به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه خبری مرکز مطالعاتی الزیتونه، گردانهای عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در عملیات هفتم اکتبر خود علیه شهرکها و پایگاههای نظامی رژیم صهیونیستی در اطراف غزه حادثهای استراتژیک و بیسابقه طی ۷۵ سال گذشته را رقم زدند که در نتیجه آن صدها صهیونیست به اسارت نیروهای مقاومت درآمدند و بیش از ۱۲۰۰ صهیونیست به هلاکت رسیدند. در پی این اقدام، رژیم صهیونیستی نسل کشی گستردهای را در غزه به راه انداخت که ۱۵ ماه به طول انجامید و در نتیجه آن بیشتر زیرساختها و مراکز آموزشی و بهداشتی و منازل مسکونی مردم در غزه با خاک یکسان شد و صدها هزار نفر شهید و مجروح و مفقود و دو میلیون نفر آواره شدند.
اول: سیگنالهای راهبردی شکست رژیم صهیونیستی در عملیات طوفان الاقصی
۱. سقوط نظریههای امنیتی اسرائیل مبتنی بر بازدارندگی و هشدار سریع و یکسره کردن نتایج جنگ.
۲. سقوط ایده «فلسطین پناهگاه امن یهودیان». امنیت در دیدگاه صهیونیستها رکنی اساسی به شمار میرود و رژیم صهیونیستی با ادعای ایجاد امنیت برای یهودیان دنیا به دنبال جذب یهودیان به سرزمینهای اشغالی است اما ضربهای که از یک گروه مقاومت دریافت کرد، خلأ پروژه صهیونیستی را نشان داد و باعث شد «سرزمین موعود» جذابیت خود را برای صهیونیستها از دست بدهد و حتی ساکنان سرزمینهای اشغالی نیز به فکر فرار از آن بیفتند.
۳. شکست اسرائیل در نشان دادن خود به عنوان قلعه کشورهای غربی و پلیس منطقه که بعد از شکست در مواجهه با مقاومت فلسطین با آن مواجه شد. این موضوع باعث از بین رفتن نقش مؤثر رژیم صهیونیستی برای اجرای سیاستهای غرب و آمریکا در منطقه شد.
۴. پروژههای عادیسازی در جهان عرب و اسلام با شکست فجیعی مواجه شد و چهره وحشیانه رژیم صهیونیستی باعث شد رژیمهای حاکم گرایش خود به سمت عادیسازی را متوقف کنند.
۵. عملیات طوفان الاقصی موجودیت رژیم صهیونیستی در آینده را با تردید مواجه کرد، به همین علت بسیاری از صهیونیستها از جمله یوآف گالانت وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی، این جنگ را یک جنگ موجودیتی برای اسرائیل خواند. این عملیات اوضاع سیاسی احزاب داخلی در اسرائیل به ویژه حزب لیکود را با تزلزل مواجه کرد.
۶. دستاورد عظیم طوفان الاقصی الهام بخش امت عربی و اسلامی در امکان آزادسازی اراضی اشغالی شد و بسیاری از مردم به پوشالی بودن هیمنه رژیم صهیونیستی پی بردند.
۷. عملیات طوفان الاقصی بار دیگر اولویت را در افکار عمومی فلسطینی و عربی و اسلامی به مسجد الاقصی و قدس بازگرداند.
۸. عملیات طوفان الاقصی مبانی مشروعیت مقاومت مسلحانه در برابر اشغالگری را تقویت کرده و آن را به عنوان یک ابزار کارآمد در تحقق حقوق ملت فلسطین به ثبت رساند و بر شکست رویکردهای سازش طلبانه تاکید کرد.
۹. طوفان الاقصی نشان دهنده شکست پروژه صهیونیستی در تسلیم کردن فلسطینیان بود و ثابت کرد ۷۵ سال اشغالگری در فلسطین مانع از بروز انتفاضه و انقلاب مردمی نمیشود.
۱۰. طوفان الاقصی شکست مبانی ارزشی غرب را به تمام دنیا ثابت کرد.
۱۱. حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه، این رژیم را به حاکمیتی منفور و منزوی در تمام جهان تبدل کرد.
۱۲. طوفان الاقصی دایره حمایت از فلسطین و مقاومت آن در میان ملتهای جهان به ویژه جوانان و دانشجویان و محافل غربی را تقویت کرد.
