شناسهٔ خبر: 71461796 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

محلات تاریخی و الحاقی منطقه ۶ زیر ذره‌بین شورانشینان

بودجه شهرداری منطقه ۶ شهر تبریز مورد بررسی اعضای شورای اسلامی این شهر قرار گرفت.

صاحب‌خبر -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، غلامرضا احمدی، رییس شورای اسلامی شهر تبریز در دویست‌وپنجاهمین جلسهٔ علنی فوق‌العاده شورای اسلامی شهر تبریز در عمارت تاریخی ساعت ضمن تبریک پیروزی تیم تراکتور، گفت: خبر خوش صعود تراکتور به یک‌چهارم نهایی لیگ قهرمانان آسیا مایه مسرت است که امیدواریم شاهد موفقیت‌های بیشتر این تیم پرشور باشیم.

وی همچنین ادامه داد: امیدواریم تیم تراکتور با بردهای شیرین در بازی‌های پیشِ‌رو، نماینده شایسته نظام جمهوری اسلامی در مراحل بعدی باشد و با رفع نقاط ضعف با اقتدار عمل کند تا شاهد جام قهرمانی در دست مردم شریف ایران به‌ویژه طرفداران پرشور تیم محبوب تراکتور باشیم.

لایحه برنامه و بودجه منطقه 6 و 9 شهرداری تبریز در سال 1404 بررسی شد.

وضعیت خدمات شهرداری در منطقه آناخاتون خوب نیست

حکیمه غفوری، عضو شورای اسلامی شهر تبریز ضمن تأکید بر اینکه وضعیت خدمات شهرداری در منطقه آناخاتون خوب نیست، گفت: سال گذشته غیر از آناخاتون برای تمامی محلات الحاقی تبریز یک سالن ورزشی سرپوشیده تأسیس کردیم.

وی ادامه داد: کنار انجام پروژه‌‌های عمران پرداخت بدهی‌ها و معوقات کارگران دستور کار قرار گیرد، به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که معوقات کارگران به‌سرعت پرداخت شوند.

حجت‌الاسلام رسول برگی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره‌ به وضعیت محلات منطقه 6 شهرداری تبریز، گفت: محلاتی که در سطح منطقه 6 شهرداری تبریز قرار گرفته از جهات مختلف حایزاهمیت است که از جهتی کم‌برخوردار و از جهتی تاریخی است.

وی ادامه داد: محلات آناخاتون، الوار علیا، شهرک امام، خانه‌های سازمانی نیروی هوایی، قراملک، خطیب،  شنب‌غازان هرکدام نسخه مخصوص خود را دارند و محله به محله وضعیت منطقه 6 متفاوت است، یکی از محلات تاریخی فرهنگی است و یکی دیگر الحاقی است.

عضو شورا گفت: در‌خصوص الوار علیا و آناخاتون، ماده 100 می‌گیریم ولی پروانه نمی‌توانیم بدهیم، ضرورت دارد وضعیت مناطق مشخص شود.

برگی گفت: طرح بدنه‌سازی جاده آناخاتون نیازمند بودجه است. در مسیر آناخاتون تصادف زیاد بوده و جان‌باختگانی نیز داشته‌ است، مشکل این مسیر‌ با سرعتگیر حل نمی‌شود، تا روشنایی آن جاده حل نشود، فاجعه‌های ناشی از وضعیت جاده پایان نمی‌یابد. آن منطقه ارزش افزوده است می‌تواند کمک‌حال شهرداری باشد، نگاه به آناخاتون و الوار علیا باید تغییر کند تا از این وضعیت رهایی یابد.

وی در مورد خانه‌های سازمانی نیروی هوایی گفت: مشکل این است که برای جمع‌آوری زباله‌ این منطقه اقدامی نمی‌کنیم و ادعا می‌شود مشکل بودجه داریم. زباله‌ها در مسیر رودخانه ریخته می‌شود و موجب آلودگی و چهره‌ آلوده منطقه می‌شود و بعداً جمع‌آوری می‌شود.

