به گزارش بازار، به نقل از راشاتودی، بر اساس دادههای یورواستات و گزارش خبرگزاری تاس که روز دوشنبه منتشر شد، خرید گاز روسیه توسط کشورهای عضو اتحادیه اروپا در آخرین ماه سال گذشته میلادی به حدود ۲ میلیارد یورو رسید که بالاترین میزان از اوایل سال ۲۰۲۳ بوده است.
این افزایش پیش از قطع ترانزیت گاز روسیه از خاک اوکراین به اتحادیه اروپا رخ داد. اوکراین در پایان سال ۲۰۲۴ از تمدید قرارداد پنجساله با شرکت گازپروم روسیه خودداری کرد که این اقدام، جریان گاز طبیعی روسیه به کشورهای رومانی، لهستان، مجارستان، اسلواکی، اتریش، ایتالیا و همچنین مولداوی را متوقف کرد.
در ماه دسامبر، کشورهای عضو اتحادیه اروپا ۹۲۷.۴ میلیون یورو برای گاز انتقالی از طریق خط لوله روسیه هزینه کردند. در عین حال، ارزش صادرات گاز طبیعی مایع (LNG) روسیه به این اتحادیه به ۹۱۷ میلیون یورو رسید که هر دو رقم بالاترین میزان از ابتدای سال ۲۰۲۳ محسوب میشود.
بر اساس این گزارش، واردات الانجی روسیه نسبت به ماه قبل ۵۲ درصد و در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته ۳۸ درصد افزایش یافته است.
فرانسه و بلژیک بزرگترین واردکنندگان این سوخت فوقسرد بودند و به ترتیب ۴۰۲.۹ میلیون یورو و ۱۳۷.۹ میلیون یورو الانجی از روسیه خریداری کردند. در همین حال، واردات هلند از الانجی روسیه با ۱۵.۵ درصد کاهش ماهانه به ۹۸.۵ میلیون یورو رسید.
در سال ۲۰۲۴، اتحادیه اروپا ۷.۶ میلیارد یورو برای گاز خط لوله روسیه پرداخت کرد که در مقایسه با ۷.۹ میلیارد یورو در سال قبل کاهش نشان میدهد. همچنین، خرید الانجی این اتحادیه از روسیه به ۷.۲ میلیارد یورو رسید که نسبت به ۸.۱ میلیارد یوروی ثبت شده در سال ۲۰۲۳ کمتر بود.
فرانسه (با ۳.۱ میلیارد یورو)، اسپانیا (با ۲ میلیارد یورو) و بلژیک (با ۱.۱ میلیارد یورو) بزرگترین واردکنندگان الانجی روسیه در میان کشورهای اتحادیه اروپا بودند. گزارشها حاکی از آن است که هلند ۷۴۹ میلیون یورو برای این گاز پرداخت کرده است.
کشورهای اتحادیه اروپا همچنان به خرید گاز خط لوله و الانجی از روسیه ادامه میدهند، در حالی که پیشتر متعهد شده بودند وابستگی خود به انرژی روسیه را کاهش دهند.
اگرچه واردات گاز خط لوله از روسیه به دلیل جنگ اوکراین و خرابکاری در خطوط لوله نورد استریم در سپتامبر ۲۰۲۲ کاهش یافت، اما اعضای اتحادیه اروپا همچنان به خرید آن ادامه دادهاند.