به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، یکصد و هشتاد و ششمین جلسه صحن علنی شورای اسلامی شهر شیراز بعد از ظهر امروز با حضور اعضای شورای اسلامی شهر به ریاست سید ابراهیم حسینی، شهردار کلانشهر شیراز و مدیران شهری برگزار شد.
محمود صفایی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه امور حقوقی و املاک شورا، گزارشی از تصویب بودجه سال 1404 ارائه کرد و گفت: پس از بررسیهای انجام شده، بودجه شهرداری شیراز به مبلغ 42 هزار میلیارد تومان و تامین مالی آن موافقت شد.
وی افزود: بودجه عمرانی به مبلغ 32 هزار و 40 میلیارد تومان تصویب شده است که نسبت به بودجه 42 هزار میلیارد تومانی حدود 76.3 درصد از بودجه را شامل میشود.
صفایی همچنین به تفصیل به هزینههای جاری پرداخت و اظهار کرد که هزینههای جبران خدمات کارکنان و سایر هزینههای جاری شامل حقوق و دستمزد، خدمات شهری، رانندگان استیجاری، رفاهیات، بیمه و دیگر آیتمها در مجموع مبلغ 7648 میلیارد بوده که 23.7 درصد از کل بودجه سال 1404 را تشکیل میدهد.
وی در ادامه ردیفهای بودجه کمیسیونهای مختلف را اعلام کرد که شامل بدهیهای عمرانی، برنامههای فرهنگی، سلامت، حمل و نقل و ترافیک، و سایر پروژههای شهری میشود. این بودجهها در کمیسیونهای مختلف شورا به تصویب رسیده و در کمیسیون تلفیق تأیید شده است.
محمد حسن اسدی، شهردار شیراز نیز از افتتاح 400 پروژه با اعتبار 29 هزار میلیارد تومان در ایام دهه فجر سال جاری خبر داد و از تلاشهای تمامی مسئولین، معاونین و پرسنل شهرداری که در پیشبرد این پروژهها نقش داشتند، قدردانی کرد.
وی افزود: این پروژهها عمدتاً در حوزههای خدمات شهری، سلامت، محیط زیست و معاونت فرهنگی اجرا شدند. از همکاریهای موثر خوشبخت و روسای سازمانهای پنجگانه تحت نظر ایشان، به ویژه چوبینی، معاون فرهنگی، همچنین از تمامی معاونین شهرداری، شهرداران مناطق و مدیران کل قدردانی میکنم.
شهردار شیراز از تلاشهای مستمر و شبانهروزی پرسنل شهرداری در این پروژهها یاد کرد و ادامه داد: با حمایتهای مالی حوزه معاونت مالی و اقتصادی شهرداری و همکاری سایر همکاران، توانستیم شاهد جهشهای عمرانی مهمی در شهر باشیم.
شهردار شیراز در پایان از تلاشهای نیروهای خدمات شهری و آتشنشانی نیز قدردانی کرده و گفت: در روزهای اخیر که بارندگیهای خوبی داشتیم، تیم آتشنشانی توانستند جان دو جوان را نجات دهند و این کار بزرگی بود.
گفتنی است، شورای اسلامی شهر شیراز در راستای ایجاد شفافیت و بهینهسازی فرایندهای خود، اقدام به رونمایی از سامانه جدیدی کرد که کلیه فرایندهای شورا را به صورت الکترونیکی انجام میدهد. این سامانه اهداف مهمی از جمله شفافسازی اسناد، دسترسی آسان به صورت جلسات کمیسیونها و صحن شورا، و یکپارچهسازی اطلاعات را دنبال میکند.
بر اساس گفتههای مسئولین، سامانه جدید شامل فرآیندهای مختلفی همچون تهیه و ارجاع طرحها و لوایح، بررسی در کمیسیونها، و تصویب نهایی در صحن شورا است. این سامانه همچنین امکان پیگیری روند ارسال طرحها به شهرداری و دستگاههای اجرایی را به صورت آنلاین فراهم میکند. علاوه بر این، تمامی رایگیریها و گزارشها به صورت الکترونیک ثبت و در اختیار اعضای شورا و مردم قرار خواهد گرفت.
