برخی تحلیلگران معتقدند برگزاری حراج سکه توسط مرکز مبادله ایران در هفته جاری، عاملی کلیدی در کاهش قیمت دلار بوده است و این حراج توانسته بخشی از نقدینگی را از بازار ارز خارج کرده و به سمت بازار طلا و سکه هدایت کند. در نتیجه فشار تقاضا برای دلار کاهش یافت و افت نسبی نرخ ارز را رقم زده است.
در بازار هرات هم دلار معاملات را با گپ مثبت ۲۲۰ تومانی نسبت به نرخ پشت خطی شب گذشته آغاز کرد و در نخستین پله از کانال ۹۰ هزار تومانی قرار گرفت. اما فشار فروش، این ارز را به روند نزولی سوق داد و موجب بازگشت آن به کانال قبلی شد. با ادامه این روند، نرخ دلار هرات تا سطوح پایانی کانال نهم از محدوده ۸۰ هزار تومان سقوط کرد و سپس در محدودهای بین این سطح و پله اول کف کریدور نهم نوسان داشت.
از سوی دیگر، بازار ارز رسمی هم شاهد نوسان مثبت قیمت دلار و یورو بود و براساس اعلام مرکز مبادله ایران، دلار با افزایش وارد کانال ۶۹ هزار تومان شد و ۶۹ هزار و ۲۱۸ تومان قیمت خورد. نرخ حوالهای آن هم با گپ مثبت به کانال ۶۷ هزار تومان رفت و به ۶۷ هزار و ۳۳۳ تومان رسید. یورو هم با گپ مثبت ۷۲ هزار و ۶۳۲ تومان معامله شد و حواله یورو هم با افزایش ۷۰ هزار و ۲۰۶ تومان قیمت خورد. ارزش درهم امارات هم در بازار رسمی افزایش یافت و به ۱۸ هزار و ۸۴۷ تومان رسید و حواله درهم ۱۸ هزار و ۳۳۴ تومان معامله شد.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «کوچ نقدینگی از بازار ارز؛ دلار از سکه افتاد/ عقب نشینی قیمت دلار ادامه دارد؟/ پیشبینی قیمت دلار امروز 29 بهمن 1403» بخوانید.