یه گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، جشنواره شکوه اقوام و عشایر استان فارس از شامگاه چهارشنبه یکم اسفند با محوریت نمایش توانمندیهای عشایری در شیراز آغاز به کار کرد و تا چهارم اسفندماه جاری ادامه دارد.
در این جشنواره عشایری که با حضور تمامی طوایف و اقوام استان فارس درحال اجراست، توانمندیهای عشایر از جمله؛ صنایع دستی، هنرمندان نقاش، اجرای زنده گروههای برجسته موسیقی اقوام، برگزاری مسابقات مهیج ورزشی، عرضه خوراکیهای بومی و محلی اقوام، برگزاری برنامههای شاخص حوزه کودک و نوجوان به نمایش درآمده است.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس در آیین گشایش این جشنواره در جمع عشایران استان اظهارداشت: افراد بزرگی در چادرهای عشایری از عرب خمسه، باصری و دیگر طوایف در عرصههای مختلف کشور درخشیدهاند که نشان از بزرگمنشی اقوام مختلف در فارس دارد و همچنین اصالت و نجابت بزرگان عشایر، طوایف و اقوام را میرساند.
حجتالله رضایی تصریح کرد: اگر بخواهیم گفتمان وفاق ملی را در کشور تبیین کنیم، همین عشایر نماد محسوب میشوند و این یعنی افزایش ضریب امنیت ملی در کشور.
سهم 12.5 درصدی عشایر فارس از کانون جمعیتی عشایر کشور
مدیرکل امور عشایر استان فارس نیز در این مراسم بیان کرد: عشایر فارس 12.5 درصد جمعیت عشایر کشور و 3 درصد جمعیت این استان را با 45 هزار و 500 خانوار تشکیل داده است.
عبدالحمید کریمی ادامه داد: عشایر فارس با تولید یک چهارم گوشت قرمز، متولی بخشی از امنیت غذایی استان و با پراکندگی در بیش از یکهزار و 240 استقرارگاه عشایری، در امنیت سرزمینی این استان نقش بی بدیلی ایفا میکنند.
وی خاطرنشان کرد: جامعهای که تمام اعضای آن علاوه بر به مزین بودن به ذخیره ژنتیک فرهنگی و اجتماعی استان، عامل محوری تولید و مجری اقتصادی تولیدی هم محسوب میشوند.
مدیرکل امور عشایر استان فارس با بیان اینکه عشایر تولید کننده کالای 100 درصد ایرانی هستند، تاکید کرد: تامین نیازمندیهای این جامعه تولیدگر توسط بیش از 50 دستگاه اجرایی متولی و مسئول، به تعییر مقام معظم رهبری، از الزامات پشتیبانی تولید است.
به گفته کریمی، عشایر پر افتخار استان فارس به عنوان رنگین کمان اقوام کشور بوده و اقوام مختلف در کنار هم در امر تولید و امنیت سرزمینی فعالیت میکنند.
وی یادآور شد: جامعه 50 درصدی زنان و دختران عشایر که حدود 10 درصد سرپرستان خانوارهای عشایری جامعه عشایر استان نیز به آنها تعلق دارد، تولید صنایع دستی، تخصص تاریخی، میراث فرهنگی و فعالیت اقتصادی را به خود اختصاص دادهاند. این بخش از جامعه عشایر استان از سپهر خدماتی اداره کل امور عشایر فراموش نشده و
تاکنون بخشی از زنان جامعه عشایر در 86 صندوق اعتبارات خرد زنان عضویت داده شدهاند و توانمندسازی اقتصادی آنها در حال اجراست.
مدیرکل امور عشایر استان فارس اضافه کرد: طی سالهای گذشته 34 هزار قطعه نیمچه بومی در بین 1000 عضو صندوقهای اعتبارات خرد زنان استان توزیع شده و بیش از 28.5 میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی تبصرهای در حوزه صنایع دستی و گردشگری به تعداد 185 نفر از آنها پرداخت شده و پرورش گیاهان دارویی نیز بخش دیگری از فعالیت اقتصادی زنان عشایری بوده و مورد حمایت مالی و تسهیلاتی قرار گرفته و میگیرد.
به گزارش تسنیم از شیراز، برگزاری مسابقات سوارکاری از برنامههای جنبی این جشنواره اعلام شده است.
انتهای پیام/424/.
∎