به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، "کیت کلاگ" فرستاده ویژه رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ، در امور روسیه و اوکراین تاکید کرد که کشورهای ثالث هیچ گزینهای را برای پایان درگیری نظامی اوکراین به مقامات کییف تحمیل نخواهند کرد و تصمیم نهایی تنها بر عهده ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور این کشور خواهد بود.
اظهارات این مقام آمریکایی روز گذشته در مقر ناتو در بروکسل بیان شد و کلاگ گفت: «این زلنسکی و مردم اوکراین هستند که تصمیم خواهند گرفت که آیا توافقی را بپذیرند یا خیر. هیچ چیز به آنها تحمیل نخواهد شد.»
ولودیمیر زلنسکی شب گذشته اعلام کرد که انتظار میرود فرستاده ویژه رئیس جمهور دونالد ترامپ در تاریخ 20 فوریه به اوکراین سفر کند. وی توضیح داد: «ما منتظر کلاگ هستیم. توافق کرده بودیم که او 20 روز پیش ما بیاید، فکر می کنم دو روز باشد، شاید بیشتر باشد. من می خواهم با او به جبهه نبرد بروم. فکر میکنم او این دعوت را رد نکند. از او میخواهم همه مسائل، جزئیات را بررسی کند و بتواند اول از همه با نظامیان ما ارتباط برقرار کند تا بتواند وضعیت را در سطوح مختلف ببیند.»
به گفته زلنسکی، کلاگ قصد دارد با الکساندر سیرسکی، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین، فرماندهان تیپ ها و برخی مقامات وزارت دفاع و احتمالاً با رئیس اداره اصلی اطلاعات دیدار کند.
پیش از این، زلنسکی در مصاحبهای با شبکه تلویزیونی NBC تأکید کرده بود که هرگز با تصمیماتی که میان روسیه و آمریکا بدون حضور کییف اتخاذ شود، موافقت نخواهد کرد. وی گفته بود که کشورش به تضمینهای امنیتی از سوی متحدان خود نیاز دارد، مشابه آنچه به اسرائیل ارائه شده است. زلنسکی بار دیگر یادآور شد که کییف به مقادیر زیادی موشک، عضویت در اتحادیه اروپا و یک ارتش قدرتمند نیاز دارد و در این خصوص روی شرکای غربی خود حساب میکند.
در این رابطه، گریگوری کاراسین، رئیس کمیته روابط بینالملل شورای فدراسیون (سنای) روسیه ابراز عقیده کرد که ولودیمیر زلنسکی، بهجای ادامه و تشدید درگیری، باید برای پایان دادن به آن تلاش کند. وی با اشاره به اینکه در وهله نخست، زلنسکی رئیسجمهور غیرقانونی اوکراین نیست، در رابطه با تضمینهای امنیتی که او از متحدان خود درخواست کرده، تأکید کرد که حمایت کشورهای اروپایی از منافع اوکراین جای تأسف دارد.
این سناتور روس افزود: «امیدوارم دیدارهایی که در روزهای آینده در ریاض برگزار خواهد شد، به تغییر فضای روابط بینالملل کمک کرده و همه چیز را در جای خود قرار دهد. چنین فرصتی به وجود آمده است.»
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هزار و نود و یکمین (1091) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
اتحادیه اروپا طرح جدید کمک نظامی به اوکراین را بررسی خواهد کرد
اتحادیه اروپا قصد دارد امکان اجرای یک ابتکار جدید برای ارائه کمکهای نظامی به اوکراین را مورد بررسی قرار دهد. بر اساس این طرح، تأمین مالی ارسال تجهیزات نظامی به کییف از طریق مشارکت مالی کشورهای عضو اتحادیه اروپا و همچنین داراییهای مسدودشده روسیه انجام خواهد شد. در مجموع، برای این منظور حدود 900 میلیون یورو اختصاص داده شده که قرار است تا پایان سال 2025 برای نیازهای نظامی هزینه شود.
از جمله گزینههای احتمالی کمک نظامی، ارسال مهمات، موشکها و پهپادها، همچنین آموزش نیروهای مسلح اوکراین و سرمایهگذاری در صنعت نظامی این کشور است.
روز دوشنبه خبرگزاری "بلومبرگ" نیز از تهیه یک بسته کمکهای بزرگ از سوی اتحادیه اروپا برای اوکراین خبر داد. پیشتر، مؤسسه اقتصاد جهانی (IfW) اعلام کرده بود که در سه سال گذشته، کشورهای غربی مجموعاً حدود 267 میلیارد یورو کمک به اوکراین اختصاص دادهاند. از این مبلغ، 130 میلیارد یورو به کمکهای نظامی، 118 میلیارد یورو به حمایت مالی و 19 میلیارد یورو به کمکهای انساندوستانه اختصاص یافته است.
