شناسهٔ خبر: 71470830 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

گزارش «اقتصادنیوز» از بازار طلا و ارز

پیش‌بینی قیمت سکه امروز 2 اسفند 1403/ هجوم سرمایه‌گذاران به بازار طلا؛ تقاضا برای سکه و طلای آبشده اوج گرفت/ قیمت سکه استارت اصلاح را زد؟

اقتصادنیوز:‌ معامله‌گران بازار طلا معتقدند که همزمانی افزایش نرخ دلار و رشد قابل‌توجه بهای طلای جهانی، موجب تشدید هیجان خرید در بازار فلزات گرانبها شده است. این گروه بر این باورند که با افزایش عدم اطمینان در فضای اقتصادی، سرمایه‌گذاران تمایل بیشتری به تبدیل دارایی‌های خود به طلا و سکه دارند. اما آیا این روند ادامه خواهد داشت یا بازار با اصلاح مواجه خواهد شد؟ اقتصادنیوز در این گزارش پاسخ خواهد داد.

صاحب‌خبر -
 عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا و سکه در حالی آخرین روز معاملاتی هفته را آغاز خواهد کرد که در روز چهارشنبه همزمان با افزایش نرخ دلار و انتشار خبر اعلام وصول شدن استیضاح وزیر اقتصاد، دستخوش نوساناتی شد و رشد قابل‌توجهی را تجربه کرد.

به گفته معامله‌گران، همزمانی رشد نرخ ارز و افزایش بهای طلای جهانی، افزایش تمایل برای خرید در بازار فلزات گرانبها را به همراه داشته است. این روند نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران در شرایط عدم اطمینان اقتصادی، به دنبال دارایی‌های امن‌تری مانند طلا هستند.

طی سه روز اخیر، طلای جهانی رکورد جدیدی را به ثبت رسانده و بیش از ۲ درصد افزایش داشته است. این افزایش که از ابتدای سال تاکنون به رشد ۱۲.۲ درصدی قیمت طلا منجر شده است، ناشی از تصمیمات اقتصادی و تعرفه‌های مکرر دولت ترامپ بوده است. علاوه بر این، ابهاماتی پیرامون میزان ذخایر طلای ایالات متحده و برخی گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال کاهش ارزش دلار، موجب جلب توجه سرمایه‌گذاران بزرگ به این بازار شده است.

با ادامه وضعیت نامشخص در اقتصاد جهانی و نگرانی‌های تجاری، ارزش طلای جهانی روز گذشته به نقطه بی‌سابقه 2846 دلار رسید؛ رکوردی که در تاریخ بازارهای مالی سابقه نداشته است. تحلیلگران اقتصادی، افزایش قابل‌توجه قیمت طلای جهانی و رشد نرخ دلار را از عوامل اصلی ورود نقدینگی به بازار طلا می‌دانند.

قیمت این فلز زرد روز گذشته در محدوده 2929 دلار بازگشایی کرد و با افزایش تا مرز 2946 دلار بالا رفت و رکورد جدیدی ثبت کرد. قیمت طلا در لحظه نگارش این گزارش به 2940 دلار رسیده است.

قیمت طلای آبشده هم معاملات روز چهارشنبه را با قیمت 28 میلیون و 619 هزار تومان آغاز کرد و با روندی صعودی به کانال 29 میلیون تومان رسید و تا محدوده 29 میلیون و 450 هزار تومان بالا رفت و در سطح 29 میلیون و 290 هزار تومان به کار خود پایان داد. براساس بررسی اقتصادنیوز،‌ حباب طلای آبشده با افزایش یک درصدی، 2.7 درصد و معادل 728 هزار تومان است.

قیمت هر گرم طلای 18 عیار هم روز گذشته به سطح 6 میلیون و 761 هزار تومان رسید. تحلیلگران فنی معتقدند طلای 18 عیار که به‌عنوان شاخص حرکت بازار داخلی شناخته می‌شود، محدوده مقاومتی 6 میلیون و 795 هزار تومان را پیش روی خود دارد که در صورت تقویت تقاضا، می‌تواند تا کانال هفت میلیون تومان افزایش یابد.