عضو شورا با اشاره به اینکه در شورای پنجم در مدیت شهری سابق چاله‌هایی برای کاشت درخت ایجاد شد و بی‌ثمر ماند، گفت: قرار بود کاشت نهال شود، آنجا از شهر است، این مسائل را رها کرده‌‌ایم. آن‌ها برای امنیت ما تلاش می‌کنند، نیروی هوایی اجازه می‌دهد و استقبال می‌کند، این موضوع را در بودجه ندیدم. تعدادی کاشته شده و تاکنون شعار یک میلیون نهال عملی نشده است.

برگی با اشاره به اینکه وضعیت بازار امیرکبیر فاجعه‌بار است، گفت: به این مسئله توجه بودجه‌ای نشده است. در این خصوص چهار سال است هشدار ناایمن بودن  می‌دهیم اما نه به تملک توجه می‌کنیم و نه کمک‌حال وضعیت هستیم و باید بدانیم که اهالی منطقه امیرکبیر به مشکل برخورده‌اند. ای‌کاش در بودجه توجه ویژه به این مسئله داشتیم تا چهره شهرک امام را تغییر دهیم.

وی در‌خصوص خیابان خطیب نیز گفت: خیابان ولایت خطیب باید ساماندهی شود اما با چنین بودجه‌ای این مهم محقق نمی‌شود. تا کی مردم معطل اجرای پروژه خواهند ماند؟

عضو شورا با اشاره به اینکه محله شنب‌غازان محله تاریخی فرهنگی تبریز است، گفت: در کتب تاریخی قرن 8 نوشته شده که مثل آن محله در سطح جهان نیست. این محله در زمان ارغون خان مرکزیت داشته است. طرح غازانیه باید اجرایی شود.

برگی با اشاره به موقوفات و حمام شنب‌غازان، گفت: طبق اعلام مدیران میراث فرهنگی، هیچ مشکلی با شهرداری‌ در این خصوص مطرح نیست و سیدشهاب‌الدین حسینی مدیرکل اوقاف آذربایجان‌شرقی نیز گفته به موضوع ورود می‌کند تا مسئله حل شود.

وی با اشاره به اینکه مشکل بین نهادها بهانه شده برای عدم اجرای پروژه‌ها نیست، گفت: هیچ مشکلی نیست.

حتی شهرداری و میراث بودجه تخصیص داده بودند اما عملی نشد و بودجه در جای دیگری هزینه شد.

عضو شورا با تأکید بر اینکه برای مسجد و محله باید توجه ویژه داشت، گفت: در مورد پارک محله شنب غازان باید گفت، نام آن محله، محله اسلامی است و نام پارک هم باید اسلامی بماند. این مناطق بانوان مذهبی شاخصی دارند و باید نمادهای اسلامی را در این پارک زیاد کنیم. آن محله واقعا اسلامی است.

برگی ضمن یادکرد از جایگاه تاریخی و فرهنگی محله تاریخی فرهنگی قراملک گفت: قراملک در تاریخ خیلی مهم است. این محله دروازه ورود خواربار بوده و باغات قراملک اهمیت خاصی دارد. عباس‌میرزا با نماینده روسیه در قراملک دیدار کرده است. باید به وضعیت این منطقه ورود شود. تاریخچه این محله مشخص است و مردم این منطقه نیز همت عالی دارند. باید کارهای ابداعی در این منطقه انجام شود.

وی در درخواستی خطاب به سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری تبریز گفت: فروردین سالگرد شهادت باسکرویل است که از شهدای قیام شنب غازان مشروطه است و اسلحه به دست می‌گیرد و برای مشروطه مبارزه می‌کند. نیاز است رویداد ویژه‌ای در این خصوص برگزار شود.

عضو شورا با اشاره به اینکه خطیب یک محله باهمت به تمام معناست، گفت: مسجد امام خمینی خطیب جایگاه ویژه‌ای دارد و ضرورت دارد توجه ویژه‌ای به این مسجد شود. وضعیت کتابخانه، سالن ورزشی و جذب جوانان در این محله اهمیت دارد و باید کمک حال مردم باشیم.

برگی گفت: آیت الله سیدجواد خطیبی و برادران خطیبی در این محله نماد و المان ندارند. ستارخان در جمع مجاهدان در خطیب سخنرانی کرده است و باید یادمانی ایجاد شود‌. باید توجه ویژه شود و توریست و گردشگر جذب شود.

