به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی همانطور که انتظار میرفت در نهایت مقابل فشارهای آمریکا و رژیم صهیونیستی تسلیم شد و دستور تعطیلی بنیاد «تمکین» در کرانه باختری را صادر کرد.
آنطور که رسانههای فلسطینی گزارش دادند، ابومازن از چندین ماه قبل تصمیم گرفته بود که بنیاد تمکین را تعطیل کند ولی اجرای این تصمیم را تا زمان پیروزی ترامپ به تعویق انداخت تا از این طریق بتواند رئیسجمهور آمریکا را خرسند سازد.
بنیاد تمکین موسسه ای وابسته به تشکیلات خودگردان است که وظیفه آن حمایت مادی و معنوی از خانواده شهدا و اسرای فلسطینی در بند رژیم صهیونیستی بود.
این بنیاد براساس ماده 22 قانون فلسطین مبتنی بر تعهد دولت خودگردان به ارائه خدمات بهداشتی، آموزشی و اجتماعی به خانواده شهدا، اسرا، مجروحین و آسیبدیدگان فلسطینی تشکیل شد.
کشمکش درباره بنیاد تمکین و فعالیتهای این بنیاد از سال 2010 آغاز شد. صهیونیستها همواره حمایت مالی تشکیلات خودگردان از خانواده اسرا و شهدای فلسطینی از محل کمکهای مالی آمریکا را مورد انتقاد قرار میداد. سرانجام بعد از کشته شدن «تیلور فورس»، نظامی بازنشسته آمریکایی در عملیات شهادت طلبانه فلسطینی در قدس اشغالی در سال 2016، لابی یهودی در واشنگتن دست به کار شد و با کمک نمایندههای کنگره توانست قانونی با نام قانون «تیلور فورس» را به تصویب برساند. براساس این قانون، تشکیلات خودگردان اجازه ندارد به خانوادههای فلسطینیان که در عملیاتهای شهادت طلبانه حضور دارند، کمک مالی اعطا کند.
با این حال به دلیل اهمیت سیاسی بنیاد تمکین در مشروعیت بخشی به تشکیلات خودگردان با ارائه حمایتهای اجتماعی از خانوادهای فلسطینی، محمود عباس برای تعطیل کردن این مرکز مقاومت میکرد.
سرانجام محمود عباس با تسلیم مقابل فشارهای آمریکا و رژیم صهیونیستی وادار به تمکین در برابر زیاده خواهی آنها و تعطیلی بنیاد تمکین شد. این اقدام با واکنشهای متعددی در داخل فلسطین همراه بود. غیر از موضع حماس و جهاد اسلامی به عنوان دو اپوزیسیون تشکیلات در کرانه باختری، حتی جنبش فتح هم با صدور بیانیهای از اقدام محمود عباس انتقاد کرد.
فتح در بیانیه ای شدیداللحن اعلام کرد: توقف پرداخت حقوق خانوادههای شهدا، اسرا و مجروحان خنجری از پشت به فداکاریهای فرزندان ملت ماست. ما از تمامی جریانها و گروههای فلسطینی میخواهیم تا برای لغو این تصمیم بر تشکیلات خودگردان فشار وارد کنند.
همچنین «قدوره فارس»، رئیس انجمن اسرا فلسطینی در سخنانی تاکید کرد که قطع کمکهای مالی به خانواده اسرا میتواند اثرات اجتماعی عمیقی در کرانه باختری داشته باشد.
جالب توجه اینجاست که سخنگوی وزارت خارجه رژیم صهیونیستی از این اقدام استقبال نکرد و آنرا نیرنگ تشکیلات خودگردان نامید تا نشان دهد تلآویو برای مقابله با ملت فلسطین اشتهای سیری ناپذیر دارد.
با این حال بسیاری از تحلیلگران این اقدام را عامل تشدید فشارهای اجتماعی در فلسطین قلمداد کرده و نسبت به تاثیر مستقیم آن بر زندگی دهها هزار نفر در کرانه باختری هشدار داده اند. خطر مشکلات اقتصادی شدید در کرانه باختری درحالی روبه افزایش است که صهیونیستها با حملات نظامی مکرر و پیوسته به اردوگاههای آوارگان فلسطینی همزمان فشار امنیتی و نظامی در این منطقه را نیز تا آستانه انفجار افزایش دادهاند.
انتهای پیام/
∎