از سوی دیگر، سکه امامی معاملات را با گپ مثبت در سطح 75 میلیون و 200 هزار تومان آغاز کرد و با افزایش دو کانالی تا 77 میلیون و 450 هزار تومان بالا رفت و در نهایت با یک کانال کاهش، با قیمت 76 میلیون و 800 هزار تومان به معاملات پایان داد. براساس بررسی اقتصادنیوز، حباب سکه امامی هم یک درصد افزایش پیدا کرد و 11.6 درصد برآورد شد که معادل 13 میلیون و 274 هزار تومان است.

نیم‌سکه هم به سطح 42 میلیون و 200 هزار تومان رسید و ربع‌سکه هم 21 میلیون و 700 هزار تومان معامله شد. قیمت سکه گرمی هم در سطح 10 میلیون و 800 هزار تومان قرار گرفت.

در این بین، روند رو به رشد ورود پول به صندوق‌های طلا از جمله اتفاقات جالب توجه بازار در روز گذشته بود. میزان ورود پول به صندوق‌های طلا در روز چهارشنبه به 1.2 همت رسید.

همچنین حضور امیر قطر در ایران و دیدار او با مقامات کشور، از جمله موضوعات جالب توجهی بود که در روز چهارشنبه فعالان بازار از آن سخن گفتند. به عقیده برخی از معامله‌گران، بازار طلا و ارز از این سفر پالس مثبت دریافت کرده و همین موضوع زمینه‌ساز عقب‌نشینی نسبی قیمت‌ها در پایان معاملات عصر روز گذشته شد.

با این همه، براساس پیگیری اقتصادنیوز، تحلیل‌گران تکنیکال معتقدند طلای جهانی با مقاومت کلیدی در سطح 2946 دلار روبه‌رو است. در صورتی که این سطح شکسته شود، احتمال رشد قیمت تا مرز 3000 دلار تقویت خواهد شد.

از سوی دیگر، حمایت اصلی طلا در محدوده 2920 دلار قرار دارد و شکست این سطح می‌تواند قیمت را به ناحیه 2900 دلار برساند.

از سوی دیگر، معامله گران معتقدند قیمت طلای آبشده به محدوده حمایتی 29 میلیون تومان رسیده است و در صورت حفظ این سطح، احتمال بازگشت قیمت‌ها به مقاومت 29 میلیون و 450 هزار تومان وجود دارد. در مقابل، با از دست دادن محدوده یاد شده، افت قیمت تا مرز 28 میلیون و 900 هزار تومان پیش‌بینی می‌شود.

این در حالی است که فعالان بازار بر این باورند که سکه امامی در محدوده حمایتی 76 میلیون و 450 هزار تومان قرار دارد و در صورت حفظ این سطح، امکان بازگشت قیمت به کانال 77 میلیون تومان محتمل است. با این حال، در صورت شکست این حمایت، احتمال کاهش تا مرز 76 میلیون تومان مطرح است.

معامله‌گران بازار طلا گزارش می‌دهند روند صعودی قیمت‌ها در روزهای اخیر باعث ورود حجم زیادی از سرمایه‌گذاران به این بازار شده است. با این حال، خرید جواهرات و مصنوعات طلا رشد محسوسی نداشته، اما تقاضا برای طلای آبشده و سکه به‌شدت افزایش یافته است. بسیاری از سرمایه‌گذاران تلاش می‌کنند تا دارایی‌های ریالی خود را به طلا تبدیل کنند، که این امر موجب افزایش محسوس حباب سکه شده است.

تحلیلگران بر این باورند که با تداوم روند صعودی دلار، قیمت طلا و سکه در مسیر افزایشی باقی خواهد ماند. از سوی دیگر، در صورت مداخله بانک مرکزی یا کاهش نااطمینانی‌های سیاسی، ممکن است شاهد کاهش جزئی در نرخ‌ها باشیم.

با این حال، برخی کارشناسان هشدار می‌دهند افزایش بیش از حد حباب سکه، ممکن است این بازار را به محدوده‌ای پرریسک تبدیل کند. از سوی دیگر، مداخله احتمالی بانک مرکزی و تغییر در روند نرخ دلار، می‌تواند مسیر طلا را در روزهای آینده مشخص کند.