وی درخصوص بودجه گفت: بودجه منطقه 6، حدود 8 درصد افزایش داشته است. این منطقه 3 همت منابع غیرنقدی دارد که باید مورد توجه‌ باشد. وضعیت شهرک مبل نیازمند مدیریت است و پیشنهاد داریم بودجه منطقه حداقل‌ 30 درصد افزایش بودجه باشد.

ضرورت توجه به باکس‌های زباله تبریز

سیدکاظم زعفرانچی‌لر در ابن جلسه با بیان اینکه مشکل بارندگی در شهر تبریز مطرح است، گفت: تبریز از لحاظ بارندگی سال گذشته‌ رتبه‌ی بالای 30 کشوری را داشته است.

وی ادامه داد: حفر چاه‌ برای جذب آب‌های سطحی اگر  به صورت دستی نبوده و مکانیزه باشد، می‌توانیم موفق‌تر عمل کنیم، اغلب خدمات ما می‌تواند بصورت مکانیزه باشد اما متاسفانه خدمات شهر با نیروی انسانی انجام می‌گیرد، می‌توانیم با حفر چاه بطور مکانیزه از بستر مهرانه رود بهره‌وری کنیم.

زعفرانچی‌لر با تاکید بر اینکه باکس‌های زباله نیز از جمله مسائل شهری است، افزود: باکس‌های زباله هم به لحاظ مبلمان شهری و هم از لحاظ خدمات وضعیت خوبی ندارند و اختلالات بصری و زیست محیطی برای شهر ایجاد می‌کنند.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه شهرداری می‌تواند در این موضوع از شرکت‌های دانش بنیان بهره‌ گیرد، عنوان کرد: در باکس‌های شهری از مصالح جدید و تکنولوژی برتر استفاده کند تا این مشکل شهری برطرف شود.

وی عنوان کرد: چرا باید نام پارک اسلامی منطقه 6 را عوض کنیم در حالیکه می‌توانیم این پارک را به آن شکل دربیاوریم با استفاده از سازه‌های سبک و هزینه‌ی کم می‌توانیم فضای اسلامی را در این پارک ایجاد کنیم.

وی با اشاره به اینکه جنب بازار میوه و تره‌بار کوره‌ی آجرپزی است، خاطرنشان کرد: این کوره پزی مرمت شده و می‌توان کنار آن موزه‌ی مصالح ساختمانی با سازه‌های سبک ایجاد شده و به مکانی گردشگری تبدیل شود.

زعفرانچی‌لر اضافه کرد: گلی باغ در این منطقه خود نیز از لحاظ گردشگری اهمیت بالایی دارد، عنایت ویژه‌ای بر نما و اطراف مسجد شنب غازان نیز گرفته شود، برای المان‌هایی که در ورودی شهر تبریز قرار گرفته چقدر هزینه شده است.

ورودی شهر زیبنده‌ تبریز نیست

علی راستی در ادامه با بیان اینکه آسفالت ورودی شهر زیبنده‌ تبریز نیست، عنوان کرد: اخیرا نیز سرویس بهداشتی در ورودی شهر ساخته شده است که وضعیت زننده‌ای رسیدگی به ورودی شهر دستور کار قرار گیرد.

روح الله دهقان نژاد با اشاره به اینکه برای سال جدید ورودی شهر ساماندهی شود، اضافه کرد: بحث تملک زمین ورزشی  منطقه 6 آیا بر عهده‌ی شهرداری است، تقویت المان‌های شهری نیز مدنظر گرفته شوند، طرح مولدسازی در قطعات مایان و .. اگر گزارشی وجود دارد، ارائه داده شود.

وی تاکید کرد: تعدد در پروژه‌ها آیا بر عملکرد منطقه تاثیر خواهد گذاشت، برخی مناطق چون الوار و آنا خاتون از لحاظ خدمات شهری تقویت شوند.

صادقی با بیان اینکه بنا شده بود سقف بودجه‌ای که تعیین کرده‌ایم را تغییر ندهیم، گفت: بودجه‌ی منطقه پنج و شش کم‌بوده که نیاز به افزایش دارند، شاید نیاز باشد که سقف بودجه را تغییر دهیم.

وی ادامه داد: مسیر کوچه‌ی پایین مسجد شنب غازان باقی مانده که ناقص بوده و نیاز به تکمیل دارد، مطالعه‌ی شهرک امر نیز آیا انجام گرفته یا خیر اگر عملیات آن پایان نیافته حذف نشود.

