شناسهٔ خبر: 71436363 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

دلایل بی اثر بودن مسکن ها

صاحب‌خبر -

شفقنا- دکتر «اولگا چیستیک» متخصص بیماری‌های داخلی، اشاره کرده است که انتخاب نادرست مسکن‌ها می‌تواند دلیل عدم تأثیر و کارایی آنها در کاهش درد باشد.

به گزارش شفقنا؛ وبگاه آرتی عربی نوشت: «به گفته او، دلایل ممکن عبارتند از:

اول- مصرف دوز نادرست: به عنوان مثال، فرد ممکن است دوز کمتری از نیاز خود را مصرف کند.
دوم- داروهایی که با الکل و نیکوتین سازگاری ندارند: به عبارت دیگر، اگر بیمار به مصرف الکل یا سیگار ادامه دهد، تأثیر دارو از بین می‌رود. این موضوع شامل رعایت رژیم غذایی مناسب در طول درمان نیز می‌شود.

سوم- رعایت قواعد مصرف دارو: این شامل زمان مصرف دارو، مقدار آن، قواعد مصرف غذا قبل یا بعد از دارو و نظم در مصرف آن می‌شود.

او می‌گوید: »انتخاب نادرست دارو نیز می‌تواند دلیل عدم تأثیر باشد. چندین نوع مسکن بر اساس ماده فعال وجود دارند (ضد التهاب، مسکن، مخدر، ضد اسپاسم). بنابراین باید داروی مناسب برای نوع درد خاص انتخاب شود. اما بسیاری از افراد همیشه از یک دارو استفاده می‌کنند که این اشتباه است».

او همچنین افزود: «بسیاری معتقدند تأثیر مسکن باید در چند دقیقه پس از مصرف ظاهر شود. اما اینطور نیست زیرا دارو نیاز به زمان دارد تا توسط بدن جذب شود و شروع به کار کند».

از سوی دیگر، داروساز «دیمیتری گوروف» جهت‌های اصلی داروها برای درمان انواع مختلف درد را مشخص کرده است. برای مثال، داروهای ضد التهاب، داروهایی هستند که حاوی ماده نیمی‌سولید می‌باشند که در برابر التهاب‌های عضلانی و بیماری‌های عضلانی-اسکلتی و کبودی‌ها موثر است. همچنین ایبوپروفن به تسکین درد در حالت بیماری‌های مفاصل، درمان سردرد و دردهای قاعدگی کمک می‌کند.

اما داروهای مسکن حاوی ماده فعال متامیزول سدیم هستند و در موارد درد دندان یا درد عضلانی استفاده می‌شوند و کتوورولاک ترومیتامول در موارد تب، انواع درد پس از جراحی‌ها یا درد در موارد بیماری‌های سرطانی کاربرد دارد. هیدروکلرید لیدوکایین به عنوان بی‌حس کننده قبل از اقدامات زیبایی استفاده می‌شود و در ترکیب داروهای ترکیبی برای انواع مختلف درد وارد می‌شود. داروهایی که حاوی مواد فعال آرتیکائین و آدرنالین هستند، ارسال پالس‌های عصبی را جلوگیری می‌کنند و برای بی‌حسی موضعی قبل از جراحی یا دندانپزشکی مناسب هستند. اوکسی‌بوپروکائین به درمان گلودرد هنگام بلع در موارد التهاب لوزه‌ها و التهاب حلق کمک می‌کند.

اما داروهای ضد اسپاسم – هیدروکلرید دروتاویرین و هیدروکلرید میبی‌فیرین – باعث کاهش قدرت عضلات صاف می‌شوند و برای کولیک روده‌ای و اسپاسم‌های اعضای داخلی مناسب هستند.

به گفته او، انتخاب داروی مناسب برای فرد بسیار دشوار است. به همین دلیل بسیار مهم است که با پزشک مشورت کنید تا داروی مناسب را بر اساس وضعیت سلامتی، مدت زمان و دلایل ممکن تجویز کند.

این خبر را در آرتی عربی ببینید