شناسهٔ خبر: 71444567 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: حوزه | لینک خبر

اصل خلقت ما بزرگ‌ترین نعمت خداست

حوزه / نماینده ولی فقیه در استان قزوین گفت: برخی از نعمت‌ها خیلی بزرگ هستند، بزرگ‌ترین نعمتی که خداوند به ما داده همین است که به دنیا آمده‌ایم و نفس می‌کشیم، یعنی اصل خلقت ما بزرگ‌ترین نعمت خداست.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از قزوین، حجت الاسلام والمسلمین حسین مظفری، امروز با حضور در دبیرستان دخترانه فاطمیه گفت: خدای متعال نعمت‌های زیادی به ما عنایت کرده که ما حتی توان درک آن‌ها را هم نداریم، چه رسد به اینکه بخواهیم شکر آن‌ها را به جا بیاوریم.

وی ادامه داد: باید عادت کنیم نیمه پر لیوان را ببینیم، خیلی مواقع ما فقط مشکلات را می‌بینیم و نعمت‌ها را نمی‌بینیم، می‌توانند مشکلات را تبدیل به فرصت کرد، یعنی گاهی خدا یکسری مشکلات را در زندگی‌مان قرار می‌دهد تا تلاش کنیم استعدادهایمان را شکوفا کنیم، نه اینکه نگاهمان فقط به مشکلات باشد.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: برخی از نعمت‌ها خیلی بزرگ هستند، بزرگ‌ترین نعمتی که خداوند به ما داده همین است که به دنیا آمده‌ایم و نفس می‌کشیم، یعنی اصل خلقت ما بزرگ‌ترین نعمت خداست.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: برخی‌ها به محض اینکه مشکلاتی برایشان پیش می‌آید، ناگهان به این فکر می‌افتند که بالاترین نعمتی که خدا به آن‌ها داده را از خودشان بگیرند، خدای متعال در آیه ۲۹ سوره نساء می‌فرماید «لَا تَقْتُلُوا أَنْفُسَکُمْ»، یعنی (خودکشی نکنید).

وی خاطرنشان کرد: اگر کسی سمت خودکشی برود و بالاترین نعمتی که خدا به او داده را با دست خودش از خودش سلب کند، گناه بزرگی کرده است، خدا خیلی مهربان است و خیلی دلسوز شماست، دوست ندارد این نعمت از شما گرفته شود، چرا برخی‌ها این کار را می‌کنند؟ چون فکر می‌کنند اگر از این دنیا بروند دیگر گرفتاری‌هایشان تمام می‌شود و خلاص می‌شوند، غافل از اینکه از چاله به چاه می‌افتند و دیگر راه برگشتی هم برایشان وجود ندارد.

حجت الاسلام والمسلمین مظفری تأکید کرد: قدر نعمت‌های خدا را بدانید، ما غرق در نعمتیم، اگر مشکلاتی هم هست باید بدانیم که دنیا هتل چند ستاره نیست که ما توقع داشته باشیم همه چیز مرتب و سر جایش باشد، دنیا مانند مزرعه‌ای است که خدا ما را فرستاده تا در آن کار کنیم و سختی بکشیم، هر کاری کنیم در آخرت برداشت می‌کنیم، دنیا مزرعه آخرت است.

نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به سؤال یکی از دانش‌آموزان در خصوص شرط ازدواج حضرت زهرا (س) و امیرالمؤمنین (ع)، تصریح کرد: بنده در کتب دینی و تاریخی ندیده‌ام که حضرت زهرا (س) شرط خاصی برای ازدواج با امیرالمؤمنین (ع) گذاشته باشد، حضرت زهرا (س) خواستگاران زیادی داشت، اما به آنان جواب مثبت نمی‌داد، برخی سراغ امیرالمؤمنین (ع) رفتند و گفتند چرا شما به خواستگاری حضرت زهرا (س) نمی‌روید؟ ایشان خجالت کشیدند، بالاخره برخی وساطت کردند و این موضوع را با پیامبر (ص) مطرح کردند.

وی یادآور شد: پیامبر (ص) فرمودند من باید نظر فاطمه (س) را بپرسم، اگر او راضی باشد من رضایت دارم، پیامبر (ص) موضوع را با دخترش در میان گذاشت، حضرت زهرا (س) سکوت کرد، پیامبر (ص) نیز سکوت دخترش را نشانه رضایت دانست و این ازدواج مبارک رخ داد.

امام جمعه قزوین اظهار کرد: آنچه برای حضرت زهرا (س) مهم بود، این بود که همسری داشته باشد که او را در راه رسیدن به خدا کمک کند، لذا یکی دو روز پس از ازدواجشان، وقتی پیامبر (ص) به منزل دخترشان رفتند، از حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) سؤال مشترکی پرسیدند و فرمودند همسرت را چطور یافتی؟ هر دو یک جواب دادند و فرمودند شریک و یار خیلی خوبی در راه رسیدن به خداست.