حکیمه غفوری ضمن تاکید بر اینکه خدمات شهرداری در  آناخاتون خوب نیست، گفت: سال گذشته غیراز آناخاتون برای تمامی محلات الحاقی تبریز یک  سالن ورزشی سرپوشیده تاسیس کردیم.

وی ادامه داد: در کنار انجام پروژه‌‌های عمران پرداخت بدهی‌ها و معوقات کارگران دستور کار قرار گیرد، به گونه‌ای برنامه ریزی شود که معوقات کارگران به سرعت پرداخت شوند.

روح الله رشیدی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به بودجه 1100 میلیارد تومانی منطقه 6، گفت: 100 میلیارد تومان برای تعریض آجی‌چای در بودجه آمده است که باید وضعیت هزینه‌کرد این مورد مشخص شود که مرکز قرار است چگونه به این مسئله‌ کمک کند و قبل ویراست نهایی بودجه شفاف شود.

وی تأکید کرد: اماکن تاریخی و فرهنگی مناطق قراملک شنب غازان در سطح منطقه 6 به نام در ردیف آورده شود.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز در با اشاره به اینکه 51 میلیارد قرار بود برای شهرک امن هزینه شود، گفت: نتیجه مطالعه این شهرک چه شد؟

رشیدی گفت: قرار است برای محلات الحاقی 20 میلیارد تومان مستقل هزینه شود که در آسفالت و جدول هزینه خواهد شد. ضرورت دارد بیش از آسفالت و جدول توجه شود. برای این مناطق پروژه توسعه‌ای نیاز است.

وی با اشاره به بدهی منطقه 6، گفت: این منطقه در گزارش منطقه شش رتبه دوم بدهی‌ها را دارد. در تاریخ 30 مهر گزارش صحن ارائه شد که 255 میلیارد بدهی ثبت شد. تاکنون شاید تأدیه شده اما در بودجه پیش‌بینی بدهی مشاهده نشد.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز درخصوص آسفالت سطح منطقه، گفت: با 63 میلیارد در سال جاری، 77 هزار تن آسفالت کار شد. برای سال آتی، 63 میلیارد پیش‌بینی شده، با تورم سال آتی چند تن کار خواهد شد؟ این مسئله چگونه اولویت بندی خواهد شد؟

رشیدی تاکید کرد: عملکرد درخصوص مطالعه شهرک صنوف مزاحم چه بوده است؟ باید مشخص شود مطالعات به کجا رسیده است.

وی همچنین با اشاره به اینکه تعریض پل مایان ضرورت دارد، گفت: این منطقه یکی از نقاط حادثه خیز است و باید اولویت درجه یک باشد.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز تأکید کرد: باتوجه به پیشنهادات، برای توانمندسازی قراملک باید ردیف مشخص باشد.

رشیدی گفت: درخصوص مسیرگشایی 145 میلیارد پیش‌بینی شده است. نباید مسئله به نحوی باشد که تنها ثمره افزایش قیمت زمین و دلالی زمین باشد.

وی همچنین گفت: درخصوص اجرای طرح‌های ترافیکی منطقه بودجه کمی پیش‌بینی شده که باید بیشتر به این مسئله توجه شود.

علی نوای باغبان، رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز با تأکید بر ضرورت پرداخت بدهی و دیون منطقه 6 شهرداری تبریز، گفت: پرداخت بدهی و دیون منطقه باید در اولویت هزینه‌ها باشد.

وی با اشاره به اینکه بودجه منطقه 6 پایین است، گفت: پیشنهاد می‌کنم 50 درصد بودجه منطقه برعهده منطقه و 50 درصد برعهده منطقه معین باشد و حداقل 30 درصد افزایش یابد.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز،  با تاکید بر اینکه ردیف زیرساخت مساجد باید افرایش یابد، گفت: به وضعیت مسجد شنب غازان باید به‌صورت ویژه رسیدگی شود.

باغبان گفت: کنارگذر شهید باکری نیازمند توجه ویژه است.

حجت‌الاسلام سیدکاظم زعفرانچیلر همچنین گفت: از فرودگاه تا آذربایجان و مسیر برگشت، راجع‌به تبریز هیچ المانی نیست و باید فکری شود.

انتهای پیام/