شناسهٔ خبر: 71476873 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

موضع‌گیری همه‌جانبه مجالس آسیایی در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی

رئیس مجلس شورای اسلامی که به‌منظور شرکت در نشست(APA) به باکو سفر کرده بود، گفت: همه موضع گیری‌ها در جریان سخنرانی‌ها و نشست‌ها در محکومیت رژیم صهیونیستی و دفاع از موضوع مهم فلسطین بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی که به‌منظور شرکت در پانزدهمین مجمع عمومی اتحادیه بین‌المجالس آسیایی(APA) در رأس هیأتی پارلمانی به باکو پایتخت جمهوری آذربایجان سفر کرده بود، دقایقی قبل وارد فرودگاه مهرآباد تهران شد و مورد استقبال رسمی حمیدرضا حاجی بابایی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی و جمعی از نمایندگان قرار گرفت.

قالیباف ظهر امروز (پنجشنبه، دوم اسفند ماه ۱۴۰۳) و در بدو ورود به تهران در گفت‌وگوی تلویزیونی با اشاره به دستاوردهای این سفر، گفت: سفر به جمهوری آذربایجان به منظور شرکت در پانزدهمین مجمع عمومی اتحادیه بین‌المجالس آسیایی(APA) صورت گرفت.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه موقعیت همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله فرصت‌های بزرگی است که باید در بخش‌های مختلف از آن استفاده کنیم، عنوان کرد: این سفر فرصت‌های خوبی برای استفاده از ظرفیت‌ها فراهم کرد. سال گذشته بزرگ‌ترین اتفاقی که در دنیا اتفاق افتاد در قاره آسیا بود. فاجعه فلسطین، لبنان و مباحث این چنینی اتحادیه بین‌المجالس آسیایی را نیز تحت تأثیر کامل قرار داد و همه موضع گیری‌ها در جریان سخنرانی‌ها و نشست‌ها در محکومیت رژیم صهیونیستی و دفاع از موضوع مهم فلسطین بود لذا توجه به این موضوع در اولویت قرار گرفت.

وی با اشاره به طرح مباحث مربوط به همکاری‌های بین پارلمانی در جریان این سفر بیان داشت: ما مواضع خود را در قالب دیدارهای دوجانبه‌ای که با رؤسای مجالس عمان و پاکستان و نایب رئیس مجلس امارات داشتیم، اعلام کردیم؛ همچنین در جریان این سفر فرصتی دست داد تا با مقامات کشور جمهوری آذربایجان از جمله رئیس جمهور و رئیس مجلس دیدار کرده و به موضوعات دوجانبه بپردازیم که از جمله آن تأکید بر توسعه روابط فی‌مابین بود.

قالیباف با تأکید بر ضرورت توسعه اقتصادی میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان، گفت: در دیداری که با الهام علی‌اف رئیس جمهور این کشور داشتیم در راستای اهداف توسعه اقتصادی رسیدن حجم مبادلات تجاری به سقف ۵ میلیارد دلار را ضروری دانستیم که لازمه آن افزایش همکاری‌ها و هماهنگی بیشتر در حوزه تعرفه ترجیحی و ترانزیت بود.

رئیس قوه مقننه بر همین اساس تصریح کرد: موضوع بازارچه‌های مرزی، بحث مهم تردد تجار و حوزه حمل‌ونقل نیز از جمله مسائل مهم مطرح شده در جریان این دیدار بود که برای همه آنها هماهنگی‌های خوبی انجام شد و امیدواریم به زودی شاهد ایجاد تحول در حوزه مسائل اقتصادی با کشور همسایه، جمهوری آذربایجان باشیم.

وی در ادامه با بیان اینکه تأکید دو طرف بر این بود که قطعاً باید برای ایجاد صلح پایدار در منطقه اتفاق نظر داشته باشیم، یادآور شد: دو طرف متفق‌القول بودند که کشورهای فرامنطقه‌ای حق دخالت در امور منطقه را ندارند و در همین راستا قطعاً یک ایران قوی و آذربایجان قوی است که می‌تواند منجر به برقراری ثبات شود از این رو توسعه روابط در قالب الگوی سه گانه ایران، آذربایجان و روسیه مورد بحث قرار گرفت که حوزه حمل‌ونقل و انتقال گاز و همچنین هماهنگی بیشتر در خصوص پروژه‌های مورد توافق گذشته از جمله آن بود.

قالیباف در ادامه بیان کرد: هرچند زمان این سفر کوتاه بود اما توافق‌های دوجانبه خوبی با کشورها در جریان آن صورت گرفت.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه در جریان برگزاری این دوره از مجمع عمومی اتحادیه بین‌المجالس آسیایی(APA) قرار شد کمیته سیاسی آن سال آینده در تهران تشکیل جلسه دهد، خاطرنشان کرد: همچنین ریاست این مجمع در سال‌های ۲۰۲۷ و ۲۰۲۸ بر عهده جمهوری اسلامی ایران خواهد بود از این رو نشست‌های بعدی بعد از سال پیش رو در تهران برگزار خواهد شد.