به گزارش گروه رسانه ای شرق، فعالیت معدن جوشقان کاشان امان مردم این روستا با پنج هزار نفر جمعیت را بریده است و فعالیت معدنی بر زندگی و کسب کار آنان تاثیر سوء داشته است به نحوی که تنها خواسته مردم جوشقان رسیدگی به وضعیت معدن در این منطقه و حل مشکل 20 ساله اهالی این روستا است.
معدن و فعالیتهای معدن سنگ در روستای جوشقان کاشان علاوه بر اینکه بر روی کمیت محصولات کشاورزی این منطقه تأثیرگذار بوده، کیفیت محصولات را نیز تحتالشعاع قرار داده و باعث شده است تا محصولات این روستا طعم و مزه همیشگی محصولات خود را نداشته باشد.
اهالی روستا، دهیار و فعالان در این زمینه سالیان متمادی بوده که برای توقف فعالیت معدنی در روستای جوشقان کاشان اقدامات مختلفی را انجام دادند اما راه به جایی نداشته و نه تنها مسئولان امر در این زمینه هیچ پاسخی به پیگیریهای خبرنگار تسنیم ندادند، بلکه مجوز فعالیت این معدن را طی این سالها چندین مرتبه تمدید کردند.
مصطفی معینی پیش از این با بیان اینکه شهرستان کاشان در زمینه صدور مجوز معدن اختیاری ندارد، اظهار داشت: ما نیازمند اصلاح قانون در زمینه معادن هستیم در حالی که از وضعیت معدن در منطقه کاشان راضی نیستیم و وضعیت نیز بر اساس گزارشهای دریافتی نگرانکننده است و راه اصلاح این شرایط اصلاح قانون است.
نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی ضمن تأکید بر اهمیت حفظ محیط زیست و منابع طبیعی، خاطرنشان کرد: فعالیتهای معدنی از جمله در روستای جوشقان کاشان نباید به قیمت تخریب محیط زیست و آسیب به معیشت ساکنان روستا تمام شود.
معینی با بیان اینکه توسعه باید همراه با حفظ پایداری زیستمحیطی و حقوق مردم منطقه باشد، افزود: باید تمام تلاشها برای اتخاذ راهکارهایی عملیاتی به منظور ایجاد تعادل بین فعالیتهای اقتصادی و حفاظت از محیط زیست بهکار گرفته شود.
وی با یادآوری حساسیت و اهمیت اقدامات حوزه معادن، بر پیگیری موضوع از طریق مراجع قانونی و نظارتی تاکید و خاطرنشان کرد: یکی از مطالبات و دغدغههای اهالی و کشاورزان جوشقان استرک، رسیدگی به وضعیت معادن این محدوده است که بر اساس گلایه آنان موجب تاثیر منفی بر منابع آبی و محصولات آنان شده است.