شناسهٔ خبر: 71455034 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

زلنسکی از آمریکا قطع امید کرد/ اوکراین شاید به «افغانستان دوم» بدل شود

ایسنا : واکنش ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین به گفته‌های پیت هگست، وزیر دفاع و دونالد ترامپ، رئیس جمهو آمریکا بود که گفته بودند فکر نمی‌کنند به این زودی‌ها اوکراین به ناتو ملحق شود.

صاحب‌خبر -

زلنسکی هشدار داده که اگر آمریکا درخواست‌های کلیدی کی‌یف را برای حل درگیری کنونی نادیده بگیرد، این کشور به «افغانستان دوم» بدل خواهد شد.

به نقل از شبکه خبری راشاتودی، هگست اخیرا اهداف کی‌یف برای پیوستن به ناتو و بازپس گیری مناطق تحت کنترل روسیه را غیرواقعی خوانده بود.

خبر مرتبط
ترامپ شمشیر را برای زلنسکی از رو بست/ اوکراین باید انتخابات جدید برگزار کند

دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا این اظهارات را ساعاتی پس از دیدار مذاکره‌کنندگان آمریکایی و روسی در ریاض برای بررسی راه‌های پایان دادن به جنگ اوکراین بیان کرد.

ترامپ نیز گفته‌های رئیس پنتاگون را «کاملا دقیق» توصیف کرده و بر گفته‌های مسکو مبنی بر اینکه کی‌یف نمی‌تواند به ناتو ملحق شود، اشاره کرده بود.

زلنسکی دولت ترامپ را به نادیده گرفتن درخواست‌های کلیدی کی‌یف پیش از مذاکرات صلح متهم کرد و بدبینی آمریکا را درباره درخواست عضویت اوکراین در ناتو مورد انتقاد قرار داده بود.

این هشدار از سوی زلنسکی پیشتر توسط ویکتور اوربان و کر استارمر، نخست وزیران مجارستان و انگلیس نیز مطرح شده بود.

رئیس جمهور اوکراین افزود: «شما نمی‌توانید درخواست‌های اوکراین را نادیده بگیرید. این روش، کارایی ندارد. فکر نمی‌کنم کسی علاقه داشته باشد که افغانستان دیگری در اروپا ایجاد شود.»

خبر مرتبط
خبر غافلگیرکننده مکرون برای اوکراین

رئیس جمهور فرانسه گفت که همتای آمریکایی وی دونالد ترامپ «می‌تواند یک گفت‌وگوی مفیدی» را دوباره با ولادیمیر پوتین شروع کند.

زلنسکی همچنین به آمریکا تاکید کرد که اشتباه خود را تکرار نکند و افزود، تجربه نشان داده که وقتی بدون فکر کاری را پایان می‌دهید و به سرعت نیروها را خارج می‌کنید، چه اتفاقی می‌افتد.

کنایه زلنسکی به خروج بی برنامه و پر از هرج و مرج نیروهای آمریکایی از افغانستان در اوت ۲۰۲۱ و بازگشت طالبان به این کشور بود.

جو بایدن، رئیس جمهور وقت آمریکا به شدت بابت این عملیات خروج مورد انتقاد قرار گرفت که در آن ۱۳ نظامی آمریکایی کشته و هزاران متحد افغان در افغانستان جا گذاشته شدند.