دوم: خسارات فلسطینیها در طوفان الاقصی
۱. نوار غزه
در طول ۴۷۱ روز حمله وحشیانه و مستمر صهیونیستها به غزه پیکر ۴۷۴۸۷ شهید فلسطینی به بیمارستانها رسید که ۷۰ درصد از آنها را زنان و کودکان تشکیل میدادند. ۴۴ نفر در سایه سوء تغذیه و کمبود مواد غذایی ناشی از سیاست سرکوب و محاصره رژیم صهیونیستی در غزه به شهادت رسیدند. حدود ۱۷۸۸۱ نفر از شهدا کودک بوده و ۱۲۳۱۶ نفر از آنها زن بودند. ۱۱۵۵ شهید از میان کادر پزشکی بیمارستانها بودند و ۹۴ نفر نیز جزو کادر دفاع مدنی بود.
در مجموع این حملات که از عدد ۱۰۱۰۰ مورد فراتر رفت، ۲۰۵ روزنامه نگار به شهادت رسیدند. تعداد مجروحان در این مدت بالغ بر ۱۱۱۵۸۸ نفر بود که ۱۲۷۰۰ نفر از آنها نیاز مبرم به خروج از نوار غزه برای مداوا دارند. بیش از ۱۴ هزار فلسطینی نیز در این ۱۵ ماه مفقود شدند.
صهیونیستها ۲۲۰ مرکز اسکان آوارگان فلسطینی را مورد حمله قرار دادند. ۲۱۳۶۰۲۶ مورد ابتلا به بیماریهای مسری در این مدت گزارش شد و بیش از ۶۰ هزار زن باردار در نتیجه فقدان مراقبتهای بهداشتی در معرض خطر قرار گرفتند. ۳۵۰ هزار مریضِ دارای بیماری های مزمن در نتیجه فقدان دارو با مشکلات عدیده مواجه شدند که در میان آنها حدود ۱۲۵۰۰ بیمار سرطانی وجود دارد که با خطر مرگ دست و پنجه نرم میکنند.
در این مدت حدود ۱۵۰ پژوهشگر و استاد دانشگاه و ۱۲۸۰۰ دانشجوی دختر و پسر و ۷۶۰ معلم به شهادت رسیدند. حدود ۲۱۳۲۰ دانشجو نیز در این حملات مجروح شدند.
صهیونیستها در این ۱۵ ماه بیش از ۱۰۰ هزار تن مواد منفجره بر سر مردم بی پناه غزه ریختند که معادل ۶ بمب اتمی است. رژیم صهیونیستی در این حملات از سلاحهای نامتعارف نیز استفاده کرد و به کشتار کورکورانه و بی هدف مردم غزه اقدام نمود.
در این حملات بیش از ۱۷۰ هزار منزل مسکونی آسیب دید و ۲۰۰ هزار منزل مسکونی نیز با آسیبهای جزئی مواجه شد. صهیونیستها ۲۱۶ مقر دولتی و ۱۶۶۱ مرکز آموزشی و ۱۱۲۹ مسجد و ۳ کلیسا را تخریب کردند. ۲۰۶ اثر باستانی و ۱۹ مقبره و ۳۴ بیمارستان و ۸۰ مرکز بهداشتی و ۱۹۱ آمبولانس در این حملات مورد اصابت قرار گرفت.
۲. کرانه باختری
رژیم صهیونیستی بعد از عملیات طوفان الاقصی، کرانه باختری را به صورت کامل مسدود کرده و حملات وحشیانهای را علیه فلسطینیها آغاز کرد. در این مدت ۹۰۸ فلسطینی به دست نیروهای نظامی و شهرک نشینان به شهادت رسیدند و ۶۷۰۰ نفر نیز زخمی شدند. ۲۳ صهیونیست نیز در این مدت در کرانه باختری به هلاکت رسیدند که ۱۶ نفر از آنها نظامی بودند. صهیونیستها در این مدت ۱۶۰۰ حمله علیه فلسطینیان انجام دادند و بسیاری از زمینهای آنها را تخریب کرده و بیش از ۴۶۳۰ نفر را آواره کردند.