زلنسکی در دیدار با اردوغان روند صلح اوکراین را بررسی میکند
دفتر ارتباطات ریاستجمهوری ترکیه اعلام کرد که رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور این کشور قصد دارد روز سه شنبه، 18 فوریه، ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین را به حضور بپذیرد تا در دیداری حضوری، روند حلوفصل درگیری در اوکراین را مورد بحث قرار دهند.
در این بیانیه آمده است: «روز سهشنبه، در مجموعه کاخ ریاستجمهوری، رئیسجمهور رجب طیب اردوغان با رئیسجمهور ولودیمیر زلنسکی، که به دعوت وی به ترکیه سفر میکند، دیدار خواهد کرد. در جریان این دیدار، تبادل نظر درباره آخرین تحولات در اوکراین و سایر مسائل منطقهای و جهانی انجام خواهد شد.»
طبق این اطلاعات، در این مذاکرات، دو طرف تمامی ابعاد مشارکت راهبردی بین ترکیه و اوکراین را بررسی کرده و گامهای لازم برای تقویت بیشتر همکاریها را مورد بحث قرار خواهند داد.
شولتس: حمایت از اوکراین تنها در صورت تأمین مالی جداگانه ممکن است
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان معتقد است که این کشور تنها در صورتی میتواند به حمایت از اوکراین ادامه دهد که تصمیمی برای تأمین مالی جداگانه این کمکها اتخاذ شود.
وی شب گذشته در گفتوگو با خبرنگاران گفت: «کاملاً واضح است که حمایت ضروری و مداوم ما از اوکراین فقط در صورتی امکانپذیر خواهد بود که بتوانیم تصمیمی برای تأمین مالی جداگانه آن بگیریم.»
شولتس تأکید کرد که هرگونه تلاش برای تأمین بودجه کمک به اوکراین از طریق کاهش بودجه فدرال یا سرمایهگذاری در زیرساختهای آلمان، از جمله خطوط ریلی و جادهها، مورد تأیید مردم قرار نخواهد گرفت. وی همچنین افزود که کاهش هزینههای اجتماعی برای تأمین مالی کمکهای کییف، با حمایت عمومی مواجه نخواهد شد.
صدراعظم آلمان با اشاره به این که تلاش برای یافتن منابع مالی از این طریق بیفایده است، زیرا بهسختی میتوان تصور کرد که کسی بخواهد اوکراین را از محل هزینههای جاری کشور تأمین مالی کند، تأکید کرد که برلین بهخوبی میداند که باید از کییف حمایت کند و اوکراین میتواند روی شرکای خود حساب کند.
درعینحال، آلمان از بحثها درباره حلوفصل صلحآمیز بحران حمایت میکند، اما شولتس تأکید کرد که همه باید بدانند آغاز مذاکرات به این معنا نیست که میتوان شرایط صلح را دیکته کرد و اوکراین مجبور به پذیرش هر پیشنهادی خواهد بود.
آلمان بسته جدید کمک نظامی به اوکراین ارائه خواهد کرد
دولت آلمان اعلام کرد که بسته جدید کمکهای نظامی به اوکراین ارائه خواهد کرد که شامل 56 خودروی زرهی MRAP، یک موشک برای سامانه پدافند میانبرد IRIS-T SLM، یک موشک برای سامانه کوتاهبرد IRIS-T SLS و 300 پهپاد تهاجمی از نوع HF-1 خواهد بود.
این اطلاعات در فهرست کمکهای اختصاصیافته به نیروهای مسلح اوکراین که در وبسایت دولت آلمان منتشر شده، درج شده است. علاوه بر این، بسته کمکی شامل مهمات برای تانکهای "لئوپارد-1" و خودروهای زرهی "ماردر"، 41 هزار گلوله برای سامانه پدافند هوایی "گپارد"، 4 سامانه توپخانه خودکششی، 50 هزار گلوله توپخانه 155 میلیمتری و 2 هزار گلوله 122 میلیمتری خواهد بود.
همچنین، آلمان 51 پهپاد شناسایی "وکتور" به همراه قطعات یدکی، 245 پهپاد شناسایی RQ-35 Heidrun، تسلیحات سبک شامل تفنگها، مسلسلها و سلاحهای خودکار، مهمات، پتوهای پشمی و تجهیزات پزشکی را به کییف تحویل خواهد داد.
