شناسهٔ خبر: 71411854 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

سردار حسن‌زاده: خدمت سربازی در کشور ما مقدس است

فرمانده لشکر محمد رسول‌الله سپاه تهران در مراسم بزرگداشت مقام سرباز، گفت: خدمت سربازی در کشور ما مقدس است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، سردار حسن حسن‌زاده، فرمانده لشکر محمد رسول الله سپاه تهران بزرگ در مراسم بزرگداشت مقام سرباز در جشنواره کشوری حضرت علی اکبر (ع)، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و ایام دهه فجر، گفت: واژه خدمت سربازی مقدس است و در نظام ما مقدس به شمار می‌آید. علت اینکه خدمت سربازی در کشور ما مقدس است این است که از آنجایی که نظام ما یک نظام مقدس است و چون این نظام برگرفته از انقلاب اسلامی است که خود در امتداد مبعث پیامبر مکرم اسلام قرار دارد، بنابراین خدمت در این نظام نیز مقدس به شمار می‌رود.

وی افزود: هدف انقلاب اسلامی ایجاد آمادگی برای ظهور حضرت امام زمان (عج) است و این نظام مقدس در تمامی بخش‌های خود، چه در خدمت به مردم و چه در خدمت به وطن، همواره یک خدمت مقدس به شمار می‌آید، همان‌طور که حاج قاسم سلیمانی نیز با تمام وجود به این خدمت متعهد بود.

فرمانده سپاه محمد رسول الله تهران تاکید کرد: شهید حاج قاسم سلیمانی گفتند که ایران حرم است. ایران همواره سینه سپر کرده، جلودار بوده و علمدار این راه مقدس به شمار می‌آید. این همان حریمی است که حاج قاسم سلیمانی فرمود: «اگر این حرم بماند، مابقی حرم‌ها باقی خواهند ماند و اگر این حرم نماند، هیچ حرمی باقی نخواهد ماند، نه حرم ابراهیمی و نه حرم محمدی.»

وی گفت: خدمت در چنین نظامی، کشوری و وطنی اساساً مقدس است، به ویژه اگر در لباس مقدس سربازی انجام گیرد. خدمت به کشور، وطن، مردم و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، بدون شک خدمتی مقدس است.

سردار حسن‌زاده تصریح کرد: این فعالیت ارزشمند، محدود به عرصه نظامی نیست، چنان که در دوران شیوع بیماری کرونا نیز مشاهده کردیم که پرستاران و پزشکان ما چگونه خدمات مقدس خود را ایثارگرانه ارائه دادند. همه این خدمات در نهایت زمینه‌ساز ظهور خواهند شد و این مسیر، به فضل الهی، تحقق خواهد یافت، لذا برادران سرباز، هم‌رزمان و همکاران ما در نیروهای مسلح به ویژه در سپاه پاسداران، باید خود را در دوران ظهور بدانند.

وی گفت: علمای بزرگ ما دو دیدگاه درباره این دوران دارند؛ بخش عمده‌ای از ایشان بر این باورند که ما به ظهور نزدیک می‌شویم، به این معنا که پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دوران کنونی نزدیک‌ترین مقطع زمانی به ظهور است و تجربه‌ای خاص در این مسیر رقم می‌خورد. برخی از علما و بزرگان، از جمله مرحوم علامه حسن‌زاده آملی به صراحت و با استدلال فرمودند که ما در دوران ظهور قرار داریم، ایشان تأکید داشتند که همان‌گونه که غیبت کبری و غیبت صغری داریم، اکنون نیز ظهور صغری در حال وقوع است که در نهایت به ظهور کبری خواهد انجامید. بنابراین، از هر منظر فقهی، دینی، اجتماعی و بر مبنای آیات و روایات، خدمت سربازی مقدس است، چراکه در راستای تحقق اهداف و آرمان‌های مقدس نظام جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی قرار دارد.

