به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، حبیبالله آسوده، معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور بعدازظهر امروز در همایش تجلیل از خیرین استان البرز که در سالن جلسات موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر برگزار شد، گفت: این همایش، سیامین مراسمی است که در دو سال گذشته در 30 استان کشور برگزار شده و مبنای آن آیه 130 سوره مبارکه توبه است.
وی با اشاره به اقدامات کمیته امداد در مسیر فقرزدایی اضافه کرد: این نهاد، به عنوان راهبر خیر و احسان در ایران، گامهای ویژهای در جهت کاهش فقر و توانمندسازی نیازمندان برداشته است. در هیچ جای دنیا سابقه ندارد که تنها 22 روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی، بنیانگذار آن، پیش از تثبیت کامل امنیت و درگیر بودن کشور با جنگ داخلی، فرمان رسیدگی به محرومان را صادر کند.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور این امر را نشاندهنده ماهیت ولایی و مردمی نظام جمهوری اسلامی دانست و بر ضرورت حمایت از مؤسسات خیریه در زمینههای مختلفی همچون مدرسهسازی، تأمین معیشت و سلامت تأکید کرد و افزود: اگر خیرین نبودند، این مسئولیت بر دوش نظام قرار میگرفت. حضور مردم در صحنه، لازمه کاهش فقر و شکلگیری توانمندسازی پایدار است.
آسوده با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره نقش تشکلهای مردمی بیان کرد: حلقههای میانی باید در تصمیمسازی کشور تأثیرگذار باشند. بدون مشارکت مردم، پیشرفت و توسعه ممکن نیست. همگان باید در راستای جلوگیری از ترک تحصیل کودکان به دلیل مشکلات مالی مشارکت کنند، زیرا این کودکان میتوانند نخبگان آینده باشند.
وی با تاکید بر لزوم حمایت از جوانان برای ازدواج آسان و پرهیز از تجملگرایی خاطرنشان کرد: تأمین مسکن برای اقشار محروم به یک دغدغه ملی تبدیل شده که ائمه جمعه و صاحبان تریبونها باید در زمینه کاهش هزینههای اجاره و مسکن فرهنگسازی کنند. هزینههای درمان یکی از چالشهای اساسی خانوادههای نیازمند محسوب میشود، نباید خانوادهای به دلیل مشکلات مالی، در رنج و درد باقی بماند.
آسوده اشتغال را مهمترین راه توانمندسازی نیازمندان دانست و با بیان اینکه ایجاد فرصتهای شغلی برای مددجویان، موجب عزت و استقلال آنها خواهد شد، به نقش مؤسسات خیریه در کاهش آسیبهای اجتماعی اشاره و اذعان کرد: در گذشته، ریشسفیدان اختلافات خانوادگی را حل میکردند، اما امروز تشکلهای مردمی میتوانند به عنوان امامان خیر، در این زمینه تأثیرگذار باشند.
وی با تأکید بر اهمیت بازگشت به سبک زندگی اسلامی و کاهش آسیبهای اجتماعی همچون طلاق و با بیان اینکه اگر برای رفع این چالشها اقدام نکنیم، نسل آینده با اختلال در ارزشها روبهرو خواهد شد، از رشد 35 درصدی کمکهای مردمی در 10 ماه گذشته خبر داد و گفت: این موضوع نشانهای از فرهنگ حماسی و اعتقادی مردم ایران است و از همه خیرین و نیکوکاران برای ادامه این مسیر دعوت به همکاری میشود.
انتهای پیام/
∎