به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، ماریا زاخارووا گفت که عضویت اوکراین در ناتو برای روسیه غیرقابلقبول است، در عین حال صرفاً جلوگیری از پیوستن اوکراین به این ائتلاف نیز دیگر برای مسکو کافی نیست.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه در پاسخ به سوال خبرگزاری رویترز اظهار داشت: شایان ذکر است که امتناع از پذیرش کییف در ناتو اکنون کافی نیست. این ائتلاف باید از وعدههای [داده شده در نشست] بخارست در سال ۲۰۰۸ را صرفنظر کند.
وی همچنین اعلام کرد: در غیر این صورت، این مشکل همچنان فضای قاره اروپا را مسموم خواهد کرد.
زاخارووا گفت که اوکراین باید به موضع اعلامیه حاکمیت خود در سال ۱۹۹۰ بازگردد؛ اعلامیهای که در آن کییف تاکید کرده بود کشوری بیطرف دائمی تبدیل خواهد شد، در بلوکهای نظامی شرکت نخواهد کرد و بدون سلاح هستهای باقی خواهد ماند.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه افزود: آنچه اوکراین باید انجام دهد، بازگشت به اساس حاکمیت خود و پیروی از متن و معنای اسناد است.
وی با بیان اینکه «این بهترین تضمین برای امنیت آن [اوکراین] خواهد بود»، تاکید کرد که نه عضویت در ناتو و نه مداخله غرب «تحت پوشش نیروهای حافظ صلح» نمیتواند چنین امنیتی را برای اوکراین فراهم کند.
گروهی از کشورهای اروپایی در حال بررسی طرحی برای اعزام نیرو به اوکراین با هدف کمک به اجرای توافق صلح احتمالی کییف با روسیه در آینده هستند.
یکی از محورهای بحث در نشست اضطراری اخیر رهبران اروپایی در پاریس نیز امکان اعزام نیروی صلحبان اروپایی به اوکراین در صورت برقراری آتشبس بود؛ موضوعی که با اختلاف نظرهای جدی مواجه شد. با این حال دولت انگلیس اعلام کرده که حاضر است در قالب نیروی صلحبان در اوکراین مشارکت کند.
بر اساس این گزارش، ناتو در نشست بخارست در آوریل ۲۰۰۸، اعلام کرد که اوکراین و گرجستان به این ائتلاف خواهند پیوست، اما هیچ جدول زمانی یا برنامهای برای دستیابی به این هدف ارائه نکرد.
به گزارش ایرنا، جنگ اوکراین در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغههای امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در پنجم اسفند ۱۴۰۰ در اوکراین «عملیات ویژه نظامی» را آغاز کرد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه بارها شروط خود برای پایان جنگ اوکراین را از جمله نپیوستن کییف به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، لغو تمام تحریمهای غرب علیه روسیه و خروج کامل نظامیان اوکراینی از منطقه «دونباس» و «نووروسیا» تکرار کرده است./ایرنا