حجت الاسلام والمسلمین مظفری در پاسخ به سؤال یکی از دانش‌آموزان در خصوص علت تفاوت سن تکلیف دختران و پسران، خاطرنشان کرد: این سال‌ها برگزاری جشن تکلیف رایج شده است، حدود ۷۰۰-۸۰۰ سال پیش یکی از علمای اسلام به نام سیدبن‌طاووس جشن تکلیف را بنا گرفت و گفت این یعنی به سنی رسیده‌ایم که رسما می‌توانیم با خدای متعال صحبت کنیم و این افتخار را پیدا کرده‌ایم، پس جای خوشحالی و جشن گرفتن دارد.

نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: اینکه دخترها زودتر از پسران به سن تکلیف می‌رسند، یک جور تکریم دختران است، یعنی خدا دختران را تحویل گرفته و زودتر به آن‌ها اجازه داده که با خدا ارتباط بگیرند، خدا به دختران زودتر اجازه می‌دهد که مکلف شوند و بتوانند با خدای متعال به‌صورت رسمی صحبت کنند، این نشان می‌دهد که درک و فهم دختران زودتر به حد لازم می‌رسد، یعنی دختران در سن ۹ سالگی به حدی از درک و فهم می‌رسند که پسران در ۱۵ سالگی به این مرحله می‌رسند، بنابراین دختران باید به خودشان ببالند.

وی تصریح کرد: بین پسر و دختر در رسیدن به خدا هیچ فرقی نیست، خدای متعال در قرآن وقتی می‌خواهد دو انسان نمونه از مؤمنین را معرفی کند، نام دو خانم را می‌برد، خداوند حضرت مریم (س) و همسر فرعون را به‌عنوان مؤمنان الگو، اسوه و برتر معرفی می‌کند، این نشان می‌دهد خانم‌ها در مسیر رسیدن به خدا در بسیاری از مواقع از آقایان جلو هستند.

امام جمعه قزوین یادآور شد: خداوند تفاوتی بین خلقت خانم‌ها و آقایان قرار داده و برخی امتیازات را به خانم‌ها و برخی امتیازات را به آقایان داده است، از جمله اینکه احساسات و عواطف را در خانم‌ها بیشتر از آقایان قرار داده است، خانم‌ها عاطفی‌تر و احساسی‌تر هستند، عاطفه و احساس سرمایه ارزشمندی است، کاری که یک مادر می‌تواند در تربیت فرزند انجام دهد، هرگز یک پدر نمی‌تواند انجام دهد، در مسیر رسیدن به خدای متعال نیز عواطف انسان را سریع‌تر پرواز می‌دهد، برای مثال وقتی روضه‌ای خوانده می‌شود، خانم‌ها سریع‌تر اشک می‌ریزند، معمولا در اعتکاف‌ها و مراسم مذهبی نیز خانم‌ها خیلی جلوتر هستند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اظهار کرد: بنابراین گاهی این شدت عاطفه و احساس شاید باعث شود خانم‌ها در برخی موارد نتوانند منطقی فکر کنند و احساس بر آن‌ها غلبه کند، لذا گفته شده خانم‌ها قاضی نشوند، این تفاوت‌هایی که در احکام اجتماعی بین خانم‌ها و آقایان وجود دارد، اصلا دلیل بد بودن خانم‌ها یا آقایان نیست، برای مثال حضرت زهرا (س) جزو برترین‌ها بود، اما نمی‌توانست مرد باشد، چون پیامبر باید مرد می بود.

وی در خصوص نحوه امر به معروف و نهی از منکر عنوان کرد: امر به معروف و نهی از منکر مراتبی دارد و قطعا باید از ملایمت شروع شود، خداوند وقتی حضرت موسی (ع) را مأمور می‌کند که به سراغ هدایت فرعون برود، می‌فرماید وقتی به سراغ فرعون می‌روید با او نرم صحبت کنید؛ متأسفانه ما گاهی به این موضوع توجه نداریم و به اسم امر به معروف و نهی از منکر کاری می‌کنیم که مورد رضایت خدا نباشد.

امام جمعه قزوین در پاسخ به سؤال یکی از دانش‌آموزان در خصوص شرایط آزادی در کشور عربستان بیان کرد: یک چیزی که دشمنان ما در فضای مجازی روی آن تأکید دارند، تقابل بین عرب و عجم است، پیامبر (ص) و امامان ما عرب هستند، اما ما ایرانی‌ها افتخار می‌کنیم که تعصب عجمی مانع ایمان آوردن ما به دین مبین اسلام نشده است و نمی‌گوییم چون پیامبر (ص) عرب است ما ایمان نمی‌آوریم، مگر زبان نشانه شرافت انسان است؟ مگر رنگ پوست نشانه خوبی و بدی یک انسان است؟ خداوند این درک را به ما داده که این چیزها را مایه خوبی و بدی یا مایه حق و باطل در نظر نگیریم.

نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: آقای آقاتهرانی که برای تبلیغ به آمریکا رفته بود، تعریف می‌کرد که من در آمریکا با جوان سیاه‌پوستی آشنا شدم که مسلمان و شیعه شده بود، من از او پرسیدم تو چطور مسلمان شدی؟ او جواب داد من با یک جمله از نهج‌البلاغه متحول شدم، پرسیدم کدام جمله؟ این جوان گفت من یک روز در کتابخانه دانشگاه بین قفسه‌ها قدم می‌زدم و به کتاب‌ها نگاه می‌کردم، یکی از کتاب‌ها را برداشتم و باز کردم، چند سطر از آن کتاب را خواندم، وقتی به یک جمله رسیدم خیلی تعجب کردم و بدنم به رعشه افتاد.

وی تأکید کرد: آقای آقاتهرانی می‌گوید پرسیدم چه جمله‌ای بود؟ این جوان جواب داد در این کتاب نوشته بود ولله اگر همه دنیا را به من بدهند و بگویند پر جوی را از دهان یک مورچه بگیر، من این ظلم را نمی‌کنم.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: این جوان می‌گفت من از خواندن این جمله بسیار تعجب کردم که این چه آدمی است که چنین حرفی را زده است؟ شناسنامه کتاب را نگاه کردم و نام علی‌بن‌ابیطالب (ع) را دیدم، شماره تلفنی هم از انتشارات در این قسمت از کتاب بود، با این شماره تماس گرفتم و گفتم علی‌بن‌ابیطالب (ع) کیست؟ من دوست دارم ایشان را ببینم، آن‌ها با ما قرار گذاشتند که همدیگر را ببینیم، وقتی سر قرار رفتم، به من توضیح دادند که علی‌بن‌ابیطالب (ع) امام اول شیعیان و ۱۴۰۰ سال پیش زندگی می‌کرده است.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین یادآور شد: این جوان می‌گفت من دیگر نهج‌البلاغه را رها نکردم، هر چه بیشتر خواندم بیشتر یقین کردم که حق و حقیقت نزد این آقاست، هر جای دیگری بروم اشتباه کرده‌ام، مسلمان و شیعه شدم.

وی اظهار کرد: بنابراین برای ما افتخار است که تابع ائمه اطهار (ع) باشیم، ائمه (ع) در منطقه عرب به دنیا آمده و رشد کردند، اما حجت خدا در روی زمین بودند و قادر بودند به همه زبان‌های دنیا صحبت کنند، در قرآن هم اشاره شده به اینکه پیامبر (ص) به عرب‌های اطراف خودشان می‌فرمودند شما پای دین خدا نمی‌ایستید، خدا یک گروهی را می‌فرستد که پای دین خدا می‌ایستند، این موضوع در آیه ۵۴ سوره مائده آمده است، افرادی پرسیدند منظور چه کسانی هستند؟ پیامبر (ص) روی شانه سلمان که نماینده ما ایرانی‌ها بود زد و فرمود گروهی از قوم ایشان هستند.

حجت الاسلام والمسلمین مظفری عنوان کرد: واقعیت این است کسانی که اکنون در عربستان هستند، این‌ها وهابیونی هستند که فقط ظاهر و پوسته‌ای از دین را حفظ کرده‌اند، اما در واقعیت بهره‌ای از دین خدا ندارند، اسلام ناب محمدی را باید در ایران پیدا کرد.

نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به سؤال یکی از دانش‌آموزان در خصوص ریشه ایرانی‌ها و علت پرستش دین اعراب بیان کرد: زبان اصلا مهم است، زرتشت هم طبق آنچه از آیات قرآن استفاده می‌شود، یک پیامبر از پیامبران الهی بود، اما خداوند پیامبران را یکی پس از دیگری فرستاد، مثل معلمانی که شما از اول ابتدایی تا کنون داشته‌اید، همه معلمان محترم و گرامی هستند و باید به آن‌ها احترام گذاشته شود، خدای متعال فرموده مؤمنین به همه پیامبران ایمان دارند و برایشان احترام قائلند، اما اکنون که شما دبیرستانی هستید، نمی‌توانید بروید مشق دوران ابتدایی را بنویسید، اکنون شما تکلیف دیگری دارید، بشر هم وقتی رشد می‌کند خدا پیامبران برتری را برای او می‌فرستد، آخرین معلم بشر پیامبر (ص) بود که برترین کتاب را برای ما آورد.

