به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، علی اصغر طهماسبی امروز در نشست با نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاستهای توسعه دریا به وضعیت خلیج گرگان اشاره و اظهارکرد: خلیج گرگان یکی از مناطق منحصر به فرد و با اهمیت از نظر گردشگری و محیط زیستی است و متاسفانه وضعیت خلیج گرگان در حال تبدیل شدن به شرایطی حتی بدتر از دریاچه ارومیه است.
استاندار گلستان خاطرنشان کرد: علاج بخشی خلیج گرگان نیازمند عزم ملی است و نجات این خلیج فراتر از توان استان بوده و با همراهی دولت و سایر بخشها انجام خواهد شد.
وی افزود: در دولت گذشته یک بار مسیر خلیج لایروبی شد اما با وجود تلاشهای شکل گرفته خلیج در حال بازگشتن به شرایط گذشته است و برای اینکه اقدام موثر انجام شود، نیاز است دست کم یک دستگاه لایروب به طور دائم در خلیج مستقر باشد.
طهماسبی با اشاره به اینکه در امتداد جزیره آشوراده، کانال خزینی وجود دارد و لایروبی آن مسئلهای مهم برای احیای خلیج گرگان است، بیان کرد: بر اساس دستور معاون اول رئیس جمهور مقرر شد برای انجام مطالعات و انتقال آب از خزر به خلیج دو هزار و 300 میلیارد تومان اعتبار تخصیص یابد چون هیچ راهی جز پمپاژ آب از دریای خزر به خلیج گرگان وجود ندارد.
وی در ادامه به لزوم آبرسانی به سایت میگوی گمیشان هم اشاره کرد و گفت: در استان گلستان 10 هزار هکتار مزرعه میگو وجود دارد که 4 هزار هکتار آن به بهره برداری رسیده و زیرساختهای فاز دوم آن در حال آماده سازی است اما به دلیل عقب نشینی 11 کیلومتری آب امکان بهرهبرداری از آن وجود ندارد و اگر آب به این منطقه نرسد مزارع میگو از بین خواهد رفت.
استاندار گلستان در بخش دیگری با اشاره به ظرفیتهای نوار مرزی استان گلستان، خاطرنشان کرد: یکی از طرفیتهای بسیار مهم در این بخش، تجارت چمدانی از مرز اینجهبرون است. سالی یک میلیون تن تبادل باری در مرز اینجهبرون انجام میشود که اتصال کریدور شمال به جنوب و اتصال اینچهبرون به صورت مستقیم به جنوب کشور از مسیر گرگان، شاهرود و به سمت جنوب باعث رونق شدید تجارت در گلستان و حتی کشور خواهد شد.
انتهای پیام/
∎