گروسی از برنامه خود برای سفر مجدد به روسیه خبر داد
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) اعلام کرد که قصد دارد بهزودی بار دیگر به روسیه سفر کند. وی توضیح داد: «همانطور که میدانید، من تنها چند هفته پیش در مسکو بودم. و البته دوباره به آنجا خواهم رفت. هنوز تاریخی تعیین نشده، اما فکر میکنم این سفر بهزودی انجام شود.»
آخرین سفر گروسی به روسیه در تاریخ 7 فوریه انجام شد، جایی که وی با گروهی متشکل از کارشناسان نظامی و غیرنظامی، به سرپرستی آلکسی لیخاچف، مدیرعامل شرکت "روس اتم"روسیه ، دیدار و گفتوگو کرد.
گروسی همچنین تأکید کرد که آژانس بینالمللی انرژی اتمی امیدوار است که روند چرخش کارشناسان در نیروگاه هستهای زاپروژیا در روزهای آینده انجام شود. وی افزود که در حال حاضر، رایزنیهایی در این زمینه با روسیه و اوکراین در جریان است.
روسیه توافق با اوکراین درباره امنیت دریای آزوف و تنگه کرچ را لغو کرد
روسیه توافق بین دولتی با اوکراین را که تدابیری برای تأمین امنیت ناوبری دریایی در دریای آزوف و تنگه کرچ تعیین میکرد، لغو کرده است. این تصمیم توسط میخائیل میشوستین، خست وزیر روسیه، امضا شد.
در سند شب گذشته در پورتال رسمی اطلاعات حقوقی روسیه منتشر شد. ر متن این سند تأکید شده است: «توافق بین دولت فدراسیون روسیه و کابینه وزرای اوکراین درباره تدابیر تأمین امنیت ناوبری در دریای آزوف و تنگه کرچ، که در 20 مارس 2012 در مسکو امضا شده بود، لغو میشود.»
وزارت امور خارجه روسیه مأمور شده تا این تصمیم دولت روسیه را به طرف اوکراینی ابلاغ کند.
نخستوزیر اسلواکی اعزام نیرو به اوکراین را رد کرد
روبرت فیتسو، نخستوزیر اسلواکی، اعلام کرد که نمیداند شرکتکنندگان در نشست اضطراری اتحادیه اروپا در پاریس درباره استقرار نیرو در اوکراین چه هدفی را دنبال میکنند. وی تأکید کرد که اتحادیه اروپا اختیار تصمیمگیری درباره حضور نیروهای خارجی در خاک یک کشور دیگر را ندارد.
فیتسو گفت: «این امر تنها بر اساس تصمیمگیری در نهادهای مربوطه سازمان ملل یا بر پایه توافق دوجانبه میان اوکراین و کشورهایی که مایل به اعزام نیرو به خاک این کشور هستند، امکانپذیر است. اما این موضوع هیچ ارتباطی به اتحادیه اروپا ندارد و نباید در این باره اظهارنظر کند.»
وی با تأکید بر اینکه اسلواکی هیچ نیروی نظامی به اوکراین اعزام نخواهد کرد، افزود: «اوکراین بخشی از سرزمین خود را از دست خواهد داد، به ناتو نخواهد پیوست، قلمرو آن تحت کنترل ارتشهای خارجی خواهد بود و همچنان اجازه ورود به اتحادیه اروپا را نخواهد داشت، و اسلواکی کاملاً با این موضوع موافق است.»
لهستان نیرو به اوکراین اعزام نخواهد کرد اما از کشورهایی که این کار را انجام دهند، حمایت میکند
دونالد توسک، نخستوزیر لهستان در گفتوگو با خبرنگاران پیش از سفر به نشست اضطراری اتحادیه اروپا اعلام کرد که کشورش قصد ندارد نیروهای نظامی خود را به اوکراین اعزام کند، اما از کشورهایی که چنین تصمیمی بگیرند، حمایت خواهد کرد.
وی گفت: «ما برنامهای برای اعزام نیروهای خود به اوکراین نداریم. با این حال، از نظر لجستیکی و سیاسی از کشورهایی که مایل به ارائه چنین تضمینهایی به اوکراین باشند، حمایت خواهیم کرد.»
علاوه بر این، توسک وعده داد که ورشو به حمایت سازمانی، بشردوستانه و نظامی از کییف ادامه خواهد داد.
روز دوشنبه داریوس لوکوفسکی، رئیس دفتر امنیت ملی لهستان تاکید کرد که اتحادیه اروپا برای کنترل تمامی خطوط احتمالی مرزی در اوکراین، مجبور خواهد شد نیروهای قابلتوجهی را به کار گیرد.
انتهای پیام/
∎