شناسهٔ خبر: 71420036 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

ثبت ۱.۱ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در استان کرمانشاه

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه، گفت: از ابتدای امسال تاکنون یک میلیون و ۱۸۴ هزار دلار سرمایه‌گذاری خارجی در استان ثبت شده و حدود ۱۰ میلیون دلار نیز در مسیر فرایند صدور مجوز قرار دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، محمود رشیدی‌اقدم در نشست خبری که امروز در اداره کل دارایی استان برگزار شد با اشاره به میزان جذب سرمایه‌گذاری به ویژه سرمایه‌گذاری خارجی در استان، اظهار کرد: در سال 1401 حدود 500 هزار دلار و سال گذشته 5.5 میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در بخش‌های مختلف استان انجام شده است.

وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون 1.184 میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در استان کرمانشاه ثبت شده است گفت: حدود 10 میلیون دلار نیز در بخش‌های مختلف در مسیر فرایند صدور مجوز قرار دارند.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی باید اولویت‌بندی انجام شود افزود: با همراهی سایر دستگاه‌ها به‌روزرسانی فرصت‌ها و ظرفیت‌های استان انجام شده است.

رشیدی‌اقدم با اشاره به انجام پیش امکان‌سنجی برای طرح‌ها و شفاف شدن بازدهی آن برای سرمایه‌گذاران عنوان کرد: در طول سه سال برای 10 طرح پیش امکان‌سنجی انجام شده بود در حالی که امسال با همکاری دانشگاه رازی 34 مورد انجام شد و با دستور استاندار پیش امکان‌سنجی 50 طرح دیگر نیز آغاز شده و این پیش امکان‌سنجی در سایت سرمایه‌گذاری کشور به زبان‌های مختلف بارگذاری می‌شود.

وی گفت: فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان به صورت زبان انگلیسی و در قالب یک کتاب تهیه شده و از ظرفیت رسانه ملی نیز برای معرفی ظرفیت‌های استان استفاده می‌شود.

رشد 35 درصدی درآمدهای مالیاتی استان کرمانشاه

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه 96 درصد درآمدهای استان از بخش مالیاتی و چهار درصد مربوط به بخش‌های غیرمالیاتی است عنوان کرد: حدود 100 درصد مالیات استان کرمانشاه محقق شده و این نتیجه شناسایی فرارهای مالیاتی است و از طرف دیگر 70 تا 90 درصد اصناف از مالیات معاف شدند و پیش بینی می‌شود معافیت مالیاتی در سال آینده 100 درصد افزایش یابد.

رشیدی‌اقدم از کاهش مالیات در بخش تولید استان خبرداد و گفت: مجموع درآمدهای مصوب استان برای امسال 5500 میلیارد تومان بوده که در بخش مالیاتی در 10 ماه ابتدای سال 99 درصد معادل 4355 میلیارد تومان و در بخش غیرمالیاتی 113 درصد معادل 224 میلیارد تومان تحقق یافته است.

وی افزود: رشد درآمدهای مالیاتی کشور نسبت به سال گذشته 50 درصد و استان کرمانشاه 35 درصد بوده است که البته سهم درآمدی استان از کل کشور 0.5 درصد است و به دلیل مسائل اقتصادی استان به دنبال کاهش تعهد درآمد مالیاتی هستیم.

صدور 87 هزار مجوز از طریق درگاه ملی مجوزها

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه با بیان اینکه اینکه یکی از راهبردهای جدی وزارت اقتصاد تقویت بخش خصوصی و تسهیل و رفع موانع است گفت: با راه‌اندازی درگاه ملی کسب و کار بسیاری از مشکلات و موانع سر راه سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی رفع و امضاهای طلایی و قوانین دست و پاگیر حذف شد.

