شناسهٔ خبر: 71436547 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

دویست‌و‌چهل‌ونهمین جلسه علنی شورای شهر تبریز برگزارشد

اعضای شورای اسلامی شهر تبریز با صدور مجوز اخذ عوارض کسر پارکینگ برای واحد مازاد مخالفت کردند.

صاحب‌خبر -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، غلامرضا احمدی، در جلسه علنی فوق العاده شماره دویست و چهل و نه این شورا در عمارت تاریخی ساعت، با اشاره به مناسبت سالروز قیام عظیم مردم تبریز در 29 بهمن 1356، گفت: هزاران نفر از مردم آذربایجان و تبریز با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند؛ دیداری که سرشار از عشق و علاقه و ولایتمداری و وفاداری مردم تبریز و آذربایجان به نظام جمهوری اسلامی و مقام عظمای ولایت بود.

وی ادامه داد: دیدار مردم آذربایجان با رهبر انقلاب حتی در ایام کرونا نیز تعطیل نشد و این مهم، نشانه عنایت رهبری به آذربایجان و تبریز قهرمان است.

رئیس شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره‌ به اینکه رهبر معظم انقلاب برای چندمین بار از ویژگی‌های تبریز گفتند، اظهار کرد: ایمان اسلامی و غیرت دینی مردم آذربایجان، پیشتازی در مسائل مختلف و الگوسازی، ویژگی‌های مورد تأکید رهبر معظم انقلاب‌ درخصوص مردم تبریز بود.

احمدی ادامه داد: مقام معظم رهبری همچنین تأکید کردند که جوان آذربایجانی، جوان تبریزی، امروز در مقابل این حوادثی که افراد کارکشته سیاست را متزلزل می‌کنند، مثل کوه می‌ایستد و این جوان باید بداند که این روحیه میراث چه کسانی است، متعلّق به چه حادثه‌ای است.

وی افزود: به گفته رهبر معظم انقلاب، آذربایجان و تبریز در واقع سدّ مستحکم ایران در دوره‌های مختلف در قبال تعرّض و تجاوز بیگانگان بوده است. این مردم تبریز بودند که توانستند با ایستادگی خود، با صبر خود، در مقابل دشمن رفتاری را دنبال کنند که دشمن را مجبور به فرار بکنند.

رئیس شورای اسلامی شهر تبریز خاطرنشان کرد: ما مردم دیار آذربایجان و تبریز قهرمان از عنایات ویژه رهبری به این خطه غرورآفرین قدردانیم و یاد و نام حماسه‌آفرینان قیام 29 بهمن و شهدای آن قیام تاریخی و امام شهدا را با صلوات یاد می‌کنیم.

احمدی همچنین ضمن قدردانی از دست‌اندرکاران هفته فرهنگی تبریز در تهران، گفت: اختتامیه این رویداد فرهنگی، با حضور رییس‌جمهور و سایر مسئولین لشگری و کشوری برگزار شد که حضور رییس‌جمهور بر اهمیت آن افزوده بود. از تمام عزیزان در شهرداری و سازمان فرهنگی و تمامی عزیزانی که در نمایشگاه به‌عنوان غرفه‌دار جهت معرفی تبریز به تهران بودند بابت برگزاری این رویداد قدردانیم هرچند که باید در مجالی دیگر گلایه‌های آنان را نیز بشنویم.

وی همچنین ضمن قدردانی از حمایت‌های بی‌دریغ استاندار آذربایجان‌شرقی از برگزاری هفته فرهنگی تبریز در تهران، گفت: ظرفیت ریاست محترم جمهوری ظرفیت بسیار مهمی است که می‌توان با برنامه‌ریزی خوب، برای پیشرفت و آبادانی استان و تبریز بهترین استفاده را از آن کرد.

بررسی نامه هیئت تطبیق درخصوص دفترچه تعرفه عوارض محلی سال 1404

در این جلسه نامه فرماندار محترم و رییس هیات تطبیق مصوبات شهرستان تبریز با موضوع بند یک مصوبات جلسه شماره 242 مورخ 1403/11/14 درخصوص تعرفه عوارض محلی و بهای خدمات سال 1404 شهرداری کلانشهر تبریز مورد بررسی قرار گرفت.

اعضای شورای اسلامی شهر تبریز با صدور مجوز اخذ عوارض کسر پارکینگ برای واحد مازاد مخالفت کردند.

احد صادقی، دبیر شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص، گفت: مسئلهٔ مطرح و مورد اعتراض انجمن بتن تبریز نسبت به این است که سازمان حمل بار عوارض مضاعف از حمل بتن در سطح شهر اخذ می‌کند.

علیرضا نوای باغبان، رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز گفت: باید بررسی شود این مورد برای سال آتی چه‌قدر تفاوت خواهد داشت؟ آیا جدول فرق کرده یا دریافتی فرق خواهد داشت؟

وی ادامه داد: هیئت مدیره سازمان‌ها در بودجه و بهای خدمات باید مصوبه‌ خود را اعلام کنند و ما نیز تاکید داریم شهرداری مصوبات خود را به بودجه و تعرفه پیوست نماید.

غلامرضا احمدی، رییس شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه گفت: باتوجه به اینکه ما برای بافت فرسوده تخفیف در نظر می‌گیریم و از طرف دیگر برای کنترل ترافیک از برخی خودروها عوارض دریافت می‌کنیم، مسئله پیچیده می‌شود.

علیرضا نوای باغبان، با اشاره به این‌که کسری پارکینگ یکی از واقعیات زیست شهری است، گفت: اینکه می‌توان با اخذ عوارض، مجوز ساخت‌وساز داد، امر غیرمعقولی است. اینکه هم مجوز طبقه مازاد داد، هم کسری پارکینگ داشته باشیم و هم عوارض بگیریم امر معقولی نیست.