یکی از ویژگیهای برجسته این سامانه، امکان برگزاری جلسات به صورت الکترونیک و ثبت صورت جلسات به طور آنلاین است.
همچنین، اعضای کمیسیونها میتوانند طرحهای خود را به صورت الکترونیکی در سیستم ارسال کنند و در صورت تایید توسط اعضای کمیسیون، طرحها به دستور کار صحن اضافه میشود.
در کنار این امکانات، سامانه به مدیران کمیسیونها این امکان را میدهد که حضور و غیاب اعضا را به صورت خودکار ثبت کرده و تصمیمات و ارجاعات را به طور دقیق مدیریت کنند. امکان پیگیری دقیق روند مصوبات و ارجاعات به شهرداری و فرمانداری از دیگر قابلیتهای این سامانه است.
این سامانه در تلاش است تا با بهبود شفافیت و سرعت در روندهای شورا، خدمات بهتری به شهروندان شیراز ارائه دهد و با بهروزرسانیهای آینده، دسترسی به اطلاعات برای عموم مردم فراهم خواهد شد.
به گزارش تسنیم، در یکصد و هشتاد و ششمین جلسه صحن علنی ششمین دوره شورای اسلامی شهر شیراز 12 دستور جلسه با حضور 13 عضو شورا بررسی و در نهایت 5 دستورکار به تصویب رسید و لایحه متمم بودجه سال 1403 شهرداری شیراز و سازمانهای تابعه بررسی و به تصویب رسید.
متمم بودجه سال 1403 شهرداری شیراز از حیث درآمد و هزینه به مبلغ 335 هزار میلیارد ریال تصویب شد. در این مصوبه، به شهرداری شیراز اجازه داده شد در صورت بروز حوادث غیرمترقبه مانند سیل، زلزله یا آتشسوزی، از منابع مختلف مالی برای مدیریت بحران استفاده کند
در تبصرههای مختلف، شهرداری شیراز مجاز شد تا در پروژههای اولویتدار (پروژههای ستارهدار) بیش از سقف اعتباری مصوب هزینه کند و برای تامین مالی پروژههای جدید، اقدام به انتشار اوراق مشارکت و اوراق بستانکاری نماید. همچنین، برای بهبود وضعیت محلات محروم شهری و ارتقای کیفیت زندگی در این مناطق، درصدی از اعتبارات به این امر اختصاص یافت.
مقرر شد شهرداری شیراز در سال 1403 مبلغ 260 هزار میلیارد ریال قرارداد سرمایهگذاری انعقاد کند و برای تحقق اهداف مختلف بودجه، گزارشهای عملکرد به شورای اسلامی شهر ارائه شود. این مصوبه، به تصویب شورای اسلامی شهر شیراز رسید و شهرداری موظف به اجرای آن طبق مقررات قانونی و نظارت دقیق است.
بودجه سال 1404 شهرداری شیراز به مبلغ 420 هزار میلیارد ریال برای درآمد و همان میزان برای هزینهها تعیین شد. در این جلسه، تبصرههایی نیز برای بودجه سال آینده تصویب شد که مهمترین آنها عبارتند از حوادث پیشبینی نشده شهرداری شیراز مجاز شد تا در صورت وقوع حوادثی همچون سیل، زلزله، یا آتشسوزی، از منابع اعتباری برای کنترل وضعیت و پرداخت هزینههای مرتبط استفاده کند. حمایت حقوقی و قضایی از کارکنان شهرداری اجازه یافت تا در صورت وقوع دعوی قضایی علیه کارکنان شهرداری، حتی پس از بازنشستگی، از آنها حمایت حقوقی، قضائی و مالی انجام دهد.
اعتبار پروژههای پیشبینی شهرداری مجاز به هزینه کرد اعتبار پروژههای اورژانسی و پیشبینی نشده در بخشهای مختلف خدمات شهری و عمرانی شد.
