شفقنا – خبرگزاری رویترز نشست رئیس جمهور چین با مدیران غولهای فناوری چینی را گام تازه دولت پکن برای اعتمادسازی با بخش خصوصی در سایه رقابت تنگاتنگ با آمریکا خواند.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، شی جینپینگ رئیس جمهوری چین روز دوشنبه در جلسهای کم سابقه با برخی از بزرگترین شرکتهای بخش فناوری چین، مانند جک ما، بنیانگذار علیبابا شرکت کرد و از آنها خواست تا «نبوغ و استعداد خود را نشان دهند» و به قدرت مدل و بازار چین اعتماد کامل داشته باشند.
تحلیلگران معتقدند که این نشست کاملاً برنامهریزیشده، نشاندهنده تغییر رویکرد پکن در قبال غولهای فناوری است، و منعکس کننده نگرانی سیاستگذاران چینی در مورد کند شدن رشد اقتصادی این کشور و تلاشهای ایالات متحده آمریکا برای محدود کردن توسعه فناوری چین است.
به گزارش رویترز، اقدام شی برای گرد هم آوردن رهبران تجاری، از جمله کسانی که علیرغم فشارهای ایالات متحده در ماههای اخیر به موفقیتهای چشمگیری دست یافتهاند، اهمیت نوآوری بخش خصوصی را برای چین در دستیابی به پیشرفت در زمینه فناوری، برجسته میکند.
کریستوفر بدور، معاون مدیر تحقیقات چین در موسسه Gavekal Dragonomics هنگ کنگ، میگوید: این رویداد به طور ضمنی اذعان میکند که دولت چین برای رقابت فناوری خود با آمریکا به شرکتهای بخش خصوصی نیاز دارد. اگر پکن بخواهد با ایالات متحده آمریکا رقابت کند، چارهای جز حمایت از آنها ندارد.
برآوردهای رسمی نشان میدهد که بخش خصوصی در چین که با شرکتهای دولتی رقابت میکند، بیش از نیمی از درآمد مالیاتی، بیش از ۶۰ درصد از تولید اقتصادی و ۷۰ درصد از نوآوری فناوری را تشکیل میدهد.
تعرفههای تجاری آمریکا تهدیدی برای فشار بیشتر بر دومین اقتصاد بزرگ جهان به شمار میرود.
دو منبع آگاه به رویترز گفته اند که لیانگ ونفنگ، بنیانگذار دیپ سیک، یک شرکت نوپا که با مدل هوش مصنوعی کمهزینه خود تهدیدی برای شرکتهای هوش مصنوعی آمریکایی محسوب میشود، نیز در این جلسه حضور داشته است.
شی این جلسه را در سالن بزرگ خلق، همان مکانی که در سال ۲۰۱۸ برای جلسهای مشابه در طول جنگ تجاری در زمان اولین دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، استفاده کرد، برگزار کرد. سخنان شی که چند ساعت بعد توسط رسانههای دولتی منتشر شد، بر تداوم استراتژی توسعه اقتصادی چین تأکید کرد. اما او همچنین تاکید کرده که کسبوکارهای خصوصی چینی چشماندازهای گسترده و بزرگی برای ایجاد ثروت و فرصت در این کشور دارند.
شی همچنین گفته که حکومت چین و مقیاس بازار آن به آن مزیت ذاتی در توسعه صنایع جدید می دهد.
او در سخنان خود که رسانههای دولتی آن را «سخنرانی مهم» خواندند، گفته که اکنون زمان مناسبی برای مشاغل خصوصی و کارآفرینان است تا استعداد و شایستگی خود را نشان دهند.
تصاویر منتشر شده در رسانههای چینی نشان داد که شی با مدیران ارشد شرکتها که در ردیفهای مقابل وی نشستهاند مستقیماً صحبت میکند.
براساس گزارش رویترز، این تصاویر باعث شد سرمایهگذاران برای دیدن اینکه چه کسی در بین رهبران برتر تجاری چین حضور دارد و چه کسی ندارد، تلاش کنند. رن ژنگفی، بنیانگذار هواوی و وانگ چوانفو از BYD، مستقیماً در مقابل شی نشستهاند، که نشاندهنده جایگاه افتخاری قهرمانان فناوری چین در زمینه خودروهای الکتریکی و توسعه تراشه است. دو منبع آشنا با این نشست گفتند که بنیانگذاران Baidu موتور جستجوی چینی و ByteDance غول فناوری چینی از جمله کسانی بودند که در این جلسه شرکت نکردند.
این گزارش افزود، به دنبال غیبت مدیران شرکت بایدو در این نشست، سهام این شرکت در بازار بورس هنگ کنگ ۸ درصد ریزش کرد.
لی جون مدیر عامل شرکت مشهور شیائومی که تولید کننده گوشیهای هوشمند و لوازم خانگی است و وانگ زینگ شینگ مدیر شرکت Unitree و شماری دیگر از مدیران ارشد شرکتهای بزرگ چینی نیز از دیگر حاضران در این نشست بودند.
شی اولین بار در سال ۲۰۱۸ یعنی ۶ سال بعد از به قدرت رسیدن نشستی را با سرمایه گذاران و شرکتهای بخش خصوصی برگزار کرد.
وی در آن زمان وعده کاهش مالیات و حمایت مالی از بخش خصوصی را داد.
شیائویان ژانگ، استاد اقتصاد در دانشگاه تسینگهوا پکن، گفت که هدف از نشست روز دوشنبه ارسال پیامی مشابه در مورد اهمیت بخش خصوصی و تلاش برای تزریق اعتماد به این حوزه از طرف دولت بود.
ژانگ افزود من فکر میکنم هدف این است که به آنها بگوییم میخواهیم از شما حمایت کنیم. ما به شما برای تقویت نوآوری تکنولوژیکی و افزایش مصرف در بازار نیاز داریم.
این خبر را در رویترز ببینید.