شناسهٔ خبر: 71432592 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

کاهش گاز تحویلی نیروگاه‌ها فرصت ذخیره‌سازی سوخت مایع را گرفت

یک مقام مسئول گفت: در سال جاری کاهش گاز تحویلی به نیروگاه‌ها موجب شده تا بخش زیادی از سوخت مایع تحویلی مستقیما مصرف و امکان ذخیره‌سازی آن برای استفاده در زمستان از نیروگاه ها سلب شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت مادر تخصصی برق حرارتی، ناصر اسکندری به وضعیت سوخت معادل مصرفی نیروگاه‌های حرارتی در فصول سرد امسال اشاره کرد و افزود: سوخت معادل مصرفی روزانه نیروگاه‌های حرارتی حوزه شبکه برق ایران در دی‌ماه امسال ۲۱۴ میلیون مترمکعب / لیتر بوده که این رقم دی‌ماه سال گذشته ۲۱۸ میلیون مترمکعب بوده است.

معاون راهبری تولید شرکت مادر تخصصی برق حرارتی ادامه داد: در بهمن‌ماه سال گذشته نیز سوخت معادل مصرفی روزانه نیروگاه‌های حرارتی به ۲۰۹ میلیون مترمکعب رسیده بود که این رقم بهمن‌ماه امسال به ۲۰۸ میلیون مترمکعب رسیده است.
اسکندری تاکید کرد: افزایش راندمان نیروگاه‌ها و مدیریت مصرف مشترکان موجب شده است تا در دی و بهمن امسال سوخت معادل کمتری نسبت به سال گذشته در نیروگاه‌های حرارتی مصرف شود.

کاهش گاز تحویلی فرصت ذخیره‌سازی سوخت مایع را گرفت

وی با تاکید بر اینکه کاهش گاز تحویلی فرصت ذخیره‌سازی سوخت مایع را از نیروگاه‌ها گرفت، اضافه کرد: نیروگاه‌های حرارتی باید امسال گاز بیشتری تحویل می‌گرفتند تا بتوانند سوخت مایع دریافتی را برای زمستان ذخیره کنند اما متأسفانه چون گاز کمتری در اختیار نیروگاه‌ها قرار گرفت طبیعتاً بخش اعظمی از سوخت تحویلی مستقیماً مصرف و امکان ذخیره‌سازی از مجموعه نیروگاهی کشور گرفته شد.

معاون راهبری تولید شرکت مادر تخصصی برق حرارتی با بیان اینکه نیروگاه‌های حرارتی بر مبنای گاز طبیعی طراحی شده‌اند، بیان کرد: این واحدها به صورت اضطراری و برای زمان‌های محدودی می‌توانند سوخت مایع استفاده کنند و بدین منظور نیز مخازن سوخت مایع در مجاورت نیروگاه‌ها ایجاد می‌شود.

اسکندری یادآور شد: همه ساله در مخازن نیروگاه‌های حرارتی بیش از سه میلیارد لیتر سوخت برای استفاده در فصل زمستان ذخیره‌سازی می‌شد اما امسال به دلیل کاهش گاز تحویلی بخش اعظمی از سبد سوختی نیروگاه‌ها به سمت سوخت مایع تمایل پیدا کرده است.

وی با تاکید بر اینکه تأمین سوخت معادل همزمان برای ذخیره‌سازی و مصرف امکان‌پذیر نبود، گفت: این امر موجب شده است تا تلاش خوب مجموعه شرکت پخش و پالایش فراورده‌های نفتی برای افزایش تحویل سوخت مایع نسبت به سال گذشته نتواند جبران کننده کاهش گاز تحویلی به نیروگاه‌ها باشد.