سوم: تلفات و خسارات رژیم صهیونیستی
رژیم صهیونیستی به هلاکت بیش از ۱۲۰۰ نفر در درگیریهای روز هفتم اکتبر اذعان کرد که ۳۲۸ نفر از آنها افسر و نظامیان ارتش و ۵۷ نیروی پلیس و ۱۰ نفر از آنها از عناصر سرویس جاسوسی شاباک رژیم صهیونیستی بودند و بنا به ادعای صهیونیستها ۸۴۵ نفر نیز شهرک نشین بودند. وزارت بهداشت تل آویو تعداد زخمی ها این حادثه را بالغ بر ۵۴۳۱ نفر اعلام کرد.
محمد مصطفی کارشناس مسائل مربوط به رژیم صهیونیستی میانگین تعداد افسران کشته شده در این عملیات را به نسبت مجموع کشتههای آنها در تاریخ جنگهای تلآویو بیسابقه توصیف کرد. مجموع تلفات ارتش رژیم صهیونیستی تا پایان جنگ در غزه به عدد ۸۹۱ نظامی رسید و بیش از ۵۵۶۹ نفر نیز در طول جنگ زخمی شدند. صهیونیستها اعلام کردند که ۷۳ اسیر اسرائیلی در نوار غزه وجود دارد که بنا به ادعای صهیونیستها ۳۵ نفر از آنها کشته شدهاند.
خسارتهای اقتصادی
عملیات طوفان الاقصی چندین سال رشد اقتصادی رژیم صهیونیستی را کاملاً از بین برد و خسارتهای مستقیم و غیرمستقیم زیادی به این رژیم وارد کرد. در طول این جنگ ارزش واحد پولی رژیم صهیونیستی به کمترین حد خود از سال ۲۰۱۲ تاکنون رسید و تزریق ۳۰ میلیارد دلار از سوی بانک اسرائیل برای مهار تقاضای دلار نیز نتوانست این نقیصه را جبران کند.
یکی از بزرگترین خسارتهای اقتصادی مربوط به فراخوان نیروهای ذخیره ارتش بود. این در حالی است که بسیاری از کارخانهها تعطیل شد و امنیت در سرزمینهای اشغالی از بین رفت و فرار از سرزمینهای اشغالی گسترش پیدا کرده و درآمدهای گردشگری به کلی متوقف شد و در عین حال هزینههای نظامی نیز بسیار افزایش پیدا کرد.
کنست رژیم صهیونیستی در دسامبر سال ۲۰۲۳ میلادی ۷ میلیارد دلار بودجه برای پوشش هزینههای جنگ اختصاص داد. بر اساس آمارهای رسمی تلآویو، مجموع نیازمندیهای جنگ در سال ۲۰۲۳ که بخش کوتاهی از آن شاهد این جنگ بود، ۷.۸ میلیارد دلار بود. این در حالی بود که وزارت جنگ رژیم صهیونیستی مجموع هزینههای جنگ تا پایان ۲۰۲۳ را بالغ بر ۱۸ میلیارد دلار ارزیابی کرد. در سال ۲۰۲۴ نیز کابینه رژیم صهیونیستی با اختصاص حدود ۱۵ میلیارد دلار به بودجه نظامی این رژیم موافقت کرد.
روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت در ژانویه ۲۰۲۵ گزارش داد که جنگ اسرائیل در غزه تاکنون بالغ بر ۴۲ میلیارد دلار هزینه به جای گذاشته است. این آمار را جیل بنحاس مشاور اقتصادی رئیس ستاد ارتش و رئیس بخش بودجه در وزارت جنگ رژیم صهیونیستی ارائه داد.
نتیجه گیری
رژیم صهیونیستی در تحقق تمامی اهداف اعلام شده و اعلام نشده خود در این جنگ غزه با شکست مواجه شد و در حالی که از تمامی روشهای کشتار و تخریب وحشیانه در غزه استفاده کرد، اما نتوانست مقاومت و عملکرد قهرمانانه ملت و مقاومت فلسطین را از بین ببرد. عملیات «طوفانالاقصی» نشان داد که مقاومت قادر به تحمیل معادلات خود به دشمن در سطوح منطقهای و بین المللی است. این عملیات، بار دیگر مسأله فلسطین را در کانون توجه جهانیان قرار داد و در عین حال، امنیت صهیونیستها را به کلی از بین برد و باعث ناکامی تلاشها برای عادیسازی روابط با این رژیم شد.