شناسهٔ خبر: 71434271 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: میراث آریا | لینک خبر

رونق گردشگری اولویت همکاری‌های ایران و تاجیکستان است

معاون اول رئیس جمهوری در دیدار با نخست وزیر تاجیکستان گفت: رونق گردشگری اولویت همکاری‌های ایران و تاجیکستان است.

صاحب‌خبر -

به‌گزارش میراث‌آریا، محمدرضا عارف شامگاه دوشنبه ۲۹ بهمن در دیدار با  قاهر رسول‌زاده نخست وزیر تاجیکستان  به مشترکات فرهنگی میان دو کشور اشاره کرد و گفت: تلاش‌های فراوانی که میان ما و تاجیکستان وجود دارد، محور گفت‌وگوی ما بود و بنا براین شد که فعالیت‌های مشترکی را در ارتباط با گردشگری با توجه به علاقه مردم دو کشور در بازدید از کشور همدیگر، این مسئله را با اولویت دنبال کنیم.

معاون اول رئیس جمهوری اظهار کرد: رابطه سیاسی ایران و تاجیکستان در بهترین شرایط است، رئیس جمهوری کشورمان ماه گذشته به تاجیکستان سفر کرد.

عارف همچنین یادآور شد: سفر رئیس جمهوری کشورمان به تاجیکستان در کنار امضای قراردادهایی که منعقد شد، راهبرد همکاری‌های دوجانبه را به تأیید طرفین رساند و امروز در ادامه آن راهبردها با نخست وزیر تاجیکستان و هیئت همراهش وارد بحث‌های عملیاتی شدیم.

او  ادامه داد: تلاش خواهیم کرد با تسهیلگری، زمینه را برای حضور بخش خصوصی دو طرف به خصوص در بخش‌های خدمات فنی و مهندسی که با بنگاه‌ها و شرکت‌های شاخص که در منطقه نیز حضور فعال داشتند و فعالیت آنها مورد رضایت کارفرمایان بوده است؛ همکاری‌هایمان را بر همین مبنا با کشور تاجیکستان ادامه دهیم.

قاهر رسول‌زاده نخست وزیر تاجیکستان نیز در این دیدار گفت: در جریان سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به تاجیکستان، مذاکراتی با امام علی رحمان رئیس جمهوری تاجیکستان انجام شد و مرحله جدیدی در رشد و توسعه مناسبات گوناگون میان دوشنبه و تهران آغاز و ارزیابی کردیم.

او با اشاره به تفاهم‌های فی‌مابین تاجیکستان و ایران بیان کرد: اطمینان دارم موافقت‌نامه‌های حاصل شده و سندهای به امضا رسیده برای ادامه گسترش رابطه دو کشور در زمینه‌های گوناگون، شرایط را فراهم می‌آورد. امروز اعلام کردیم در سال‌های اخیر، معاملات تجاری دوجانبه صورت تازه‌ای پیدا کرده است. و سال گذشته بیش از ۴۸ درصد افزایش یافت.

نخست وزیر تاجیکستان به تقویت ابزارهای دوجانبه از طریق کمیته مشترک همکاری دو کشور اشاره کرد و گفت: طرف تاجیکستانی ضرورت سعی و تلاش بیشتر برای برنامه جامع بلند مدت همکاری‌های اقتصادی و تجاری با ایران را تا سال ۲۰۳۰ میلادی نقشه راه آن مطرح کرده است. علاقمندی خود را برای رشد همکاری‌ها در مسیر سرمایه‌گذاری با جمهوری اسلامی ایران ابراز داشته‌ایم و در این زمینه استفاده وسیع از امکانات منطقه آزاد تاجیکستان و منافع دوجانبه مورد توجه است.

انتهای پیام/