معاون راهبری تولید شرکت مادر تخصصی برق حرارتی تاکید کرد: بنابراین همین مسئله موجب شده بود تا ذخیره سوخت نیروگاه‌ها کاهش پیدا کرده و وزارت نیرو بایستی روی سوخت معادل مدیریت می‌کرد که خوشبختانه با تلاش‌های صورت گرفته همکاران صنعت برق شاهد آن هستیم که امسال نسبت به سال گذشته و حتی در مقایسه با تکالیف ابلاغی از سوی نهادهای بالادستی سوخت معادل کمتری در نیروگاه‌های حرارتی کشور مصرف شده است.

اسکندری با تاکید بر اینکه امسال چالش‌های جدی برای تأمین سوخت مورد نیاز تمامی نیروگاه‌های کشور داشته‌ایم، افزود: در نیمه دوم سال همزمان با کاهش مصرف انرژی الکتریکی نسبت به فصول گرم، عملاً بخش اعظمی از ظرفیت‌های نیروگاهی به منظور تعمیرات و آماده‌سازی برای پیک تابستان سال آینده آزاد هستند.

وی با اشاره به اینکه در فصول سرد سال مشکلی به لحاظ ظرفیت نیروگاهی برای تولید برق نداریم، ادامه داد: اما امسال با توجه به محدودیت جدی در تأمین سوخت نیروگاه‌ها به ویژه در حوزه گاز طبیعی، مجبور بودیم بخشی از ظرفیت‌های نیروگاهی را به دلیل محدودیت سوخت خارج از مدار نگه داریم.

اسکندری با بیان اینکه نیروگاه‌های بخاری مازوت‌سوز در این مدت با تمام ظرفیت در اختیار شبکه برق کشور بوده‌اند، اضافه کرد: در مقاطعی از سال به دلیل محدودیت‌های قضائی و پلمپ مخازن مازوت برخی از نیروگاه‌ها امکان مصرف حداکثری آن وجود نداشت ولی پس از رفع این محدودیت‌ها تمامی نیروگاه‌های بخاری با حداکثر ظرفیت در حال تولید برق هستند.

کاهش ۴.۶ میلیارد مترمکعبی گاز تحویلی به نیروگاه‌ها

معاون راهبری تولید شرکت مادر تخصصی برق حرارتی با اشاره به مصرف حداکثری مازوت در نیروگاه‌های حرارتی کشور، گفت: در تمامی ماه‌های سال جاری مازوت بیشتری را نسبت به سال گذشته استفاده کرده‌ایم و مجموعاً امسال بالغ بر ۵۴.۵ نفت‌کوره و ۲۷.۸ درصد گازوئیل بیشتری در نیروگاه‌ها مصرف شده است.

وی علت افزایش مصرف سوخت مایع را به دلیل کاهش ۶.۶ درصدی گاز طبیعی تحویلی به نیروگاه‌ها برشمرد و افزود: با وجود اینکه امسال ۱.۸ درصد برق بیشتری در نیروگاه‌های حرارتی تولید شده و بایستی به این میزان افزایش تحویل سوخت گاز صورت می‌گرفت، اما مجموعاً در سال جاری چهار میلیارد و ۶۵۶ میلیون مترمکعب گاز کمتری نسبت به سال گذشته در اختیار نیروگاه‌ها قرار گرفته است.

افزایش تولید برق در کنار کاهش مصرف سوخت

معاون راهبری تولید شرکت مادر تخصصی برق حرارتی تاکید کرد: اما با این وجود مجموعه صنعت برق کشور با استفاده بهینه از نیروگاه‌ها، به مدار آوردن بخش بخار نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی و استفاده از واحدهای تولید برق با راندمان مناسب‌تر توانسته است در مقابل رشد ۱.۸ درصدی افزایش تولید برق، تنها هفت‌دهم درصد سوخت معادل بیشتری مصرف کند.

اسکندری خاطرنشان کرد: این مهم حاکی از سیر صعودی متوسط راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور است که توانسته‌ایم با سوخت کمتر برق بیشتری را تولید کنیم. در حال حاضر متوسط راندمان این واحدها از مرز ۳۹.۶ درصد عبور کرده و در تلاشیم تا این وضعیت همچنان روند افزایشی خود را ادامه دهد.