به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، مستند از کردستان تا ژنوستان به بررسی ورود کودکان زیر سن قانونی به حزب کردستان پرداخته و واقعیتهای تلخی را که این کودکان با آنها روبرو هستند، به تصویر میکشد.
عصر امروز نشست آسیبشناسی فعالیت گروهکهای تروریستی تجزیهطلب و تاثیرات آن در توسعه و پیشرفت استانهای مرزی غرب کشور به همراه رونمایی از این مستند در سنندج برگزار شد.
گروهکهای تروریستی دنبال سوءاستفاده از جوانان کُرد هستند
استاد و تحلیلگر حوزه سیاسی در این نشست، گفت: گروهکهای تروریستی دنبال سوءاستفاده از فرزندان کردستان و انحراف افکار جوانان این دیار هستند. خانوادهها اجازه ندهند که این مزدوران به توطئه شوم خود برسند.
شیخی هشدار داد: اگر کار فرهنگی انجام نشود، تبلیغات رسانهای دشمن افکار جوانانمان را منحرف میکند، باید آگاهسازی لازم صورت گیرد.
تروریستها به نادرستی مدعی دفاع از کُردها هستند
نجنیمنش، یکی دیگر از اساتید دانشگاه با بیان اینکه مستند پَژاره بسیار ناراحتکننده و قابل تامل است، اظهار کرد: وقتی در این مستند تجازوهای گروهکها را میبینیم از انسان بودن شرم میکنیم. این جنایات نه تنها امنیت بلکه حقوق اساسی و بنیادین تکتک ما را خدشهدار میکند.
وی گفت: باید صاحب ایده و سرمایه را جذب کنیم، چرا که تخریب سرمایههای اجتماعی، حق بر توسعه و امنیت را خدشهدار میکند. اقدامات گروهکهای تروریستی حق انسانیت را از بین میبرد. این گروهکها به نادرستی مدعی مدافع سرنوشت انسانها هستند.
این استاد دانشگاه بیان کرد: در هیچ برههای از تاریخ حقوق بینالملل، اجازه داده نمیشود که کسانی بیایند و قصد تجزیهطلبی داشته باشند، اولویت با تمامیت ارضی کشور است، باید از راه قانونی مطالبات خود را پیگیری کنیم.
به گفته وی استفاده از کودکان به عنوان کودکسرباز و کودکتروریست غیرقانونی است. مورد حمله قراردادن افراد غیرنظامی، زورگویی و غیره با هدف ایجاد رعب و وحشت مصداق جنایات و اقدام تروریستی است.
تحلیلگر حوزه سیاسی یادآور شد: استفاده از کودکان زیر 15 سال به عنوان کروهکهای تروریستی همانند جنایات شورشی است. خدشه وارد کردن به امنیت، اقدامی مجرمانه است. باید کمکهای مالی و حمایت از گروهکهای تروریستی گرفته شود.
نجنیمنش خواستار اجرای برنامههای فرهنگی شد و متذکر شد: هیچ کسی جز خود ما نمیتواند ما را به توسعه برساند، اگر کسی مدعی صلح و توسعه با اقدامات مسلحانه شد، دروغ محض است. مراقب فرزندان خود باشیم تا گول تبلیغات دروغین دشمنان را نخورند.
ماجرای تراشیدن سر و ابروی جوانان توسط تروریستها
یکی از جوانان فریبخورده کردستانی نیز اینگونه ماجرای فریبخوردگی را توضیح داد که برای کارگری به هولیر رفتم، در پیجهای اینستاگرامی قول و وعدههای زیادی به من دادند تا من را جذب کردند، اما همه آنها دروغ بود، 4 سال گرفتارم کردند حتی اجازه نمیدادند با خانوادهام تلفنی حرف بزنم، ماهانه 10 دقیقه اجازه تماس میدادند که خودشان بالای سرمان ایستاده بودند. اگر کسی هم قصد فرار داشت، مورد اذیت و آزار قرار میدادند و حتی موهای سر و ابروی او را میتراشیدند؛ تفاوتی نداشت چه پسر باشد چه دختر، اذیتشان میکردند.
من از روی سیمخاردار عبور کردم و یک هفته از کوهها فرار کردم تا توانستم نجات پیدا کنم. خانوادهها مراقب فرزندانشان باشند تا فریب نخورند و به آن گروهکها ملحق نشوند و کسانی هم که فررندانشان در میان آن گروهکهاست هر طور شده نجاتشان دهند.
جوانیام را بیهوده از دست دادم
یکی از دختران 16 ساله فریبخورده سنندجی نیز این گونه تعریف کرد: در اینستا با یک پسر آشنا شدم، چندین ماه با هم حرف زدیم و از من خواست که به حزب بپیوندم، بعد از مدتی من را جذب کردند، به پژاک پیوستم، هر جنایات و شکنجههایی که فکرش را بکنید من آنجا دیدم. الان پشیمانم و میدانم که جوانیام را بیهوده از دست دادم. آن موقع از روی بچگی میخواستم از خانوادهام فاصله بگیرم، نمیدانستم که تنها آنها دلسوز من هستند. از همه همسن و سالهای خودم میخواهمکه فریب نخورند.
یکی دیگر از دختران فریبخورده این گونه تعریف کرد که پس از آشنایی از طریق اینستا، سال 1400 بود که با من تماس گرفتند و ماشین دنبالم فرستادند و از مرز پیرانشهر من را به صورت قاچاق به عراق بردند.
انتهای پیام/481/
∎