به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که قرار بود امروز عقبنشینی ارتش رژیم صهیونیستی از لبنان تکمیل شود و نیروهای اشغالگر بهطورکامل خاک لبنان را ترک کنند، اما بهدلیل همدستی طرفهای بینالمللی ضامن توافق آتشبس از جمله اعضای کمیته ناظر بر اجرای این توافق و در رأس آنها آمریکا و فرانسه با رژیم صهیونیستی، و ناتوانی و سستی دولت لبنان، نظامیان صهیونیست حضور خود را در 5 نقطه راهبردی در جنوب لبنان حفظ کردند.
عقبنشینی بهسبک اشغالگران صهیونیست؛ خبری از خروج کامل نیست
ارتش رژیم صهیونیستی با پایان مهلت تمدیدشده آتشبس در امروز، سهشنبه، موافقت کرد که از شهرهای یارون، مارون الرأس، بلیدا، میس الجبل، حولا، مرکبا، العدیسه، کفرکلا و الوزانی عقبنشینی کند.
طبق اطلاعاتی که رسانههای لبنانی منتشر کردهاند، نیروهای اشغالگر از ساعت 20 شب گذشته عقبنشینی خود از لبنان را آغاز کردند و ارتش لبنان بهتدریج در بلیدا، میس الجبل و مرکبا مستقر شد. در پایان ساعات شب گذشته هم ارتش لبنان استقرار خود را در شهرهای آزادشده آغاز کرد و تیمهایی از هنگهای مهندسی ارتش لبنان شروع به برداشتن موانع خاکی و پاکسازی جادههای اصلی از مهمات منفجرنشده کردند. لبنانیها هم امروز منتظرند رژیم صهیونیستی هفت اسیر لبنانی را که در جریان جنگ ربوده بود، آزاد کند.
منابع آگاه گزارش دادند که ارتش رژیم صهیونیستی با ماندن در 5 نقطه راهبردی در جنوب لبنان تعداد زیادی از نیروهای خود را در این نقاط مقابل هر شهرک فلسطین اشغالی که در مرز با لبنان وجود دارد مستقر میکند. در حالی که دولت و ارتش لبنان نتوانستند با فشارهای طرفهای بینالمللی و در رأس آن آمریکا مقابله کنند، افسران صهیونیست در پاسخ به سؤالات هیئت لبنانی در مورد علت ماندن نیروهای اسرائیلی در جنوب لبنان، با لحنی کاملاً گستاخانه گفتند که استقرار نیروهای ارتش اسرائیل در 5 نقطه راهبردی لبنان ارتباطی به مسائل امنیتی و نظامی ندارد؛ بلکه نیروهای اسرائیلی به این دلیل در این نقاط مستقر میشوند که به ساکنان شهرکهای شمالی اسرائیل (فلسطین اشغالی) برای بازگشت آنها به این شهرکها اطمینان خاطر بدهند.
برنامه اشغالگری طولانی صهیونیستها در جنوب لبنان
شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که نیروهای اسرائیلی در 5 نقطه استراتژیک در لبنان برای مدتی نامحدود باقی خواهند ماند؛ بهویژه اینکه قرار است ساکنان شهرکهای شمالی اسرائیل (فلسطین اشغالی) در اول مارس به منازل خود برگردند و همه میدانند که حزبالله از بین نرفته است و خطر حمله آن رفع نشده است.
این رسانه صهیونیستی گزارش داد که تعداد زیادی از نیروهای نظامی اسرائیل، یعنی سه برابر نیروهایی که قبل از جنگ در مناطق مرزی مستقر بودند، در امتداد مرزها استقرار مییابند و حضور ارتش اسرائیل در 5 نقطه راهبردی لبنان، برای مدت طولانی ادامه خواهد داشت.
منابع نظامی رژیم صهیونیستی هم گزارش دادند: در مکانهایی در جنوب لبنان که ارتش این کشور عملیات انجام نمیدهد و فعال نیست، اسرائیل مداخله و با هرگونه حرکت مشکوکی برخورد خواهد کرد.
«اسرائیل کاتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی هم اعلام کرد: از امروز استقرار ارتش اسرائیل در 5 نقطه راهبردی لبنان آغاز میگردد.
ترتیبات امنیتی رژیم صهیونیستی در محلههای مناطق میس الجبل که در منطقه مرزی و نقطه مقابل شهرک صهیونیستی المناره در شمال فلسطین اشغالی قرار دارد و همچنین چند شهرک دیگر در جنوب لبنان که نقطه مقابل شهرکهای صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی هستند آغاز شده است و تصاویر نشان میدهد که دشمن صهیونیستی در حال ساخت دیوارهای بتنی در ضلع غربی جاده العدیسه ـ کفرکلا است که به منطقه الحمامص میرسد و از دروازههای مناطق فاطمه و تلالنحاس عبور میکند.
ارتش رژیم صهیونیستی در تلاش است ایجاد این جاده را بهعنوان یک منطقه حائل دائمی تحمیل کند،
همچنین جدا از 5 نقطه راهبردی در جنوب لبنان، اسرائیل عملاً مرز جنوبی این کشور را ترک نمیکند؛ زیرا نصب دستگاههای جاسوسی با قابلیت نظارت بر هرگونه تحرکی در جنوب لبنان را تشدید کرده است.
