خبرگزاری مهر، گروه استانها: این روزها با تغییر دولت در ایالات متحده آمریکا و جمهوری اسلامی ایران، دوباره زمزمههایی مبنی بر «مذاکره با آمریکا» در فضای عمومی جامعه در حال وایرال شدن است، گویی دوباره به دهه ۹۰ شمسی بازگشتهایم بیآنکه یادمان بیاید وضعیت نامطلوب فعلی در بازار ارز، سکه و طلا و بیماریهای اقتصادی کشور که برای درمان آنها مجبور شدهایم درد چندین جراحیِ اقتصادی را تحمل کنیم، دست پخت همان جنتلمنهایی است که روی میز لبخند زدهاند و همیشه زیر میز گزینههایی برای غافلگیری شرایط اقتصادی ایران داشتهاند.
در عصری که امضای کری تضمینی نداشت به اعتبارِ خط خطیهای ترامپ دل نبندید
در زمانهای که امضای «کِری» هیچ تضمینی نداشت، دل بستن به خطخطیهای روی کاغذ «ترامپ» که یکی از بد عهدترین رؤسای جمهور آمریکا است هیچ مشکلی را حل نخواهد کرد و نهایتاً حتی اگر مانند گذشته کاملاً ذوق زده پای میز مذاکره حاضر میشویم تا پایان دوران ریاست جمهوری با اخم و لبخندها کار را کِش خواهند تا نتیجه مذاکرات به برگ برندهای برای انتخابات بعدی تبدیل شود.
مروری بر بیانات رهبر معظم انقلاب در رابطه با مذاکره
به واقع «برای ملت ایران، چیزی از این خندهآورتر و مسخرهتر نیست که آمریکا بیاید مذاکره با ملت ایران را ادعا کند و برای آن شرط قرار بدهد و بگوید ما به شرطی روابطمان را با ایران برقرار میکنیم که چنین و چنان بشود.» این فصل الخطاب مقام معظم رهبری در سال ۱۳۶۸ است؛ اینها را برای کسانی میگوئیم که امر ولایت را فراموش کردهاند «آمریکا از مصادیق و مواردی است که ما ارتباط با او را قبول نداریم و رد میکنیم. سوال میشود تا کی؟ پاسخ این پرسش را، هم امام (ره) و هم همه کسانی که دراینباره صحبت کردهاند، گفتهاند: تا وقتی که سیاستهای مبنی بر زور و ظلم و فشار و خصومت با جمهوری اسلامی و حمایت از دشمنان جمهوری اسلامی و پشتیبانی بیقید و شرط از دولت صهیونیستی خاتمه پیدا کند. امام فرمودند: «تا وقتی که آدم بشود». یعنی این روشهای غلط را اصلاح بکند.
قدیمیترین مواضع رهبر معظم انقلاب در این مطلب استفاده کردیم تا بگوییم مواضع مقام معظم انقلاب طی سالیان گذشته هیچ تغییری نکرده است.
بحث مذاکره با آمریکا در دهه ۷۰، دهه ۸۰ و دهه ۹۰ نیز مطرح بوده است اما هر بار رهبر معظم انقلاب با موضع گیریهایی مخالفت خود را نشان داده و مذاکره و رابطه با آمریکا را مردود دانستهاند؛ علت این مردودیت را نیز معارضه و محاربه این دولت با اسلام و جمهوری اسلامی اعلام کردهاند.
رهبر معظم انقلاب در آخرین موضع گیری خود نیز تاکید کردند که مذاکره با آمریکا «هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه» نیست؛ بنابراین در چنین شرایطی مسئولان باید به فکر حل مشکلات کشور با اتکا به توان داخلی باشند و نباید دل به وعدهها و لبخندهای غرب و در رأس آنها آمریکا ببندند، آمریکا هنوز خط مقدم مقابله با ایران و اسلام است و به عنوان ظالمی بالفطره اصلی ترین حامی کشتار زنان و کودکان مظلوم فلسطینی بود.
ما قبلاً با ریسمان مذاکره با آمریکا به درون چاه رفتهایم و باید بدانیم که این ریسمان کاملاً پوسیده است و ما را به دوباره به قعر مشکلات اقتصادی هدایت خواهد کرد.
تجربه برجام نشان داد آمریکا قابل اعتماد نیست
حجتالاسلام سید رضا حسینیان، مسئول نهاد رهبری دانشگاه آزاد اسلامی واحد پارسیان، در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به سابقه نقض عهد آمریکا در توافقات بینالمللی، تاکید کرد: تجربه برجام به خوبی نشان داد که دولت آمریکا و شخص ترامپ قابل اعتماد نیستند.
وی با بیان اینکه ایران در مذاکرات هستهای امتیازات فراوانی به طرف مقابل ارائه داد، افزود: با این حال، ترامپ به محض ورود به کاخ سفید توافق برجام را نقض کرد و سیاست فشار حداکثری را علیه ایران در پیش گرفت.
حجتالاسلام حسینیان با استناد به آیات قرآن کریم، اظهار داشت: مذاکره با کسانی که به عهد خود وفا نمیکنند، جز خسارت و ذلت دستاوردی ندارد.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر عدم عقلانیت و شرافتمندی مذاکره با آمریکا، گفت: تجربه مذاکرات گذشته نشان داده است که آمریکا به هیچیک از تعهدات خود پایبند نبوده است.
مسئول نهاد رهبری دانشگاه آزاد اسلامی واحد پارسیان با بیان اینکه ایران بیش از ۲۰ بار در مسائل مختلف با آمریکا مذاکره کرده است، تصریح کرد: نتیجه این مذاکرات، تحریم، تخریب و فشار حداکثری دولت آمریکا بر تصویب بودجه برای تقویت دشمنان جمهوری اسلامی ایران بوده است.