شناسهٔ خبر: 71433159 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

قیمت نفت برنت بالا رفت

ایسنا : بهای معاملات نفت برنت با ۱۵ سنت معادل ۰.۲ درصد افزایش، به ۷۵ دلار و ۳۷ سنت در هر بشکه رسید.

صاحب‌خبر -

قیمت نفت برنت پس از حمله پهپادی اوکراین به یک ایستگاه پمپاژ خط لوله که جریان نفت قزاقستان از مسیر روسیه را کمتر کرد، در معاملات روز سه‌شنبه بازار آسیا، افزایش یافت.

بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۶۷ سنت افزایش نسبت به قیمت نهایی روز جمعه، به ۷۱ دلار و ۴۱ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا، روز دوشنبه، به دلیل تعطیلات رسمی در این کشور، قیمت نهایی نداشت.

ییپ جون رونگ، استراتژیست بازار شرکت «آی جی» در ایمیلی به رویترز، اعلام کرد انتظارات پیرامون عرضه، عاملی بوده که اخیرا بر حرکت قیمت نفت تاثیر گذاشته است. با ضعف قیمت‌ها در هفته‌های اخیر، خبر حمله پهپادی به خط لوله صادرات نفت قزاقستان در روسیه، محرک رشد قیمت‌ها در معاملات روز سه‌شنبه شد.

خبر مرتبط
راهکار روسیه برای جبران پیامدهای تحریم‌های نفتی

در 10 ژانویه (21 دی)، دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، تحریم‌هایی را بر بخش انرژی روسیه وضع کرد. روسیه برای جبران پیامدهای تحریم نفتی خود از سوی اروپا و آمریکا، بر استخراج لیتیوم متمرکز شده است.

اپراتور کنسرسیوم خط لوله کاسپین، روز دوشنبه اعلام کرد حمله پهپادی به ایستگاه کروپوت‌کینسکایا در منطقه کراسنودار در جنوب روسیه، ارسال نفت قزاقستان از سوی شرکت‌های غربی شامل شورون و اکسون موبیل به بازارهای جهانی را کاهش داد.

به گفته دو منبع آگاه، برنامه بارگیری گرید نفتی «سی پی سی بِلِند» دریای سیاه برای فوریه، بدون تغییر خواهد ماند. با این حال، رشد قیمت نفت در بلندمدت احتمالا محدود خواهد ماند، زیرا بازار ممکن است انتظار عرضه بالاتر از سوی اوپک و روسیه را داشته باشد و همزمان، با توجه به داده‌های اقتصادی اخیر، بهبود دورنمای عرضه به خصوص در چین، نامعلوم مانده است.

تحلیلگران موسسه بی ام آی در یادداشتی اعلام کرد میانگین قیمت هر بشکه نفت برنت در سال ۲۰۲۵، به ۷۶ دلار می‌رسد که پنج درصد کمتر از میانگین سال ۲۰۲۴ است و این میانگین قیمت پایین‌تر، به دلیل مازاد عرضه در بازار، تعرفه‌ها و تنش‌های تجاری خواهد بود.

در این بین، رسانه‌های دولتی روسیه اعلام کردند که تولیدکنندگان اوپک پلاس قصد ندارند برنامه افزایش ماهانه تولید را که قرار است در آوریل آغاز شود،  به تاخیر بیندازند. اوپک در دسامبر، به دلیل تقاضای ضعیف و عرضه بالاتر خارج از این گروه، زمان آغاز افزایش تولید را به آوریل موکول کرده بود.

بازارهای نفت همچنین منتظر نتیجه مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین هستند. مقامات آمریکا و روسیه، اواخر روز سه‌شنبه، برای مذاکرات در عربستان سعودی حاضر شدند.

بر اساس گزارش رویترز، نیل کراسبای، تحلیلگر شرکت «اسپارتا کامادیتیز» اظهار کرد: در حال حاضر، ظاهرا مسائل زیادی برای بدبینی نسبت به رشد قیمت نفت وجود دارد اما بزرگترین عامل در حال حاضر، نتیجه مذاکرات اوکراین است.