رشیدی‌اقدم با اشاره به اینکه از سال 1401 تاکنون حدود 87 هزار مجوز کسب و کار از طریق این درگاه در استان کرمانشاه صادر شده است افزود: 7863 مورد از این مجوزها مربوط به سال 1401، حدود 40 هزار و 932 مورد مربوط به سال گذشته و 38 هزار و 37 مورد نیز مربوط به امسال بوده است.

وی با بیان اینکه 100 درصد مشاغل خانگی و 90 درصد اصناف بین یک تا سه روز مجوز خود را دریافت می‌کنند عنوان کرد: صدور مجوز برای دستگاه‌های دولتی بین یک هفته تا یک ماه زمان می‌برد و چنانچه بیشتر از این بازه زمانی طول بکشد تخلف است و شعبه ویژه‌ای در دستگاه قضایی برای رسیدگی به این موضوع راه‌اندازی شده است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه گفت: از طرف دیگر چنانچه دستگاهی برای صدور مجوز مانع ایجاد کند وزارت اقتصاد رأسا به این موضوع ورود می‌کند و تاکنون 17 هزار مجوز از طرف این وزارتخانه صادر شده و این فرایند ادامه دارد.

رشیدی‌اقدم با بیان اینکه در زمینه کسب و کارها نظارت پیشینی به پسینی تغییر پیدا کرده و این موضوع شفافیت در کسب و کار را به دنبال خواهد داشت افزود: استان کرمانشاه در فصل پاییز امسال در زمینه بهبود فضای کسب و کار به رتبه پنجم رسیده است.

وجود 600 حساب ویژه دستگاه‌های اجرایی در کرمانشاه

وی با اشاره به در پیش گرفتن رویکرد تأمین مالی غیرتورمی در کشور عنوان کرد: در امسال 304 همت اوراق مالی اسلامی به منظور تأمین مالی غیرتورمی دولت منتشر شده و دولت توانسته تعهدات اصل و سود اوراق را به موقع تسویه کند.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه از راه‌اندازی حساب واحد خزانه در کشور خبر داد و گفت: در گذشته دستگاه‌های حساب‌های متعددی داشتند و این موضوع سبب رسوب نقدینگی می‌شد اما با ایجاد حساب واحد خزانه از رسوب 200 همت نقدینگی جلوگیری شد.

رشیدی‌اقدم افزود: در استان کرمانشاه 3800 حساب برای دستگاه‌های اجرایی وجود داشت که اکنون به کمتر از 600 حساب رسیده است و این در حالی است که این حساب‌های متعدد به صورت غیرمستقیم سبب خلق پول و اثر تورمی برای استان می‌شد.

وی با بیان اینکه سامانه سادا نوین جایگزین سامانه سادا شده است عنوان کرد: با راه‌اندازی سامانه سادا تمام اموال و دارایی‌های غیرمنقول دولت به عنوان تملک و دارایی شناسایی می‌شد اما دو مشکل داشت که براساس خوداظهاری دستگاه‌ها بود و از طرف دیگر مکان محور نیز نبود اما سامانه سادا نوین این نواقص را رفع کرد.

208 ملک دولتی در کرمانشاه در حال مولدسازی

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه افزود: با راه‌اندازی این سامانه تعداد اموال شناسایی شده در استان کرمانشاه از 20 هزار ملک به 29 هزار مورد افزایش یافت و از طرف دیگر با استفاده از این سامانه کارشناسان رسمی دادگستری ساماندهی شدند.

رشیدی‌اقدم با اشاره به اینکه با استفاده از سامانه سادای نوین اموال مازاد و فضاهای غیرمفید دستگاه‌ها شناسایی شدند عنوان کرد: 35 درصد از تحقق رشد هشت درصدی اقتصاد مربوط به رشد بهره‌وری است و یکی از عوامل رشد بهره‌وری مولد سازی اموال دولتی است.