وی خاطرنشان کرد: این کتاب مهم‌ترین سند مسلمانی ماست، خدای متعال در آیه ۲۳ سوره بقره می‌فرماید «وَإِنْ کُنْتُمْ فِی رَیْبٍ مِمَّا نَزَّلْنَا عَلَی عَبْدِنَا فَأْتُوا بِسُورَةٍ مِنْ مِثْلِهِ وَادْعُوا شُهَدَاءَکُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ إِنْ کُنْتُمْ صَادِقِینَ»، یعنی (و اگر در آنچه بر بنده خود نازل کرده‌ایم شک دارید پس اگر راست می‌گویید سوره‌ای مانند آن بیاورید و گواهان خود را غیر خدا فرا خوانید).

امام جمعه قزوین عنوان کرد: خداوند در این آیه فرموده هر کس شک دارد که این کتاب از طرف خداست، یک سوره مانند آن بیاورد، اکنون بیش از ۱۴۰۰ سال از نزول قرآن گذشته است، هنوز این مبارزطلبی قرآن وجود دارد، چقدر از کفار و مشرکین در طول این چند قرن تلاش کردند که اسلام را محکوم کنند، اما نتوانستند یک سوره مانند سوره‌های قرآن بیاورند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: بنابراین همین کافی است که ما یقین کنیم این کتاب خداست و این آخرین پیام آسمانی است، این کتاب از ما خواسته مسلمان شویم و پیرو پیامبر (ص) و ائمه (ع) باشیم، این معجزه جاوید پیامبر (ص) است.

وی در پاسخ به پرسش یکی از دانش‌آموزان در خصوص بالاتر بودن میزان ارث آقایان و پایین‌تر بودن نرخ دیه بانوان، خاطرنشان کرد: برخی تصور می‌کنند اگر دیه خانم‌ها نصف دیه آقایان است، این یعنی اسلام آقایان را بیشتر تحویل گرفته است، در حالی که این طور نیست، دیه نشان ارزشمندی افراد نیست، ارزش یک انسان با این چیزها قابل سنجش نیست، بلکه برای این است که خانواده مقتول بتوانند با دریافت این دیه از نظر اقتصادی تا حدودی به مشکل نخورند، اگر مرد در تصادف یا درگیری از دنیا برود، چون نان‌آور خانه بوده است، دیه او به همسر و فرزندانش می‌رسد، یعنی سهمی که به این خانم داده می‌شود بیشتر است، اما اگر خانمی از دنیا برود، دیه‌اش به آقا می‌رسد، خدا می‌گوید سهم کمتری به او بدهید، این آقاست و خودش می‌رود کار می‌کند و خرج خودش را در می‌آورد.

وی تأکید کرد: در بحث ارث هم همیشه این طور نیست که آقا از خانم بیشتر ارث ببرد، خیلی مواقع در حساب و کتاب‌ها ممکن است این گونه نباشد، آنجایی که آقایان بیشتر ارث می‌برند، این آقا این ارثی را که برده، بیشتر از اینکه بخواهد برای خودش خرج کند، برای خانمش و بچه‌هایش خرج می‌کند.

نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به سؤال یکی از دانش‌آموزان در خصوص اینکه چرا برخی مسئولین برخی کارها را می‌کنند که باعث می‌شوند مردم از دین زده شوند، تصریح کرد: اگر ما مسئولین اشتباهی کردیم شما از دین زده نشوید، ما ممکن است اشتباه و لغزش کنیم، شما دین خود را از ما نگیرید، شما دینتان را از قرآن بگیرید که اگر ما اشتباهی کردیم، شما دینتان را از دست ندهید، نگاهتان به قرآن و روایات اهل بیت (ع) باشد، البته مسئولیت ما خیلی بیشتر است، چرا که اگر خطا کنیم بیشتر توبیخ می‌شویم، اما شما نگاهتان به امثال ما نباشد، نگاهتان به قرآن باشد، از طریق قرآن و روایات اهل بیت (ع) به خدا نزدیک شوید. وی در خصوص مقام رهبر حکیم انقلاب در زمان ظهور امام زمان (عج)، یادآور شد: امام زمان (عج) ۳۱۳ یار خاص دارد، ان‌شاءالله حضرت زودتر ظهور کنند، رهبر حکیم انقلاب هم قطعا یکی از یاران خاص حضرت خواهند بود، حضرت می‌خواهند کل دنیا را اداره کنند و نیاز به نمایندگانی در بخش‌های مختلف دارند، ان‌شاءالله رهبر حکیم انقلاب نیز یکی از نمایندگان خاص حضرت هستند.

اصل خلقت ما بزرگ‌ترین نعمت خداست

انتهای پیام /