شناسهٔ خبر: 71466679 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

مقابله با فساد اداری از ماموریت‌های عمده جامعه اطلاعاتی کردستان

سنندج- مقابله با فساد اداری از مأموریت‌های عمده جامعه اطلاعاتی و سربازان گمنام امام زمان (عج) است که در این زمینه با مشارکت مردم و همراهی دستگاه قضا اقدامات اثربخشی در کردستان شکل گرفته است.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: مقام معظم رهبری در ارتباط با جرایمی که صورت می‌گیرد خطاب به طلایه‌داران حافظ امنیت جان و مال مردم فرمودند «با دزد دزد گفتن دزد از دزدی دست بر نمی‌دارد باید مسئولان اقدام کنند و مثل روزنامه حرف نزنند و جلوی فساد را به معنای واقعی کلمه بگیرد و برخورد کند و برخورد را به اطلاع مردم برسانند».

مطابق قانون سال ۱۳۹۰ مجلس شورای اسلامی وزارت اطلاعات موظف به ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد شد، پدیده مجرمانه فساد اداری و اقتصادی عامل رشد فقر و تضعیف اعتماد مردم به حاکمیت اسلامی می‌شود و تا نابودی مرزهای اخلاقی و انسانی پیش می‌رود و به تهدیدی علیه امنیت ملی ختم خواهد شد.

افرادی که به حاکمیت و قانون معتقدند اما در سر آرزوی یک شبه پولدار شدن را در سر می‌پرورانند بدنبال تخطی از قانون به روش‌های نوین و ابتکاری هستند.

در این راستا جایگاه اداره‌کل اطلاعات استان کردستان در مبارزه علمی و مبارزه عملی و هوشمندانه با مخلان اقتصادی حائز اهمیت بوده و همواره آن را در اولویت مأموریت‌های خود قرار داده است.

از جمله اقدامات انجام شده برای مقابله با مفاسد اداری بررسی سامانه صدف برای تخصیص غیرحضوری فرآورده‌های نفتی به کشاورزان بود که با تخلف هماهنگ برخی کارمندان پول را با چند واسطه به اسم افراد مختلف واریز و سهمیه سوخت یارانه‌ای را برای خود دریافت می‌کردند و سهم سوخت و گازوئیل را به فروش می‌رساندند که بخش اعظم آن به اقلیم کردستان عراق قاچاق می‌شد.

با هماهنگی مرجع قضائی شهرستان قروه شبکه متخلف دستگیر و از اقدامات سودجویانه آنها جلوگیری شد.

سو استفاده از قانون برای دستیابی به منافع بیانگر فساد اداری است

دادستان عمومی و انقلاب مرکز کردستان شامگاه چهارشنبه در ویژه برنامه «چهل سال اقتدار و امنیت با مشارکت مردم» که از سیمای مرکز کردستان پخش شد، اظهار کرد: فساد اداری به معنای نقض قانون و سوء‌استفاده از قانون برای به‌دست آوردن منافع است.

محمد جباری اعلام کرد: فساد اداری و سوءاستفاده‌هایی که از موقعیت و منظر اداری انجام شود ۲ اثر مهم دارد که نخستین اثر آن حکمی است و ذاتاً فساد اداری جرم است و کسی که مرتکب فساد اداری شود بزهکار است و باید تحت تعقیب و محاکمه قرار گیرد.

وی بیان کرد: نخستین اثر وضعی فساد اداری سلب اعتماد مردم است و باید رابطه بین مردم و مسئولان را در قانون اساسی بسنجیم.

وی تصریح کرد: در اصل ۵۶ قانون اساسی آمده است که حاکمیت مطلق بر انسان و جهان ازآن خداوند است و انسان را بر سرنوشت اجتماعی خود حاکم ساخت و کسی نمی‌تواند این حق الهی را از انسان سلب کند یا در خدمت منافع فرد و گروه خاصی قرار دهد و ملت این حق خداداد را از طرقی که در اصول بعد می‌آید اعمال می‌کند که یکی از آن انتخابات و مشارکت سیاسی مردم است.

دادستان مرکز کردستان با بیان اینکه مقابله با فساد اداری از مأموریت‌های عمده جامعه اطلاعاتی و سربازان گمنام است، افزود: برخورد با مفاسد بانکی و تسهیلات بانک، برخورد با کارکنان متخلف در راستای عدم اعطای تسهیلات به متقاضیان، برخورد با فساد شهرداری و شورای شهر چندین شهرستان، مقابله با تخلفات حوزه قاچاق سوخت با اطلاعات مردم محور از مأموریت‌های عمده جامعه اطلاعاتی و سربازان گمنام در استان بوده است.

جباری به مقوله پولشویی پرداخت و تصریح کرد: پولشویی در تمامی کشورهای دنیا جرم است و در کشور ما نیز قانون مقابله با پولشویی تصویب شده است و هر گونه تملک دارایی و درآمد که منشأ آن اقدامات غیرقانونی باشد پولشویی محسوب می‌شود.

وی افزود: قاچاق سوخت و پولشویی غیرقانونی است و اداره‌کل اطلاعات نیز در استان با همراهی مراجع قضائی و مشارکت خود مردم به این مقوله ورود و با این مهم مقابله کردند.

