به گزارش گروه رسانه ای شرق، وی با اشاره به آخرین نرخهای بازار، بیان کرد که در حال حاضر:
هر کیلو زعفران دسته بین ۸۳ تا ۸۴ میلیون تومان
هر کیلو زعفران پوشال بین ۹۶ تا ۹۷ میلیون تومان
هر کیلو زعفران سرگل بین ۱۰۰ تا ۱۰۲ میلیون تومان
هر کیلو زعفران نگین بین ۱۰۵ تا ۱۱۰ میلیون تومان
افزایش قیمت زعفران به سود دلالان، نه کشاورزان
میری تأکید کرد که اگر این افزایش قیمت مستقیماً به سود کشاورزان منجر شود، جای نگرانی ندارد، اما متأسفانه بیشتر سود این رشد قیمتی به جیب واسطهها و دلالان میرود، در حالی که تولیدکنندگان سهم کمتری از این افزایش قیمت دارند.
افزایش صادرات زعفران و کاهش افت صادرات به ۱۰ درصد
نایب رئیس شورای ملی زعفران در ادامه افزود که صادرات زعفران در ماههای اخیر رشد چشمگیری داشته و این موضوع باعث شده است که کاهش ۴۸ درصدی صادرات زعفران به ۱۰ درصد کاهش یابد.
وی اعلام کرد که برآوردها نشان میدهد که در دو ماه پایانی سال، میزان صادرات زعفران به ۲۲۳ تن خواهد رسید. این حجم صادرات ارزآوری ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون دلاری برای کشور در بر دارد.
مشکلات صادرات زعفران و تشدید قاچاق
میری با اشاره به موانع موجود بر سر راه صادرات زعفران، بیان کرد که وجود برخی مشکلات باعث تشدید قاچاق زعفران شده است. وی تأکید کرد که اگر موانع صادراتی برطرف شود، قاچاق این محصول کاهش پیدا خواهد کرد.
او در ادامه تصریح کرد که مسائل مربوط به پیمانسپاری ارزی و الزام بازگشت ارز حاصل از صادرات، مشکلات بزرگی برای صادرکنندگان ایجاد کرده است. به گفته وی، در حال حاضر شرایط به گونهای شده که فرش قرمز برای قاچاقچیان زعفران پهن کردهایم.
وی پیشنهاد داد که در صورت حذف الزام بازگشت ارز صادراتی و اجازه فروش ارز حاصل از صادرات به نرخ روز بازار، صادرکنندگان میتوانند بهصورت قانونی فعالیت کنند و نیاز به قاچاق کاهش یابد.
میری تأکید کرد که رفع موانع تجاری و ارائه سیاستهای حمایتی میتواند موجب رونق بیشتر صادرات زعفران شده و از خروج غیرقانونی این محصول جلوگیری کند.
منبع: sharghdaily-972565