وی گفت: 208 ملک دولتی در استان به ارزش 3000 میلیارد تومان در حال مولدسازی است که بعد از فرایندی چندگانه شامل شناسایی، ارزش‌گذاری و تأیید به مزایده گذاشته می‌شود.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه افزود: 100 درصد درآمدهای مولدسازی در طرح‌های نیمه تمام همان دستگاه‌ اجرایی هزینه می‌شود و یک ریال نیز به بخش هزینه‌ای ورود پیدا نمی‌کند.

رشیدی‌اقدم درباره تأمین مالی بخش خصوصی گفت: 99 درصد تأمین مالی بخش خصوصی در کشور از طریق سیستم بانکی انجام می‌شود و یکی از رویکردهای جدی کشور جهت دهی به نقدینگی کشور در بخش‌های مولد بود زیرا چنانچه تسهیلات به سمت بخش غیرمولد برود سبب افزایش حجم نقدینگی و تورم می‌شود.

وی افزود: در سال گذشته در استان کرمانشاه یک همت تسهیلات تبصره 18 پرداخت و مشکلات بسیاری از واحدهای راکد و نیمه تعطیل رفع شد و در واقع نهضت احیای واحدهای راکد و نیمه راکد مورد توجه قرار گرفت.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه با بیان اینکه یکی از اقدامات بسیار مهم در راستای بهبود فضای کسب و کار جلوگیری از ایجاد مقررات خلق الساعه بود عنوان کرد: سامانه 2034 از وضع هر گونه مقررات خلق الساعه که فعالان اقتصادی را گرفتار کند، جلوگیری می‌کند.

رشیدی‌اقدم یکی از ظرفیت‌های مهم در زمینه تأمین مالی را بازار سرمایه عنوان کرد و گفت: در استان کرمانشاه در چند هفته اخیر 800 میلیارد تومان در کمتر از 12 دقیقه در بازار سرمایه تأمین مالی صورت گرفت و این موضوع در استان باید پیگیری و تقویت شود.

وی با اشاره به اینکه رتبه استان کرمانشاه در بخش سپرده‌گذاری رتبه 17 و در بخش تسهیلات 16 کشور است عنوان کرد: براساس قانون بانک‌ها باید حداقل 50 درصد سپرده‌های هر استان را به پروژه‌های عمرانی و تسهیلات خرد همان استان تخصیص دهند.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه با بیان اینکه استان کرمانشاه سال گذشته در زمینه پرداخت تسهیلات تبصره دو رتبه نخست کشور را کسب کرده است گفت: میانگین پرداخت این تسهیلات در کشور 78 درصد و در استان کرمانشاه 93 درصد بوده است.

نرخ 11.8 درصدی بیکاری در کرمانشاه

رشیدی‌اقدم با اشاره به نرخ تورم در استان کرمانشاه عنوان کرد: 75 درصد نرخ تورم در کشور مربوط به نرخ ارز است و چند دلیل از جمله فرهنگ مصرف مردم، اثر اقتصادی استان‌های همجوار، مرز و تجارت غیررسمی از دلایل خاص استان کرمانشاه برای تورم است.

وی با بیان اینکه نرخ تورم استان تا دی ماه امسال 30.3 درصد و در مدت مشابه سال گذشته 45 درصد بوده است گفت: رتبه استان در زمینه نرخ تورم در سال گذشته پنجم کشور بوده و امسال در جایگاه 24 قرار گرفته است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه نرخ بیکاری استان کرمانشاه در سال گذشته 17.4 درصد بوده و در جایگاه اول کشور قرار داشت افزود: نرخ بیکاری امسال استان منتهی به دی ماه 11.8 درصد است و در جایگاه سوم کشور قرار دارد.

رشیدی‌اقدم درباره شاخص فلاکت و جایگاه دوم کرمانشاه از این نظر گفت: فلاکت را مجموع نرخ بیکاری و تورم می‌نامند در حالی که این شاخص صحیح نیست و تحلیل مناسبی از وضعیت اقتصادی ارائه نمی‎دهد زیرا این دو شاخص وزن یکسانی ندارند.

انتهای پیام/