شفقنا – صدراعظم آلمان، اولاف شولتز، رئیسجمهور آمریکا دونالد ترامپ را به بیان اظهارات «نادرست و خطرناک» متهم کرد. اظهارت شولتز پس از آن مطرح شد که ترامپ، ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، را «یک دیکتاتور» نامید.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از کییف ایندیپندنت، درگیری علنی بین ترامپ و زلنسکی پس از نشست اخیر مقامات ارشد آمریکا و روسیه تشدید شده است. رئیسجمهور آمریکا در پلتفرم تروث سوشال خود پستی منتشر کرد و همتای اوکراینی خود را به عنوان «یک دیکتاتور بدون انتخابات» و «یک کمدین نسبتاً موفق» توصیف کرد که واشنگتن را فریب داده تا بودجه «جنگی که نمیتوانست برنده شود» را تأمین کند. ترامپ همچنین رهبری زلنسکی را مورد انتقاد قرار داد و ادعا کرد که او «کار وحشتناکی انجام میدهد» و هشدار داد که اگر آتش بس با روسیه اجرایی نشود، چیزی از اوکراین باقی نخاوهد ماند.
دوره پنج ساله ریاستجمهوری زلنسکی در ماه مه ۲۰۲۴ به پایان رسید، اگرچه به دلیل حکومت نظامی در اوکراین انتخابات جدیدی برگزار نشده است. سال گذشته، زلنسکی تاکید کرد که برگزاری انتخابات در زمان جنگ و بسیج ملی «زمان مناسبی نیست». ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، نیز بارها گفته است که دیگر زلنسکی را به عنوان رئیسجمهور مشروع به رسمیت نمیشناسد.
شولتز در گفتوگو با اشپیگل از ترامپ انتقاد کرد و گفت: این کاملاً نادرست و خطرناک است که مشروعیت دموکراتیک رئیسجمهور زلنسکی را انکار کنیم.
صدراعظم آلمان تأکید کرد: آنچه درست است این است که ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور منتخب اوکراین است.
آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان، اظهارات ترامپ را «پوچ» خواند. روبرت هابک، معاون صدراعظم آلمان نیز به همین ترتیب انتقاد کرد و اظهارات ترامپ را «تکاندهنده» توصیف کرد.
اظهارات رئیسجمهور آمریکا پس از آن مطرح شد که زلنسکی در واکنش به مذاکرات آمریکا و روسیه در عربستان سعودی اوایل این هفته گفت که ترامپ «در فضای اطلاعات نادرستی که مسکو ایجاد کرده است، به سر میبرد.»
ترامپ پیشتر بدون ارائه هیچ سند و مدرکی ادعا کرده بود که میزان محبوبیت زلنسکی ۴ درصد است و پیشنهاد کرده بود که او باید انتخابات برگزار شود.
رئیسجمهور آمریکا گفت: او از برگزاری انتخابات خودداری میکند. او در نظرسنجیهای واقعی اوکراین در سطح پایینی قرار دارد. چطور میتوانید محبوب باشید در حالی که هر شهر در حال تخریب است؟
مقامات آمریکایی و روسی روز سهشنبه در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، مذاکرات سطح بالا برگزار کردند. این گفتوگوها که ۴.۵ ساعت به طول انجامید، بر مذاکرات احتمالی صلح اوکراین و امکان برگزاری نشستی بین ترامپ و پوتین متمرکز بود. نمایندگان اوکراین و اروپا از این مذاکرات کنار گذاشته شدند، که این موضوع با انتقاد کییف و حامیان اروپایی آن مواجه شد، زیرا معتقدند منافع آنها در مذاکرات مهمی که بر امنیت منطقه تأثیر میگذارد، نادیده گرفته شده است.
این خبر را در کییف ایندیپندنت ببینید.