شناسهٔ خبر: 71474951 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

دانشگاه‌ها باید در مسیر گسترش معارف اهل بیت(ع) گام بردارند

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها مکتب امام علی (ع) را راه‌حل بحران‌های جهانی دانست و بر لزوم بهره‌گیری از آموزه‌های نهج‌البلاغه برای رفع مشکلات اجتماعی و فرهنگی تأکید کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی امروز در مراسم اختتامیه جشنواره رسا که در مرکز فقهی ائمه اطهار قم برگزار شد، به مشکلات جهانی و دردهای مشترک بشر اشاره کرد و گفت: در دوران تحولات گسترده ارتباطات که مرزهای سنتی از میان برداشته شده است، جوامع بشری با بی‌عدالتی‌ها، عهدشکنی‌ها، جنایات و ظلم‌هایی روبه‌رو هستند که بخش‌های زیادی از زندگی انسان‌ها را تحت تأثیر قرار داده است.

وی افزود: بشر همواره مدعی ارائه راه‌حل‌های قطعی برای مشکلات بوده است، اما تجربه نشان داده که بسیاری از این راهکارها ناکام مانده‌اند. حتی کسانی که نظام لیبرال دموکراسی را پایان تاریخ می‌دانستند، اکنون به ناکامی این نظریه اذعان دارند.

رستمی با اشاره به فجایع غزه و فلسطین، این وقایع را به‌عنوان نماد چهره واقعی مدعیان حقوق بشر معرفی کرد و اظهار داشت: این بحران‌ها، حقیقتی تاریخی را نمایان می‌سازند که در طول تاریخ جوامع بشری همیشه وجود داشته است.

وی در ادامه بر اهمیت مکتب امیرالمؤمنین علی (ع) به‌عنوان راه‌حل بحران‌های جهانی تأکید کرد و گفت: معجزه حضرت علی (ع) نه‌تنها در سخنان ماندگارشان بلکه در عینیت وجودشان به‌عنوان معجزه رسول اکرم (ص) نمود یافته است.

رستمی با اشاره به دوران کوتاه خلافت حضرت علی (ع) گفت: «ماگر مردم حضرت علی (ع) را پذیرفته بودند، هیچ‌کس گمراه نمی‌شد و هیچ‌کس تشنه نمی‌ماند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در ادامه تصریح کرد: ما در بهره‌گیری و گسترش آموزه‌های نهج‌البلاغه کوتاهی کرده‌ایم. این کتاب تجلی زبان فطرت و حقیقت است که هر کس با آن آشنا شود، نمی‌تواند آن را نادیده بگیرد.

وی همچنین تأکید کرد که باوجود تلاش‌هایی برای جلوگیری از نشر این نور، باید حرکت‌های خود را برای ترویج آموزه‌های نهج‌البلاغه تقویت کنیم.

رستمی سپس به بازگشایی جشنواره نهج‌البلاغه دانشگاهیان پس از یک دهه وقفه اشاره کرد و افزود: این جشنواره از سال گذشته دوباره شروع شده و دانشگاه‌ها را با عطر معنویت آموزه‌های نهج‌البلاغه معطر ساخته است.

وی همچنین بر لزوم تقویت مشارکت دانشگاه‌ها در این عرصه تأکید کرد و گفت: گرچه حضور شرکت‌کنندگان چشمگیر بوده، اما هنوز فاصله زیادی با ظرفیت علمی کشور و جایگاه بلند نهج‌البلاغه داریم.

رستمی به نقش دانشگاه‌ها در تحولات علمی و فرهنگی اشاره کرد و اظهار داشت: چنانچه محیط دانشگاهی بتواند از ظرفیت‌های خود به شکلی مؤثر استفاده کند، دستاوردهای قابل‌توجهی حاصل خواهد شد.

وی همچنین بر توجه به توانمندی‌های داخلی و گفتمان علمی تأکید کرد و افزود: امسال شاهد رشد چشمگیری در برنامه‌هایی همچون اعتکاف بودیم که با مشارکت دانشگاه‌ها به یک جریان فرهنگی عمومی تبدیل شده است. بیش از یک میلیون نفر معتکف داشتیم که بیش از 60 درصد آنان جوانان بودند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در پایان بر لزوم گسترش آموزه‌های نهج‌البلاغه در جامعه تأکید کرد و گفت: امسال آغازگر مسیر تازه‌ای در حوزه آموزه‌های نهج‌البلاغه هستیم و باید تلاش کنیم این مسیر به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود.

وی در پایان افزود: موضوعاتی مانند قرآن، نهج‌البلاغه و معارف اهل‌بیت (ع) از اعماق فطرت انسان‌ها سرچشمه می‌گیرند و دانشگاهیان نیز اشتیاق ویژه‌ای به این مباحث دارند.

انتهای پیام/