شناسهٔ خبر: 71412492 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

مراقب افکار منفی برانگیزاننده خشم باشیم

سه مسئله در بروز خشم بسیار تاثیرگذار است که شامل خواب، تغذیه و تحرک می‌شود و هر کدام از این موارد در بروز خشم و کنترل آن موثر هستند.

صاحب‌خبر -
یک روانشناس بالینی با برشمردن عوامل بروز خشم گفت: مراقب افکار منفی برانگیزاننده خشم باشیم، همانطور که جسم را آرام می‌کنیم باید ذهن و افکار را هم آرام کنیم.
 
فاطمه نظیفی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص بروز خشم و راه‌های کنترل آن اظهار کرد: سه مسئله در بروز خشم بسیار تاثیرگذار است که شامل خواب، تغذیه و تحرک می‌شود و هر کدام از این موارد در بروز خشم و کنترل آن موثر هستند.
 
وی با بیان اینکه خواب شبانه ۷ یا ۸ ساعته از عوامل موثر در عدم بروز خشم است، افزود: داشتن تحرک و انجام ورزش‌های منظم و سبک مثل پیاده روی، شنا و دوچرخه سواری و همچنین تغذیه سالم و عدم مصرف سیگار، الکل و نوشیدنی‌های کافئین‌دار از دیگر عوامل مؤثر در عدم بروز خشم هستند.
 
این روانشناس بالینی و مشاور خانواده گفت: به یاد داشته باشیم هیچ فردی به صورت ناگهانی خشمگین و عصبانی نمی‌شود و رفتارهاری پرخاشگرانه انجام نمی‌دهد بلکه طی چند مرحله این اتفاق می‌افتد.
 
نظیفی تصریح کرد: مرحله پیش از خشم بسیار مهم است زیرا فرد می‌تواند در این مرحله روی رفتار خود و نشانه‌ها مدیریت داشته باشد. توصیه می‌کنیم فرد یک وقفه ایجاد کند و به فرد مقابل احساس عصبانیتش را اعلام نماید یا صحبت در مورد موضوع را به زمان دیگر موکول کند.
 
وی در خصوص راهکارهای کنترل خشم ادامه داد: انجام تنفس دیافراگمی به صورت چهار شماره دم، سه شماره حبس نفس و ۶ شماره انجام بازدم از راهکارهای کنترل خشم است، همچنین ترک موقعیت هم بسیار کمک‌کننده است که فرد می‌تواند از بروز عواقب جبران ناپذیر خشم بکاهد.
 
این روانشناس بالینی کسب مهارت کنترل خشم را یک ضرورت دانست و تأکید کرد: مسئله دیگر که می‌تواند در کنترل خشم کمک‌کننده باشد مراقب افکار منفی برانگیزاننده خشم باشیم، همانطور که جسم را آرام می‌کنیم باید ذهن و افکار را هم آرام کنیم و با شناسایی افکار منفی، آنها را با افکار مثبت جایگزین کنیم.