به گزارش خبرگزاری حوزه، چهل و پنجمین پیش نشست همایش بین المللی مناسبات زبانی، فرهنگی و تمدنی ایران با شرق آسیا با موضوع "دراسة مسار تطبیع العلاقات وتأثیراته فی العالم و دول شرق آسیا" توسط معاونت پژوهش مجتمع آموزش عالی زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی با همکاری مدرسه عالی مطالعات فرهنگی و گروه زبان و فرهنگ شناسی عربی مدرسه زبان و فرهنگ ملل جامعه المصطفی العالمیه در قم برگزار گردید.
این نشست با ارائه حجت الاسلام محسن مدنی نژاد رئیس پژوهشکده مطالعات تطبیقی علوم اسلامی و دبیری حجت الاسلام محمد جاسم مطشر استاد گروه زبان و فرهنگ شناسی عربی مجتمع آموزش عالی زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی با حضور طلاب و دانشجویان به زبان عربی ارائه گردید.
مدنینژاد در ابتدای نشست به تحلیل خود در مورد پیشینه عدم توجه به حقوق بنیادین فلسطینی ها اشاره کرد و گفت: ادامه سرکوب این حقوق طی سالیان متمادی، عامل اصلی شکلگیری عملیات “طوفان الأقصی” بوده است.
رئیس پژوهشکده مطالعات تطبیقی علوم اسلامی به مسائل اساسی چون حق بازگشت، وضعیت قدس، و تشکیل دولت مستقل فلسطینی اشاره کرد و ادامه داد: بیتوجهی به این مسائل، تنشها را افزایش داده و زمینهساز بروز فجایع انسانی در این سرزمین مقدس شده است.
در ادامه نشست، تأثیرات منفی عادیسازی روابط میان کشورهای دنیا و رژیم صهیونیستی به ویژه در کشورهای شرق آسیا مانند ژاپن، چین، اندونزی، کره شمالی و کره جنوبی مورد بررسی قرار گرفت.
مدنینژاد به موضع کشورهای شرق آسیا در این مسأله پرداخت و گفت: این کشورها بهتدریج مواضع متفاوتی اتخاذ کردهاند. اندونزی و کره شمالی بهعنوان کشورهایی با رویکردهای اصولی، تقویت حقوق فلسطینی ها را بر تأمین منافع اقتصادی ترجیح دادهاند. در مقابل، چین، ژاپن و کره جنوبی در تلاشاند تا از حقوق فلسطینیان حمایت کنند و در عین حال روابط اقتصادی با اسرائیل را حفظ نمایند. در نتیجه شاهد دوگانگی در مواضع کشورهای شرق آسیا بین حفظ منافع اقتصادی و حمایت از ارزشهای انسانی هستیم.
وی خاطرنشان کرد: این روند به تضعیف حقوق فلسطینیان منجر شده و آرمانهای آنها را نادیده می گیرد. همچنین کشورها و گروههای مخالف عادیسازی این روابط، آن را خیانت به حقوق فلسطینیان و همکاری با یک دولت اشغالگر تلقی میکنند و معتقدند که این موضوع میتواند به افزایش تنشها منجر شود.
رئیس پژوهشکده مطالعات تطبیقی علوم اسلامی بیان کرد: این عادی سازی از سویی حقوق مادی و معنوی فلسطینیان را سلب میکند و از سوی دیگر، همبستگی عربی و اسلامی را به چالش میکشد. بنابراین، ضروری است که جوامع جهانی، با آگاهی از خطرات این روند، جلوی آن را بگیرند.
انتهای پیام