شناسهٔ خبر: 71456130 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

دبیرستان ماندگار فردوسی تبریز «موزه دانش ایران» می‌شود

مدیرعامل انجمن دانش آموختگان دبیرستان ماندگار فردوسی تبریز گفت: در نظر داریم با کمک استانداری و تأمین بودجه، ساختمان قدیمی دبیرستان به «موزه دانش ایران» تبدیل شود تا اثر فرهنگی آن کماکان در تاریخ تبریز و ایران ادامه یابد.

صاحب‌خبر -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، محمدعلی نجاری کهنمویی، در دیدار با جمعی از اصحاب رسانه با اشاره به جایگاه تاریخی دبیرستان ماندگار فردوسی، اظهار کرد: فارغ‌التحصیلان دبیرستان فردوسی، در رشته‌های تحصیلی مختلف نام‌آور و زبانزد بوده و افتخارات بسیاری در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی برای تبریز به ارمغان آورده‌اند.

وی با اشاره به اینکه دبیرستان فردوسی بر فرهنگ معاصر ایران تاثیرگذار بوده است، گفت: تشکیل انجمن دانش‌آموختگان دبیرستان فردوسی تبریز، حاصل زحمات هیئت موسسین 50 نفری، متشکل از فارغ‌التحصیلان دهه 1330 الی 1370 بوده است.

مدیرعامل انجمن دانش آموختگان دبیرستان ماندگار فردوسی تبریز خاطرنشان کرد: انجمن دانش‌آموختگان دبیرستان فردوسی با هدف بزرگداشت مشاهیر و مفاخر دانش‌آموخته این دبیرستان، توانمندسازی و صیانت از حقوق تمامی مدارس ماندگار کشور و فرهنگ‌سازی تشکیل شده است.

نجاری یادآور شد: شهر تبریز در تاریخ معاصر مانند مشروطه، انقلاب اسلامی، جنگ تحمیلی و... فعالیت اجتماعی داشته اما متأسفانه در تاثیرگذاری فرهنگی ضعف‌هایی دارد.

وی با اشاره به وجود 77 مدرسه ماندگار در سطح کشور، گفت: 8 باب مدرسه ماندگار در تهران، 8 باب مدرسه در اصفهان و تعدادی در همدان، شیراز، زنجان و... قرار دارند، اما شهر تبریز به عنوان خاستگاه مدارس نوین و صادرکننده فرهنگ، تنها دو مدرسه‌ ماندگار ثبت شده دارد که مدرسه ماندگار فردوسی یکی از آن‌هاست.

مدیرعامل انجمن دانش آموختگان دبیرستان فردوسی تبریز گفت: این انجمن، نخستین انجمن ثبت شده در وزارت کشور بوده که انجمنی فرهنگی و مردم‌نهاد است و امیدواریم با کمک نهادهای مربوطه، ضمن اینکه دبیرستان فردوسی در ایران و جهان شناخته شود، دیگر مدارس قدیمی تبریز نیز مانند طالقانی، پروین، سعدی، رشدیه و ... وارد فهرست مدارس ماندگار آموزش و پرورش شوند.

نجاری اظهار داشت: انجمن دانش آموختگان هنرستان «وحدت» نیز در حال ثبت است و مذاکراتی برای تشکیل این انجمن در دبیرستان طالقانی در جریان است.

وی ادامه داد: باید با کمک هم مدارس تبریز را «ماندگار» کنیم تا سپس برای ثبت انجمن‌‌های دانش‌آموختگان آن‌ها  اقدام شود. تاکنون استقبال خوبی از انجمن دانش‌آموختگان دبیرستان ماندگار فردوسی بوده و در رده دانش‌آموختگان و اساتید، از اقصی نقاط کشور و جهان عضو داشته‌ایم و بیش از 900 عضو داریم. 

مدیرعامل انجمن دانش آموختگان دبیرستان فردوسی تبریز با اشاره به اینکه با کمک استانداری آذربایجان‌شرقی، «بنیاد مدارس ماندگار ایران» در سطح یک حرکت ملی ثبت خواهد شد، گفت: هم‌اکنون 17 استان در بنیاد مدارس ماندگار عضو هستند که امیدواریم با کمک اصحاب رسانه، این بنیاد را تشکیل و دامنه فعالیت‌های آن را گسترش دهیم.

نجاری ابراز امیدواری کرد: در نظر داریم با کمک استانداری و تأمین بودجه، ساختمان قدیمی دبیرستان به «موزه دانش ایران» تبدیل شود تا اثر فرهنگی آن کماکان در تاریخ تبریز و ایران ادامه یابد. در گذشته این مدرسه بخش‌های مختلفی مانند آزمایشگاه، ورزش، انتشارات و... داشته که آن را به یک مجموعه معارف تبدیل می‌کرد؛ تلاش می‌کنیم که این مجموعه برای قدردانی از زحمات گذشتگان و پاسداشت آن، دوباره فعال شود و از سراسر کشور بازدیدکننده داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه در سال آتی، جشن 110 سالگی دبیرستان فردوسی را برگزار می‌شود، گفت: برنامه بزرگداشت دانش‌آموختگان دبیرستان فردوسی از اقصی‌نقاط کشور  به همراه انتشار کتابی درباره سرگذشت مدیران، معلمان و دانش‌آموختگان است تا در غبار تاریخ این شهر  کم‌رنگ نشوند.

کاظم درگاهی، رئیس کمسیون ارتباطات انجمن دانش‌آموختگان دبیرستان فردوسی تبریز نیز بیان کرد: قبل از تشکیل این انجمن چند گروه مختلف از دانش‌آموختگان دبیرستان ماندگار فردوسی در فضای مجازی فعال بودند که مقدمه‌ای برای تشکیل انجمن دانش آموختگان دبیرستان ماندگار فردوسی شد.

وی خاطرنشان کرد: با همدلی دانش‌آموختگان، اعضای انجمن افزایش یافته و جمعی از اساتید، اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌ها، نخبگان، دبیران سابق دبیرستان و دیگر عزیزان عضو انجمن دانش آموختگان دبیرستان فردوسی تبریز شده‌اند.

انتهای پیام/