شناسهٔ خبر: 71476509 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

تاکید استاندار خراسان رضوی بر تکمیل آزادراه حرم تا حرم‌

استاندار خراسان رضوی با تاکید بر اهمیت زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل جاده‌ای و ریلی، گفت: اجرای آزادراه حرم تا حرم از اولویت‌های اصلی و جدی استانداری خراسان رضوی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، غلامحسین مظفری امروز در دومین همایش ملی پدافند شیمیایی با رویکرد حمل و نقل شیمیایی خطرناک که در دانشگاه نیشابور برگزار شد اظهارداشت: ایران از منظر دستاوردهای دفاعی و پدافندی بسیار پیشرفته است اما باتوجه به حادثه‌خیز بودن کشور باید دانش و آگاهی لازم را افزایش داد و امیدواریم با تشکیل دبیرخانه دائمی همایش ملی پدافند شیمیایی در این دانشگاه، از مقالات علمی و تجربیات کشورهای دیگر در این حوزه استفاده کرده و از دانش علمی برای حوزه اجرایی کشور و استان استفاده کنیم.

وی با تاکید بر اهمیت زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل جاده‌ای و ریلی،گفت: اجرای آزادراه حرم تا حرم از اولویت‌های اصلی و جدی استانداری خراسان رضوی است چرا که  فرآورده‌های نفتی از طریق حمل‌ونقل جاده‌ای صورت می‌گیرد و  باید سیستم انتقال از حمل‌ونقل جاده‌ای و ریلی به خط لوله انتقال پیدا کند تا با کاهش مسیر تردد، چالش کمتری ایجاد شود.

استاندار خراسان رضوی  با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای حادثه قطار نیشابور، به یادآوری علل بروز این حادثه پرداخت و افزود: ایرادات زیرساختی ریل راه‌آهن، عدم اطلاع‌رسانی و آگاه رسانی به مردم منطقه و دستگاه‌های اجرایی، عدم اطلاعات دقیق مدیران وقت، عدم اطلاع‌رسانی به آتش‌نشان، اندک بودن اطلاعات عمومی مردم، از جمله مواردی است که سبب شد این حادثه تلخ در نیشابور رخ دهد.

حادثه قطار خیام نیشابور خسارات جانی و مالی سنگینی به بار آورد

سید حسن میرفانی، شهردار نیشابور نیز اظهارداشت:حوادث شیمیایی از جمله تهدیداتی هستند که می‌توانند تأثیرات گسترده و جبران‌ناپذیری بر سلامت مردم و زیرساخت‌های شهری داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه نمونه بارز این مسئله، حادثه تلخ سردشت در هفتم تیرماه 1366 بود که طی آن رژیم بعث عراق با حمله‌ای وحشیانه، صدها نفر از هموطنان عزیزمان را به شهادت رساند، افزود: این رویداد، تلخی‌های بسیاری را برای مردم ایران رقم زد و از آن زمان تاکنون، تلاش‌های بسیاری در سطح ملی و بین‌المللی برای مقابله با سلاح‌های شیمیایی صورت گرفته است.

شهردار نیشابور گفت:پیگیری‌های مجدانه مردم و مسئولان کشور باعث شد تا روز هفتم تیرماه به‌عنوان روز جهانی مبارزه با سلاح‌های شیمیایی و میکروبی نام‌گذاری شود و کنوانسیون بین‌المللی منع استفاده از این سلاح‌ها به تصویب برسد.

میرفانی تصریح کرد: متأسفانه، شهر نیشابور نیز در گذشته شاهد حوادثی مشابه بوده است. حادثه تلخ قطار خیام در سال 1382، یکی از فجایعی بود که خسارات جانی و مالی سنگینی به بار آورد.

تردد روزانه 250 کامیون مواد سوختی و شیمیایی از بزرگراه امام رضا (ع)

وی ادامه داد: این رویداد نشان داد که عدم رعایت استانداردهای ایمنی در حمل‌ونقل مواد خطرناک، چه تبعات جبران‌ناپذیری می‌تواند داشته باشد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه نیشابور در مسیر اصلی حمل‌ونقل جاده‌ای کشور قرار دارد و سالانه هزاران کامیون حامل مواد شیمیایی، سوختی و خطرناک از این شهر عبور می‌کنند، افزود: بر اساس آمار، روزانه بیش از 250 کامیون حامل مواد سوختی و شیمیایی از مسیر بزرگراه امام رضا (ع) در داخل محدوده شهری نیشابور تردد دارند.

میرفانی خاطرنشان کرد: این مسئله، خطری بالقوه برای شهروندان محسوب می‌شود و متأسفانه در طول سال، چندین حادثه جدی ناشی از واژگونی و نشتی مواد خطرناک در این محدوده به وقوع می‌پیوندد.

شهردار نیشابور اظهارکرد: با توجه به حساسیت این موضوع، مجموعه مدیریت شهری نیشابور در راستای کاهش خطرات و افزایش ایمنی، سه مطالبه جدی از مسئولان کشوری و استانی دارد.

وی اجرای طرح جایگزین برای عبور کامیون‌های حامل مواد خطرناک از شهر نیشابور را یکی از مطالبات مسئولان نیشابور عنوان‌کرد‌‌ و گفت: یکی از مهم‌ترین اقدامات ضروری، ایجاد یک مسیر جایگزین برای عبور وسایل نقلیه سنگین و خطرناک است. در حال حاضر، 14 کیلومتر از مسیر تهران - مشهد از داخل شهر نیشابور عبور می‌کند و این موضوع، شهروندان را در معرض خطرات جدی قرار داده است.

میرفانی پیشنهاد داد: این مسیر به‌صورت کمربندی یا آزادراهی جدید طراحی شود تا تردد وسایل نقلیه حامل مواد شیمیایی و خطرناک از محدوده شهری حذف شود.

 شهردار نیشابور بیان کرد: پیشنهاد می‌شود این رویداد به‌صورت کنفرانس علمی دائمی برگزار شود تا بتوانیم با بهره‌گیری از نظرات متخصصان و پژوهشگران، راهکارهای علمی و عملی برای کاهش مخاطرات تدوین کنیم.

وی ایجاد ایستگاه آتش‌نشانی ویژه حوادث شیمیایی را از دیگر مطالبات مسئولان نیشابور عنوان کرد و گفت: با توجه به حجم بالای تردد مواد خطرناک در نیشابور، احداث یک ایستگاه آتش‌نشانی تخصصی جهت مقابله با حوادث شیمیایی و جاده‌ای، یک ضرورت انکارناپذیر است.

میرفانی خاطرنشان کرد: این ایستگاه می‌تواند با بهره‌گیری از تجهیزات پیشرفته و نیروی انسانی متخصص، در مواقع بحران، نقش حیاتی در کنترل و مدیریت حوادث ایفا کند. تأمین اعتبار این پروژه، نیازمند حمایت ملی است و از مسئولین محترم تقاضا داریم که در این زمینه مساعدت لازم را انجام دهند.

انتهای پیام/282/.