سردار حسن‌زاده در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: نظام مقدس جمهوری اسلامی که در تمامی عرصه‌ها رویکردی متفاوت از سایر حکومت‌ها دارد، نگاه ویژه‌ای به دوران سربازی و جوانان دارد. اساساً نگاه جمهوری اسلامی ایران به جوانان، نگاهی متفاوت از دیگر نظام‌های سیاسی است. در سایر کشورها نیز جوانان برای خدمت سربازی اعزام می‌شوند، اما این امر صرفاً در چارچوب نظامی‌گری و خدمت نظامی تعریف می‌شود، در حالی که در نظام مقدس جمهوری اسلامی، دیدگاه مسئولان که برگرفته از منویات مقام معظم رهبری است، سربازی را نه‌تنها یک وظیفه، بلکه مهم‌ترین و باارزش‌ترین دوران زندگی یک جوان می‌دانند، زیرا این مقطع زمانی، بهترین فرصت برای رشد، تعالی، تربیت و آماده‌سازی جوانان برای آینده نظام، انقلاب، کشور، خانواده و جامعه است.

وی افزود: از همین رو، برنامه‌های نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از نخستین روز آموزش نظامی تا آخرین روز ترخیص سرباز، مملو از برنامه‌های مدون برای رشد و تعالی است. دوره‌های عقیدتی، آموزش‌های اجتماعی، برنامه‌های اقتصادی نظیر اقتصاد مقاومتی و حرفه‌آموزی و همچنین برنامه‌های ویژه‌ای که در ایام ماه مبارک رمضان با محوریت قرآن در سراسر نیروهای مسلح برگزار می‌شود، همگی در راستای ارتقای سطح فکری و عملیاتی سربازان است. علاوه بر این، نوع نگاهی که در نیروهای مسلح به ویژه در سپاه پاسداران وجود دارد، بر ارتباط مؤثر با خانواده‌های سربازان تأکید دارد.

سردار حسن‌زاده عنوان کرد: دوران سربازی باید جوانان را آماده سازد تا پس از پایان دوره خدمت، بتوانند به بهترین شکل در مسیر خدمت به کشور، وطن، نظام و مردم خود گام بردارند. از این رو، حرفه‌آموزی یکی از برنامه‌های مهم نیروهای مسلح محسوب می‌شود و به عنوان هدفی اصلی در این مجموعه مورد توجه قرار می‌گیرد.

سردار حسن زاده خاطر نشان کرد: تمام این پیشرفت‌ها و برنامه‌ریزی‌ها به این دلیل انجام می‌شود که مسئولیت‌پذیری جوانان ارتقا یابد تا زمانی که وارد عرصه اجتماع، خانواده و زندگی مشترک می‌شوند، از یک تجربه ارزشمند بهره‌مند باشند. اگر در کشور ما چنین دوران خدمتی وجود نداشت که نزدیک به دو سال از زندگی جوانان به آن اختصاص یابد تا تجربیات مدیریتی کسب کنند، مهارت‌های ارتباطی با جامعه را بیاموزند و حرفه‌ای را فراگیرند، در این صورت ناچار بودیم دوره‌ای را طراحی و اجرا کنیم تا آینده کشور، نظام، وطن و مردم‌مان تضمین شود.

وی ادامه داد: هرچه در مسیر فعالیت‌های دانشگاهی پیش می‌رویم، می‌بینیم که تأکید بر کارهای عملی که اصطلاحاً به آن کارورزی گفته می‌شود، افزایش یافته است، چه در علوم تجربی، چه در علوم انسانی، چه در ریاضیات و چه در هنر و این موضوع نشان می‌دهد که پایه اساسی برای کسب تجربه واقعی و ورود به عرصه اجتماع، همان بخش کارورزی است.

فرمانده سپاه محمد رسول الله تهران با بیان آنکه ما سربازانی داشته‌ایم که پس از دوران خدمت، مسئولیت‌های مدیریتی را بر عهده گرفته‌اند، تاکید کرد: ما در سپاه تهران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بین کارکنان خود هیچ تفاوتی قائل نیستیم. تفاوت تنها در این است که سربازان عزیز ما دو سال خدمت می‌کنند و سایرین مدت بیشتری را در این مسیر قرار دارند. در عین حال ما به مسئله خانواده و ازدواج سربازان اهمیت می‌دهیم و افتخار می‌کنیم.

شایان ذکر است، جشنواره کشوری حضرت علی اکبر (ع)، به همت سپاه حضرت محمد رسول الله (ص) تهران بزرگ و با حضور مقامات لشکری و تعداد قابل توجهی از سربازان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی برگزار شد.