شفقنا- خانوادههای اسرای اسرائیلی روز چهارشنبه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر را از عواقب عدم آغاز مرحله دوم توافق غزه آگاه و از او خواستند «توضیحات فوری» در مورد سرنوشت عزیزانشان ارائه دهد.
به گزارش شفقنا؛ وبگاه القدس العربی نوشت: «این خانوادهها در پلتفرم X نوشتند که با توجه به رکود و عدم پیشرفت کافی برای تضمین ادامه توافق تا مرحله دوم، خانوادههای ربودهشدگان از نخست وزیر خواستند توضیحات فوری در مورد تصمیمات مربوط به سرنوشت عزیزانشان ارائه دهد».
آنها همچنین هشدار دادند که عدم آغاز مرحله دوم به معنای خطر آشکار و ملموس برای دهها گروگان زنده و همچنین توانایی بازگرداندن اجساد کشتهشدگان برای دفن در اسرائیل است.
در ۱۹ ژانویه گذشته، توافق بین حماس و اسرائیل لازمالاجرا شد. این توافق شامل ۳ مرحله ۴۲ روزه است که در مرحله اول، مذاکرات برای شروع مرحله دوم با میانجیگری مصر و قطر و حمایت ایالات متحده انجام میشود.
قرار بود مذاکرات مرحله دوم در روز شانزدهم مرحله اول آغاز شود، اما نتانیاهو در حالی که توافق به روز ۳۲ خود رسیده است، از شروع این مذاکرات طفره میرود و مانع آن میشود.
«جدعون ساعر» وزیر امور خارجه اسرائیل، روز سهشنبه اعلام کرد که مذاکرات مرحله دوم طی چند روز آغاز خواهد شد.
این مذاکرات مربوط به توقف جنگ کشتار جمعی اسرائیل و خروج ارتش اسرائیل از نوار غزه است.
خانوادههای اسرا افزودند: «اخبار مربوط به بازگشت زودهنگام اسرا در شنبه آینده امیدوارکننده است، اما همچنین گواه روشنی است که میتوان جدولهای زمانی را تسریع کرد و همه را در مدت زمان بسیار کوتاهتری بازگرداند».
حماس روز سهشنبه اعلام کرد که قصد دارد آزادی اسرای اسرائیلی را در مرحله اول با تحویل ۴ جسد اسرا در پنجشنبه آینده و ۶ اسیر زنده در شنبه آینده تسریع کند، به شرطی که تلآویو در روز شنبه اسرای فلسطینی معادل آنها را آزاد کند.
تلآویو تخمین میزند که ۷۳ اسیر اسرائیلی در غزه وجود دارد. بنا بر گزارشهای رسانهای و حقوق بشری فلسطینی و اسرائیلی، تلآویو هزاران فلسطینی را در زندانهای خود نگه میدارد و آنها را تحت شکنجه، گرسنگی و بیتوجهی پزشکی قرار میدهد که منجر به مرگ بسیاری از آنها شده است.
خانوادههای اسرا از نتانیاهو خواستند توضیحات فوری در مورد ادامه توافق و مسیر روشن برای بازگرداندن عزیزانمان از اسارت ارائه دهد.
اسرائیل با حمایت آمریکا، بین ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵، نسلکشی در غزه انجام داد که منجر به شهادت و زخمی شدن بیش از ۱۶۰ هزار فلسطینی، اکثراً کودکان و زنان، و مفقود شدن بیش از ۱۴ هزار نفر شد.
در ۲۱ نوامبر گذشته، دیوان کیفری بینالمللی دو حکم بازداشت برای نتانیاهو و یوآف گالانت، وزیر جنگ سابق، به اتهام ارتکاب جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت علیه فلسطینیان در غزه صادر کرد.
اسرائیل برای دههها سرزمینهایی را در فلسطین، سوریه و لبنان اشغال کرده است و از خروج از آنها و تشکیل کشور مستقل فلسطین با پایتختی بیتالمقدس شرقی در مرزهای قبل از جنگ ۱۹۶۷ خودداری میکند.