خبرگزاری مهر، گروه استانها - محمد حسین عابدی: ناترازی انرژی به خصوص در سال ۱۴۰۳ بر مشکلات مردم استان سمنان مانند دیگر نقاط کشورمان، افزوده است. مردمی که هفتهای دو الی سه روز و هر بار به مدت دو ساعت باید قطعی برق را در منازل شأن تحمل کنند و این در حالی است که کمترین مطالبه آنها، یک توضیح ساده و عذرخواهی مسئولان شهرستانی بابت این قطعیها و دشواریهایی است که بر مردم روا میشود.
در آخرین مورد اما مطالبه مردم و ورزشکاران و فعالان حوزه ورزشهای آبی، پیرامون چرایی تعطیلی استخرهای شهرستان شاهرود، این روزها نقل محافل اجتماعی و همچنین فضای مجازی است. مردمی که عقیده دارند اگر قانون ناترازی انرژی در استان سمنان اجرایی شده میبایست در همه استان یکسان باشد نه اینکه استخرها در شهرهای دیگر استان باز هستند و تعطیلیها تنها باید در شاهرود اعمال شود. گفتنی است این تعطیلی مرتبط با یک یا دو استخر نیست و قریب به اتفاق استخرهای شهر تعطیل هستند.
اعتراض ورزشکاران
در روزهای اخیر گروهی از فعالان ورزشی شهرستان شاهرود در مقابل اداره گاز و همچنین اداره ورزش و جوانان شاهرود و اداره برق، گردهم آمده تا اعتراض خود را به این تبعیض اعلام نمایند موضوعی که مردم را کلافه و فعالان ورزشهای آبی از مربی تا متصدیان و فعالان آب درمانی و … را بیکار کرده است.
شائبه عدم تعطیلی استخرهای شهرستانهای استان سمنان به جز شاهرود زمانی تقویت شد که هیئت شنای سمنان نتایج مسابقات شنای ردههای سنی ۱۰ تا ۱۷ سال ویژه اعیاد شعبانیه و دهه مبارک فجر را انتشار داد تا معلوم شود نه تنها استخرها در مرکز استان باز هستند بلکه حتی مسابقات هم در آنها برگزار میشود.
این موضوع اعتراض ورزشکاران و فعالان ورزشهای آبی از مربی و نجات غریق تا کسانی که از طریق ورزشهای آبی و آب درمانی و فروش لوازم و تجهیزات ورزشهای آبی ارتزاق میکنند و مدتها است که درآمدی ندارند، را به دنبال داشته است.
چرا فقط شاهرود!
مدیر یکی از مجموعه ورزشی شاهرود و یکی از قدیمی ترین مربیان شنای این شهرستان در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به اعتراض ورزشکاران و مربیان شهرستان در خصوص تعطیلی استخرها گفت: سوال ما از مسئولان این است که چرا تنها در شاهرود میبایست استخرها تعطیل باشند؟
رضا نخعی با بیان اینکه سوال ما از مسئولان این است که چرا استخرها در سمنان و دامغان باز هستند مگر اینطور نیست که کمبود گاز و برق باید برای همه جا باشد؟ بیان کرد: گلایه ما این است که اگر کمبود گاز در استان سمنان وجود دارد چرا باید دو ماه استخرهای شاهرود را تعطیل کنند؟ اگر کمبود نداریم چرا استخرهای این شهرستان تعطیل هستند.
وی با بیان اینکه ۴۰ نفر در هر استخر شاهرود در حال ارتزاق هستند و دو ماه است که استخرها به بهانه کمبود گاز و برق تعطیل شده است، افزود: خدمه، تاسیساتی، ناجی، مربی، مدیر، آب درمان و … همه تحت تأثیر قرار گرفته و زندگی شأن مختل شده است سوال ما از مسئولان این است که این افراد چطور باید نان خانواده شأن را در بیاورند؟
بسیاری از مربیان و ناجیان از استخر ارتزاق میکنند
این مربی با سابقه شاهرودی با بیان اینکه دو ماه است که فعالان ورزشهای آبی سر کار نرفتهاند لذا باید پرسید چه کسی جوابگوی این وضعیت است، تاکید کرد: روزانه ۱۰۰ نفر با ما و متولیان تماس میگیرند و یا مراجعه دارند و مشکلات خودشان را بیان میکنند و کسی به فکر آنها نیست.
نخعی با بیان اینکه بیماران نیازمند فعالیت در آب نیز بلاتکلیف هستند، تاکید کرد: تیم شنای شاهرود هشت ماه مرتب در اردوی تمرینی بود و برای آنها زمان و وقت و انرژی گذاشته شد اما دو ماه است که یک جلسه تمرین نکردهاند مگر میتوان گفت که این تیم دوباره میتواند شرایط مسابقه دادن را پیدا کند؟ اینها مسائلی است که هیچکس برای آنها پاسخی ارائه نمیکند.