وی برخورد با صرافان متخلف، شناسایی و دستگیری تعدادی از اعضای شبکه قمار و شرط بندی در استان، برخورد با کلاهبردار دسته جمعی به مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان در مریوان، برخورد با قاچاق دخانیات به ارزش ۲۶ هزار میلیارد تومان، برخورد با بزرگترین شبکه ارزی، کشف دهها میلیارد محموله‌های قاچاق طلا و دستگیری قاچاق مشروبات الکلی از جمله اقدامات اداره‌کل اطلاعات استان است که پرونده آن نیز در مراجع قضائی تشکیل و برخورد لازم صورت گرفته است.

دادستان مرکز کردستان به اقداماتی در راستای تحقق مالیاتی پرداخت و اضافه کرد: عدالت مالیاتی در تمام کشورها از اصول رکین در تحقق اهداف عمرانی و توسعه اجتماعی و اقتصادی دولت‌ها است و کسی که از نظر قانون ملزم به پرداخت عدالت است تمام خدمات خود را از حقوق بیت‌المال استفاده کرده است.

تحقق عدالت مالیاتی راهکار رونق اقتصادی

جباری اذعان کرد: یکی از مشکلات اقتصادی اتکای به نفت و اقتصاد نفت پایه و تک بعدی است که راهکار نجات اقتصاد تک بعدی بحث تحقق عدالت مالیاتی است در کردستان بودجه نوسازی مدارس، شهرداری و دهیاری و برخی از اقدامات عمرانی با تحقق عدالت مالیاتی تسریع یافته است.

وی تصریح کرد: شناسایی چهارصد مودی مشمول فرار مالیاتی و وصول ۲۸۰ میلیارد تومان در استان طی سال ۱۴۰۳، وصول مطالبات معوق مالیاتی به ارزش ۲۶۰ میلیارد تومان از بدهکاران کلان مالیاتی استان، برخورد با فرار مالیاتی ۱۳۶ میلیارد تومانی تعدادی از حوزه‌های معدنی استان، کشف فرار مالیاتی صد میلیاردی در تعاونی یکی از شهرهای استان و مقابله با فرا مالیاتی ۳۵ میلیارد تومان از دلالان توزیع گوشت مرغ در کردستان از اقدامات اداره‌کل اطلاعات استان بوده است.

دادستان مرکز کردستان اذعان کرد: مقام معظم رهبری در ابتدای هر سال به جهش تولید اشاره کردند، برای حمایت از تولید و تولیدکننده شهرک‌های صنعتی و بخش‌های مختلف نیاز به زمین مستعد است که در کردستان در این زمینه با مشکل مواجهیم اما عده‌ای با تصرف زمین درآمد نامشروع را ایجاد می‌کنند و به تولید و کاهش ضریب موفقیت دولت در جهش تولید منجر می‌شوند.

جباری با اشاره به اینکه با ورود دستگاه قضائی و با مشارکت مردم و پیگیری اداره اطلاعات اراضی استان رفع تصرف شد، گفت: این اراضی به منظور اجرای طرح نهضت ملی مسکن در اختیار راه و شهرسازی قرار گرفت.

وی یکی از نیازهای استان را اشتغال و سرمایه‌گذاری دانست و اذعان کرد: از ظرفیت‌های کردستان که باید بیش از پیش مورد توجه مسئولان باشد و از مطالبات رهبری، مسئولان قوای سه گانه و از سیاست‌های کلان و استانی است جلب و جذب سرمایه‌گذار خارجی است.

وی با بیان اینکه جذب سرمایه‌گذار خارجی با چالش‌هایی روبرو است، افزود: جلب سرمایه‌گذار خارجی مبتنی بر اعتماد سرمایه‌گذار خارجی است.

مقابله با افراد فاقد صلاحیت برای سرمایه‌گذاری در کردستان

دادستان مرکز کردستان اضافه کرد: از اعطای تسهیلات ارزی چندین ده میلیون دلاری به افراد فاقد صلاحیت که می‌خواستند از منابع استان به نام سرمایه‌گذاری اضافه کنند جلوگیری شد.

جباری تصریح کرد: هدایت بیش از دو هزار میلیارد تومان نقدینگی استان به بخش تولید و ممانعت از انحراف تسهیلات کلان و هدایت تسهیلات به بخش تولید در استان بخشی دیگر از اقدامات انجام شده در کردستان است.

وی یادآور شد: امنیت غذایی امروزه به عنوان یکی از حقوق عامه مورد توجه است و امنیت غذایی و صیانت از سلامت تغذیه از حقوق اساسی مردم است و بنابراین در این حوزه کمیته‌ای در این زمینه با محوریت دستگاه قضائی با دانشگاه علوم پزشکی و اداره اطلاعات در قالب‌های مختلف از مراکز مواد غذایی بازدید می‌شود.

وی اعلام کرد: با تخلفات مواد غذایی غیربهداشتی، ذبح غیرقانونی دام و طیور و غیره برخورد می‌شود و بی‌شک سلامت امنیت غذایی بدون مشارکت مردم در همکاری با خدمتگزاران نظام اسلامی مهیا نمی‌شود.

در این ویژه برنامه اقدامات اداره‌کل اطلاعات استان کردستان تشریح شد و ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با جرایم مالی کلان موضوع این ویژه برنامه تلویزیونی بود.