مردم جنوب لبنان بعد از اینکه از حدود یک سال و نیم قبل آواره شده بودند، انتظار زیادی برای بازگشت به مناطقشان کشیدند اما بازگشت به زندگی عادی در این مناطق به این زودیها امکانپذیر نیست. تبدیل شهرکهای آزادشده به مناطق امن و پاکسازی مهمات و مینهای منفجرنشده که دشمن صهیونیستی عامدانه در بسیاری از خانهها کار گذاشته است، به زمانی طولانی نیاز دارد.
اهمیت 5 نقطه راهبردی در جنوب لبنان که در اشغال صهیونیستهاست
اما 5 نقطه راهبردی در جنوب لبنان که رژیم صهیونیستی در آنجا مانده کدام هستند و چه اهمیتی دارند؟
بر اساس اطلاعات موجود، نقاطی که ارتش اشغالگر میخواهد در آنها باقی بماند ـ البته بهزعم مقامات این رژیم بهطور موقتی ـ شامل تپههای الحمامص، تپههای العویضه، تپههای جبل بلاط، تپههای اللبونه و تپههای العزیه میشود. ارتش رژیم صهیونیستی درخواست لبنان برای عقبنشینی نظامیان صهیونیست از این نقاط و حضور نیروهای یونیفل در آنجا را رد کرد.
درباره اهمیت نقاطی که ارتش رژیم صهیونیستی قصد دارد در آنجا بماند، سرتیپ «علی ابیرعد» کارشناس نظامی لبنانی میگوید: اسرائیل بهدنبال آن است که در 5 تپه راهبردی جنوب لبنان بهدلیل اهمیت بالایی که دارند، بماند. این نقاطی که ارتش اسرائیل قصد ادامه اشغالگری در آنجا را دارد، تپههای مشرف بر لبنان بهشمار میروند و دید خوبی دارند، بنابراین صهیونیستها میخواهند در منطقهای بالای لبنان حضور داشته باشند و علاوه بر نظارت بر تحرکات در جنوب این کشور، وضعیت شهرکهای شمالی فلسطین اشغالی را هم که در مرز با این نقاط قرار دارند رصد کنند.
وی افزود: تپههای اللبونه مشرف به شهرکهای الضهیره و اللبونه و علما الشعب در جنوب لبنان و چندین شهرک صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی از جمله حانیتا و شلومی هستند، همچنین تپههای العزیه در مجاورت شهرکهای یارین و مروحین در جنوب لبنان واقع شدهاند که طی روزهای جنگ درگیریهای شدیدی میان نیروهای حزبالله و نظامیان صهیونیست در این مناطق اتفاق افتاد، این تپهها همچنین مشرف به شهرکهای صهیونیستی از جمله زرعیت و شومیرا در شمال فلسطین اشغالی هستند.
این کارشناس نظامی لبنانی خاطرنشان کرد: اما تپههای جبل بلاط در روستایی در مجاورت شهرکهای جنوبی لبنان از جمله رمیش و عینابل واقع شدهاند که مشرف به شهرکهای صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی همچون شتولا هستند. تپههای العویضه هم از مهمترین تپهها در جنوب لبنان بهشمار میروند و ارتش اشغالگر صهیونیستی، از چند ماه گذشته متمرکز بر تثبیت حضور خود در این تپهها شده بود.
ابیرعد تصریح کرد: در همین زمینه نظامیان صهیونیست در تپههای العویضه دیوارهای سیمانی ایجاد کرده و تعداد زیادی دوربینهای نظارتی و تجهیزات تصویربرداری آنجا نصب کردهاند. این تپهها میان شهرکهای میس الجبل و بلیدا واقع شده و در منطقهای هستند که مشرف به شهرکهای صهیونیستی المناره، مسکاف عام و چند شهرک صهیونیستی دیگر در شمال فلسطین اشغالی است و یک نقطه استراتژیک بسیار مهم در جنوب لبنان بهشمار میرود.
بهگفته این کارشناس لبنانی، تپههای العویضه تقریباً 820 متر از سطح دریا ارتفاع دارند و این در حالی است که مرتفعترین شهرکهای صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی از جمله المطله، مسکاف عام و کریاتشمونه 600 متر بالاتر از سطح دریا قرار دارند، این بدان معناست که استقرار ارتش رژیم صهیونیستی در تپههای العویضه موجب میشود نیروهای این ارتش بهطورکامل شهرکهای شمال فلسطین اشغالی را از جهت شرقی زیر نظر داشته باشند و در عین حال بهطورکامل مناطق وادی الحجیر، عترون، بلیدا و چند شهرک مهم دیگر در جنوب لبنان را هم زیر نظر بگیرند.
بر این اساس، تپههای الحمامص هم تقریباً 900 متر از سطح دریا ارتفاع دارند و مانند تپههای العویضه بسیار مهم هستند. تپههای الحمامص و العویضه کمتر از 50 متر از نوار مرزی لبنان و فلسطین اشغالی فاصله دارند و بهطورکامل مشرف به شهرکهای شمالی فلسطین اشغالی بهویژه شهرکهای المطله و کریاتشمونه هستند. تپههای الحمامص همچنین یک ورودی مهم دارند که از طریق آن میتوان وارد منطقه شمالی فلسطین اشغالی شد.
انتهای پیام/+
∎