شناسهٔ خبر: 71462873 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

تدوین آیین‌نامه ساماندهی کالای همراه ملوان

مدیرکل دفتر واردات گمرک ایران از ساماندهی کالای همراه ملوان برای استان‌های ساحلی و جنوبی خبر داد و گفت: اجرای قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت نیازمند همراهی تمامی دستگاه‌های اجرایی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، محمد‌علی بهپوری ظهر امروز در مراسم افتتاحیه نشست تخصصی و هم‌افزایی شناسایی و تحلیل چالش‌های گمرک در رویه ملوانی اظهار داشت: قانونگذار، گمرک را به عنوان متولی اجرای این قانون معرفی کرده است اما اجرا این قانون در ابتدا سختی‌هایی دارد که امیدواریم سایر ارگان‌ها کمک حال گمرک باشند.

مدیرکل دفتر واردات گمرک ایران اضافه کرد: اجرای قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی نیازمند مشارکت، همراهی و همکاری تمامی دستگاه‌های اجرایی دخیل در امر تجارت است.

وی با بیان اینکه تلاش گمرک ایجاد شفافیت و سهولت در تجارت می‌باشد خاطرنشان کرد: در همین راستا گمرک قدم‌های موثرتر برداشته است.

بهپوری اضافه کرد: صنعت لنج و لنجداری و ملوانی ریشه در تاریخ مردم جنوب این مرز و بوم دارد و حفظ این صنعت و کمک به این قشر زحمتکش وظیفه تمامی دستگاه‌ها است.

مدیرکل دفتر واردات گمرک ایران قانون ساماندهی کالای همراه ملوان را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: ساماندهی کالای همراه ملوان برای استان‌های ساحلی و جنوبی موجب ایجاد اقتصاد پایدار در این استان‌ها می‌شود.

تسهیل در اجرای رویه‌های مختلف گمرکی

مدیرکل مرکز آموزش، تحقیقات و ظرفیت‌سازی گمرک ایران هم گفت: برگزاری نشست‌های علمی و تخصصی در راستای هم‌افزایی و رفع موانع و یکپارچه‌سازی خدمات، موجب تسهیل در اجرای رویه‌های مختلف گمرکی و در نهایت رضایتمندی مردم خواهد شد.

فاطمه اعتماد مقدم با بیان اینکه رویه‌های کوله‌‌بری و ملوانی از جمله موضوعات مهم و حساس در نظام گمرکی کشور محسوب می‌شوند گفت: این مهم به دلیل ماهیت خاص اقتصادی و اجتماعی خود نیازمند رویکرد جامع و علمی هستند.

وی اضافه کرد: در همین راستا اولین جلسه بررسی و تحلیل این چالش‌ها با استفاده از تکنیک کافه دانش در گمرکات استان کردستان و با حضور نمایندگان گمرکات دارای رویه کولبری برگزار شد و امروز نیز شاهد برگزاری دومین جلسه‌ این فرآیند در استان بوشهر هستیم.

مدیرکل مرکز آموزش، تحقیقات و ظرفیت‌سازی گمرک ایران با بیان اینکه هدف از برگزاری چنین نشست‌هایی، ایجاد وحدت رویه و تبادل تجربیات متخصصین و خبرگان گمرک می‌باشد خاطرنشان کرد: در چنین نشست‌هایی چالش‌های مرتبط با رویه ملوانی تخصصی‌تر و کارشناسی‌تر مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وی ابراز امیدواری کرد: با بهره‌گیری از دانش و تجربیات خبرگان گمرکی، راهکارهای عملی و قابل اجرا ارائه شود تا بتوانیم گام موثر بر اشتغال پایدار برای هموطنان فراهم کنیم.

 اعتماد‌مقدم اضافه کرد: مرکز آموزش، تحقیقات و ظرفیت‌سازی گمرک ایران در راستای اجرای استراتژی‌ها و برنامه‌های عملیاتی نظام مدیریت دانش، مأموریت دارد تا با شناسایی و تحلیل چالش‌های حوزه گمرک، در راستای مستندسازی تجارب و درس آموخته‌های خبرگان سازمان و به اشتراک‌گذاری این دانش برای بهبود عملکرد سازمانی گام بردارد.

تصویب قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی

مدیرکل گمرک بوشهر هم گفت: قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی موجب ساماندهی، به رسمیت شناختن کالای همراه ملوان و ایجاد اشتغال و اقتصاد پایدار در استان‌های ساحلی جنوبی می‌شود.

علی سلیمانی با بیان اینکه رویه ملوانی از سالیان گذشته تا‌کنون، از فراز و نشیب‌های فراوانی برخوردار بوده است تصریح کرد: خوشبختانه با پیگیری‌های صورت گرفته و ارسال لایحه از سوی دولت به مجلس و پس از آن تصویب مجلس منجر به صدور قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی شده است.

وی با تاکید بر اینکه اهتمام و تلاش گمرک، اجرای هرچه بهتر و صحیح این قانون می‌باشد افزود: گمرک نخستین دستگاه اجرایی می‌باشد که نسبت به برگزاری چنین نشست تخصصی اقدام کرده است، انتظار می‌رود سایر دستگاه‌های مرتبط با امر تجارت نسبت به تشکیل چنین نشست‌های هماهنگی با حضور فعالین اقتصادی و مردم اقدام کنند.

ناظر گمرکات استان بوشهر اضافه کرد: تدبیر صورت گرفته از سوی ریاست کل گمرک ایران جهت برگزاری این نشست تخصصی علاوه بر واکاوی و بررسی چالش‌های موجود قطعاً موجب ایجاد وحدت رویه و همسان‌سازی خدمات در گمرکات جنوبی کشور در خصوص اجرای صحیح آیین‌نامه‌های این قانون خواهد شد.

سلیمانی‌ با بیان اینکه گمرک به تنهایی قادر به اجرای کامل این قانون نیست، تاکید کرد: براساس قانون، گمرک متولی و مجری اجرای این قانون و آیین‌نامه آن می‌باشد اما سایر دستگاه‌های دخیل در امر تجارت نیز باید همراه گمرک وارد میدان ارائه خدمات به فعالین اقتصادی و مردم مرزنشین جنوب شوند.

وی به نکات مختلف این قانون اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین نکته این آیین‌نامه بخش درآمد آن است که تمامی عایدی کسب شده در زمینه ملوانی در اختیار مدیریت استان قرار خواهد گرفت تا در جهت افزایش و ارتقا زیرساخت‌های مورد نیاز استفاده شود.

انتهای پیام/190/.