وی ادامه‌ داد: با تداوم چنین وضعی بعداً می‌بینیم در مناطقی که نباید شاهد کسری پارکینگ باشیم، مجوز طبقات مازاد با اخذ عوارض کسری پارکینگ صادر شده و مشکلاتی ایجاد خواهد شد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز گفت: مخالفت با عوارض کسری پارکینگ یا منجر به کاهش درآمد می‌شود یا منجر به کاهش میل مردم به طبقه مازاد است اما بهتر است مفاد موردنظر فرمانداری تبریز را قبول کنیم.

روح‌الله رشیدی، رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شهری شورای اسلامی شهر تبریز نیز گفت: باتوجه به مصادیق امکان تامین پارکینگ در برخی موارد وجود ندارد، در این موارد چگونه برخورد می‌شود. کسی که امکان تامین پارکینگ دارد با کسی که می‌خواهد واحد مازاد داشته باشد، در شرایط یکسان نیستند.

احد صادقی، دبیر شورای اسلامی شهر نیز گفت: باتوجه به اظهار نظر اعضای شورا، نظر فرمانداری قبول شود و امکان اخذ عوارض برای کسر پارکینگ نباشد.

رشیدی با بیان اینکه این موضوع دو بخش دارد، گفت: مبنای قانونی و شکل اجرایی این موضوع باید مدنظر گرفته شود، اصل موضوع زیرسؤال است، شهرداری از این موضوع دفاع کند که آیا می‌تواند ارزش افزوده دریافت کند یا خیر.

جای خالی شهید قاضی بر روی برج آزادی

حجت الاسلام رسول برگی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز ضمن گرامیداشت یاد و شهدای قیام 29 بهمن تبریز با بیان اینکه طی چند روز اخیر شهید قاضی طباطبایی بدون تعارف به چهره‌ای مظلوم تبدیل شد، ادامه داد: حتی در تصویری که با همکاری شهرداری تبریز و تهران بر روی برج آزادی نمایش داده شد، تصویری از شهید آیت الله قاضی طباطبایی ندیدم در حالی که 29 بهمن تبریز مدیون شهید قاضی طباطبایی یعنی خمینی آذربایجان است.

وی ادامه داد: در اداری سرقفلی نمی‌گیریم؛ یا عوارض یا پذیره است. بندی که آمده با تجاری و خدماتی تطابق ندارد؛ یا عوارض باید شود یا پذیره.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: از واحد اداری سرقفلی گرفته نمی‌شود. به نظر می‌رسد علت ارجاع فرمانداری همین علت است. اگر هم این مورد محمل قانونی دارد مطرح شود.

رشیدی نیز عنوان کرد: صورت مسئله روشن شود، اصل قدر السهم شهرداری خود قانون و قواعد معینی دارد.

باغبان با اشاره به اینکه شهرداری موظف نیست هر پیشنهاد مارا به عنوان لایحه به شورا بیاورد، تاکید کرد: اما بعد اینکه لایحه آورده شده و اصلاح شد وظیفه‌ شهرداری اجرای آن است.

در نهایت اعضای شورای اسلامی شهر تبریز بر اساس نامه هیئت تطبیق مصوبات شهرستان تبریز نسبت به اصلاح بندهایی از دفترچه تعرفه عوارض محلی شهرداری تبریز در سال 1404 اقدام کردند.

نامه فرمانداری درخصوص لایحه راهیان نور بررسی شد

نامه فرماندار و رئیس هیأت تطبیق مصوبات شهرستان تبریز مبنی‌بر تجویز مشارکت شهرداری تبریز جهت تامین بخشی از هزینه‌های اعزام کاروان راهیان نور توسط سپاه عاشورا و سازمان بسیج شهرداری کلانشهر تبریز برای بازدید از مناطق عملیاتی جنوب بررسی شد.

علی نوای باغبان، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص گفت: رای اعضای شورای اسلامی شهر مشروط بر این بود که شهرداری لایحه خود را اصلاح کند. با چنین شرایطی معلوم می‌شود شهرداری لایحه را اصلاح نکرده و به فرمانداری فرستاده است.

وی ادامه داد: اگر شهرداری موافق با 11 میلیارد تومان است فی‌المجلس تصویب شود و اگر نظر شهرداری 5 میلیارد تومان است، مطرح شود و این مسئله می‌تواند در جلسهٔ حل اختلاف مطرح شود.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز گفت: شهرداری می‌تواند بر موضع خود اصرار کند، اما وقتی در جلسه بررسی این لایحه، مسئله‌ای مطرح نشد فرض بر این بود موافق است.

احد صادقی، دبیر شورای اسلامی شهر تبریز نیز در ادامه، گفت: در جلسه بررسی لایحه شهرداری، قرار شد این لایحه اصلاح و ارسال شود. قانون برای شورا حق افزایش و کاهش رقم قائل است و شهرداری موظف است اصلاح کند.

وی ادامه داد: پیشنهاد مطرح اصرار بر مصوبه شورا و اصلاح از سوی شهرداری است.

علی راستی، سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز نیز گفت: گمان نمی‌کنم شهرداری مخالفتی با 11 میلیارد داشته باشد.

حکیمه غفوری، عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز گفت: 6 میلیارد مصوب شود و مابقی مبلغ نیز در لایحه‌ای دیگر مطرح شود.

براساس این گزارش، بررسی این لایحه به جلسات آتی موکول شد.

همچنین بررسی لایحه برنامه و بودجه منطقه 6 شهرداری تبریز در سال 1404، به علت قطعی برق ناتمام ماند و به جلسهٔ آتی موکول شد.

انتهای پیام/