اوراق مشارکت شهرداری مجاز به انتشار اوراق مشارکت تا سقف 35 هزار میلیارد ریال به منظور تأمین منابع مالی برای پروژههای مختلف از جمله توسعه قطار شهری و بازآفرینی بافت فرسوده شد.
انضباط بودجهای و موافقتنامهها شهرداری موظف به تنظیم و مبادله موافقتنامهها برای هزینه کرد منابع و بهبود انضباط بودجهای در تمامی پروژهها شد.
در کنار این مصوبات، تبصرههای دیگری نیز برای شفافسازی هزینهها، تأمین منابع جدید و تقویت پروژههای اولویتدار و مناطق محروم تصویب شد. این مصوبه در راستای تقویت شفافیت مالی و بهبود عملکرد شهرداری شیراز در سال 1404 به تصویب رسید.
لایحه یک فوریتی شهرداری شیراز در خصوص تأمین هزینه سرویس ایاب و ذهاب دانشآموزان بد سرپرست، بیسرپرست، دانشآموزان دارای والدین با بیماریهای صعب العلاج و خانوادههای کمبرخوردار نیز به تصویب رسید.
این مصوبه که در یکصد و هشتاد و ششمین جلسه شورای اسلامی شهر شیراز و با حضور 11 نفر از اعضای شورا مورد بررسی قرار گرفت، به شهرداری شیراز اجازه میدهد تا نسبت به شناسایی و پرداخت هزینه سرویس ایاب و ذهاب دانشآموزان در سال تحصیلی 1404-1403 اقدام کند.
مبلغ این طرح حداکثر 66 میلیون ریال به ازای هر نفر و جمعاً تا 30 میلیارد ریال از محل ردیف اعتباری 150208 بودجه شهرداری شیراز تأمین و پرداخت خواهد شد.
در ادامه اعضای شورای اسلامی شهر شیراز در جلسه علنی عادی خود مصوبهای را تصویب کردند. این مصوبه شامل الحاق یک تبصره به مصوبه قبلی شورای شهر (شماره 5735/1400/ص مورخ 9/12/1400) در خصوص کارگاهها و پنلهای تخصصی سرمایهگذاری شهرداری شیراز بود.
بر اساس این مصوبه، شهرداری شیراز (سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی) موظف است که پس از هر کارگاه، پنل یا سمینار در حوزه سرمایهگذاری، چه در سطح محلی، ملی یا بینالمللی، گزارشی کامل از اهداف، موارد مطروحه و نتایج حاصل از کارگاه را حداکثر یک ماه پس از برگزاری به شورای شهر ارسال کند.
این گزارش پس از بررسی در کمیسیون تخصصی شورا و ارائه در صحن شورا، به اطلاع عموم خواهد رسید. این مصوبه با حضور 10 نفر از اعضای شورا و بر اساس ماده 80 قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور به تصویب رسید.
دستور کار دیگر در یکصد و هشتاد و ششمین صحن علنی شورا الحاق تبصرهای جدید به مصوبه شماره 14773/1402/ش مورخ 4/11/1402 در خصوص شرح خدمات طرح جامع زیباسازی بود که با حضور 10 نفر از اعضای شورابررسی و به تصویب رسید.
این طرح که توسط جمعی از اعضای شورا پیشنهاد شده بود، به منظور پیشبینی سرفصلی جداگانه تحت عنوان "هویت بصری شیراز، سرآمد در تمدن تلفیقی دین، حماسه و هنر" در مطالعات طرح جامع زیباسازی شیراز به تصویب رسید.
بر اساس مصوبه جدید، تبصره 2 به شرح ذیل به مصوبه پیشین افزوده شد شهرداری باید با توجه به منویات مقام معظم رهبری در خصوص ماهیت تاریخی و اقلیمی شهر شیراز، سرفصلی جداگانه را در شرح خدمات طرح جامع زیباسازی با عنوان "هویت بصری شیراز، سرآمد در تمدن تلفیقی دین، حماسه و هنر" تخصیص دهد.
انتهای پیام/424/
∎