به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، نشست خبری اختتامیه بیست و ششمین جشنواره بینالمللی پژوهشی شیخ طوسی (ره)، دوشنبه ۲۹ بهمن ماه در پژوهشگاه بینالمللی المصطفی در قم برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین کاظمی معاون پژوهشی پژوهشگاه المصطفی و دبیر اجرایی جشنواره طی سخنانی گفت: جشنواره شیخ طوسی از سال ۱۳۷۶ آغاز گردید و از سال ۱۳۹۰ توسط پژوهشگاه بینالمللی المصطفی برگزار میشود و سال به سال در حال رشد کیفی است.
وی از شناسایی ۲۰۴۰ اثر در بخش اصلی جشنواره شیخ طوسی خبر داد و گفت: ۱۵۷۸ عدد از این آثار به دبیرخانه رسید و مورد بررسی قرار گرفت. در مجموع ۵۱ اثر پژوهشی، ۳۳ اثر آموزشی و عمومی، ۱۴ اثر ترجمهای، ۱۳۶ رساله دکتری، ۶۴۳ اثر پایاننامه، ۶ اثر تحقیق پایانی، ۲۰۸ مقاله علمی پژوهشی و ۴۴۲ مقاله علمی تخصصی وارد فرآیند ارزیابی شدهاند.
کاظمی با اشاره به دریافت ۷۹۴ اثر در حوزه بینالملل، گفت: افغانستان، ترکیه، عراق، لبنان، سوریه، اندونزی و غنا از جمله کشورهایی است که پژوهشگران آن به دبیرخانه جشنواره اثر فرستادهاند.
دبیر اجرایی جشنواره بینالمللی شیخ طوسی با اشاره به وجود شش حوزه تخصصی علمی در جامعۀالمصطفی، گفت: در این دوره از جشنواره، ۳۷۳ اثر در حوزه دانشی قرآن و حدیث، ۲۶۹ اثر در حوزه فقه و اصول، ۱۷۲ اثر در حوزه حکمت و مطالعات ادیان، ۱۱۲ اثر در حوزه تاریخ، سیره و تمدن اسلامی، ۵۵۲ اثر در حوزه علوم انسانی اسلامی و ۱۰۰ اثر در حوزه زبان ادبیات و فرهنگشناسی، وارد فرآیند ارزیابی شدهاند.
دبیر اجرایی جشنواره تاکید کرد: اهداف بخش اصلی جشنواره این است که آثار دریافتی از حیث میزان فعالیت پژوهشی، میزان مشارکت آقایان و خانمها، حوزههای دانشی، موضوعات مورد توجه مورد ارزیابی قرار بگیرند و بر اساس نتایج ارزیابی، برنامههای پژوهشی المصطفی در آینده مدیریت و راهبری شوند.
وی با بیان اینکه بخش ویژه جشنواره نیز پذیرای آثار طلاب المصطفی و سایر پژوهشگران بوده است، گفت: عنوان بخش ویژه این دوره از جشنواره، «مردمسالاری دینی در گفتمان تمدنی انقلاب اسلامی» است.
کاظمی با اشاره به دریافت ۱۳۶ اثر در بخش ویژه جشنواره شیخ طوسی گفت: از این تعداد، ۲۰ عدد از مقالات دریافتی امتیاز ارزیابی بالای ۷۰ کسب کردند که تحت عنوان مقالات برگزیده منتشر خواهند شد.
وی با بیان اینکه این همایش تاییدیه ISC را دارد، افزود: ۱۲ نفر از صاحبان مقالات برتر بخش ویژه جشنواره، طی روزهای سهشنبه ۳۰ بهمن و چهارشنبه ۱ اسفند در دو پنل تخصصی «گفتمان تمدنی انقلاب اسلامی؛ فرصتها، موانع و راهکارها» و «گفتمان تمدنی انقلاب اسلامی؛ نظریهها، خوانشها و تجربیات از مردمسالاری دینی» به ارائه مقالات خود خواهند پرداخت.
دبیر اجرایی جشنواره شیخ طوسی با اشاره به تجلیل جشنواره از افراد شاخصی که در عرصه بینالملل فعالیتهای علمی و پژوهشی داشتهاند و یا فعالیت آنها بازتاب خیلی برجستهای در عرصه بینالملل داشته است، گفت: در اختتامیه جشنواره بیست و ششم، مقام علمی آیتالله العظمی سبحانی (مدظله العالی) تجلیل خواهد شد.
کاظمی گفت: ۲۶ پایاننامه و رساله دکتری در المصطفی به زبانهای فارسی، اردو، آذری، پشتو، ترکی استانبولی، انگلیسی، عربی، فرانسوی و مالایی به آثار آیتالله العظمی سبحانی پرداختهاند. همچنین ۲۸ کتاب از معظمله در المصطفی به ۱۰ زبان مختلف ترجمه شده است که شامل ۱۱ کتاب به زبان مالایی، ۴ کتاب به زبان سواحلی، ۶ کتاب به زبان اردو، ۳ کتاب به زبان انگلیسی، ۱ کتاب به زبان اسپانیولی، ۱ کتاب به زبان روآندایی، ۴ کتاب به زبان عربی، ۲ کتاب به زبان آذری، ۱ کتاب به زبان آلمانی و ۳ کتاب به زبان ترکی استانبولی میباشد.
دبیر اجرایی جشنواره شیخ طوسی عنوان کرد: یکی از برنامههای اختتامیه، رونمایی از ترجمه کتاب محاضرات فی الالهیات آیتالله العظمی سبحانی به زبان ترکی استانبولی است که توسط آقای وحدت اینچه، از فضلای اهل سنت ترکیه ترجمه شده است.
وی با اشاره به اینکه از سال گذشته در جشنواره میزبان مدعووین المصطفایی خارج از کشور بودهایم، افزود: امسال میزبان ۱۶ نفر از کشورهای ترکیه، گرجستان، مالی، عراق، تونس، اندونزی تایلند، افغانستان، لبنان، کنگو و نیجریه هستیم که در پنلهای تخصصی و آیین اختتامیه حضور خواهند داشت.
دبیر اجرایی جشنواره شیخ طوسی گفت: مراسم اختتامیه جشنواره نیز روز پنجشنبه ۲ اسفندماه از ساعت ۹ تا ۱۲ در مجتمع آموزشی امام خمینی (ره)، سالن قدس برگزار خواهد شد. آیتالله العظمی سبحانی، حجتالاسلام والمسلمین عباسی رئیس جامعه المصطفی، و دکتر کدخدایی رئیس پژوهشکده شورای نگهبان، سخنرانان آیین اختتامیه خواهند بود.
کاظمی با اشاره به اینکه جشنواره امسال ۷۹ نفر حائز رتبه و شایسته تقدیر دارد، گفت: دو نفر رتبه اول کسب کردند. سه نفر رتبه دوم، ۱۸ نفر رتبه سوم و ۵۱ نفر شایسته تقدیر هستند.
انتهای پیام