اداره ورزش و جوانان شهرستان شاهرود طی روزهای اخیر تلویحاً تاکید کرده که تعطیلی استخرهای شهرستان مصوبهای بالادستی برای کمبود گاز بوده و دخل و تصرفی در این اداره ندارد یعنی به عبارت دیگر تصمیم تعطیلی استخرها بدون توجه به نظر ورزش و جوانان، توسط شورای تأمین و شرکت نفت گرفته شده است.
برخی ناجیان و مربیان شنا اعلام کردهاند که چرا دولت به دنبال سوخت جایگزین یا همان گازوئیل نیست، راهکاری که در بسیاری از صنایع و معادن در حال انجام است اما گفته میشود که نه تنها سهمیه سوختی به استخرها تعلق نگرفته بلکه در صورتی که استخرها از سوخت گازوئیل بهره گیری کنند، مشمول جریمه و برخورد قانونی مشمول عرضه سوخت خارج از شبکه خواهند شد!
قانون قانون است!
محمدرضا معماران، رئیس ایمنی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی شاهرود اعلام کرد: با توجه به ناترازی که در بخش گاز و نفت شاهد بودیم در ابتدا قطعی گاز استخرها در دستور کار قرار گرفت اما به فکر ارائه سوخت جایگزین به استخرها بودیم و حتی یک مرحله به یکی از استخرهای شهرستان شاهرود سوخت جایگزین هم داده شد و این استخر برای چند روزی مشغول به کار هم شد.
معماران در گفتگو با خبرنگار مهر، اعلام کرد: در پی فعالیت چند روزه این استخر یک نفر از همکاران همین افراد فعال در زمینه ورزشهای آبی معترض شد که سوخت ارائه شده از سوی شرکت نفت به استخر مذکور باید ظرف مدت چهار الی پنج روز تمام میشد اما این استخر ده روز است که بازگشایی شده و لذا این اعتراض را کرد که استخر مذکور سوخت مازاد را از کجا میآورد؟ و شکایتی از آن استخر مذکور مطرح شد لذا شرکت نفت ورود به ماجرا کرد و اعلام داشت که اگر استخر بخواهد مازاد بر سهمیه سوخت تأمین کند ظن قاچاق و جابجایی خارج از شبکه سوخت محسوب و تخلف است و استخر هم بعد از چند روز تعطیل شد.
وی با بیان اینکه همزمان با بحث ناترازی اطلاعیهای از مدیر تأمین و توزیع شرکت نفت واصل شد و در آن قید شده بود که با توجه به اینکه نیروگاهها با سوخت نفت گاز کار میکرد اجباراً در این مقطع (یک ماه قبل) به استخرها سوخت داده نشود و این اطلاعیه کل استخرهای استان را شامل میشد، افزود: اگر در شهرستانهای دیگر استخری باز است خلاف محسوب میشود.
هیچ سوختی اختصاص داده نشده است
رئیس ایمنی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی شاهرود ضمن بیان اینکه استخرها برای فعالیت با سوخت جایگزین باید از مبادی قانونی سوخت را تهیه کنند و مشکلی برای فعالیت نخواهند داشت، ابراز کرد: مشکل اما اینجا است که ما در شرکت نفت با توجه به دستورالعملی که داریم سهمیه سوخت استخرها را تا اطلاع ثانوی تأیید نخواهیم کرد متعاقب آن درخواست کردیم که حداقل بتوانیم یک استخر را در شاهرود فعال نگه داریم تا بتوانیم به بیماران آب درمانی و کسانی که نیاز به استخر دارند خدمات دهیم و به ما قول داده شد که سهمیه اعلام میشود اما ظاهراً ناترازی ها آنقدر شدت داشت که این موضوع محقق نشده است.
معماران در پاسخ به اینکه چرا در شهرهای دیگر استخرها باز هستند بیان کرد: این استخرها ممکن است از جای دیگر سوخت دریافت کنند ولی از شرکت ملی نفت منطقه شاهرود سوختی دریافت نمیکنند زیرا وقتی اطلاعیهای به دست ما میرسد که نباید به استخرها سهمیه داد ما مکلف به اجرا هستیم ممکن است و قانون برای کل استان سمنان محسوب میشود.
نکته عجیب در صحبتهای شرکت نفت منطقه شاهرود این است که مسئولان عملاً اعلام میکنند که نه تنها استخرها در شاهرود بازگشایی نخواهد شد بلکه استخرهای سمنان و دامغان و دیگر شهرها هم اگر از سوخت جایگزین بهره میگیرند باید تعطیل شوند زیرا کار غیرقانونی را صورت دادهاند زیرا رسماً شرکت نفت هیچ سوختی را به استخرها اختصاص نخواهد داد و نمیدهد.
نکته شگفت آور دیگر این است که وقتی استخرها در سمنان فعالیت دارند یعنی یا از جای دیگری غیر از مبادی رسمی شرکت نفت سوخت دوم را تأمین کردهاند و یا اصلاً از گاز استفاده میکنند و گازشان مشمول قطعی و اعمال محدودیت نشده است که در هر دو صورت این هم تخلف محسوب میشود زیرا اگر ناترازی وجود دارد باید برای همه استان سمنان باشد.
منبع: mehrnews-6382785