به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در نشست خبری اختتامیه جشنواره ملی رسا (نهج البلاغه دانشگاهیان) ضمن تشکر از دست اندرکاران این جشنواره اظهار داشت: یکی از ذخایر و ثروت های ارزشمندی که در جوامع بشری باید از آن یاد کرد، موضوع در اختیار داشتن بخشی از آثار امیرالمومنین علی علیه السلام است.
وی افزود: متن وزین و عظیم نهج البلاغه ثروت ارزشمندی است که در اختیار بشریت و مسلمانان و پیروان حضرت امیرالمومنین علیه السلام است و ظرفیت های فراوانی برای هدایت بشریت و استفاده از آن دارد. محیط علمی یکی از بهترین محیط هایی است که جای توجه و تامل بر مجموعه ای از سخنان گرانبهای حضرت علی علیه السلام است، نهج البلاغه مجموعه ای است که از مواعظ و حکمت های اصلاح نفس گرفته تا موضوعات اداره جامعه در فضای کلان و موضوعات مرتبط با اخلاق اجتماعی و معارفی در حوزه معاد در آن وجود دارد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها عنوان کرد: در دوره حاضر که بشریت نسبت به معنویت احساس خلا و سردرگمی می کند و عرفانهای نوظهور و بی ریشه ای که گاهی اوقات به عنوان تامین کننده این احساس نیاز بشر به او ارائه می شود، مراجعه به این سرچشمه اصیل هدایت در این فضا نیز ضروری است.
وی با اشاره به نقش دانشگاه در گفتمان سازی در جامعه، تاکید کرد: فضاهای علمی جایی هستند که هم خودشان به نهج البلاغه نیاز دارند و هم بازتاب دهنده و منتشر کننده کلمات امیرالمومنین علیه السلام هستند. دانشگاه نشان داده هر زمان که در پای یک موضوعی قرار می گیرد و برای ترویج یک موضوع همت می کند، می تواند این موضوع را به گفتمان عمومی جامعه تبدیل کند. در موضوعات علمی، معرفتی و اخلاقی ما نمونه های عالی از نقش آفرینی دانشگاه در فرهنگ سازی و گفتمان سازی داریم.
حجت الاسلام والمسلمین رستمی تصریح کرد: اعتکاف دانشجویی، درگذشته تنها در مساجد شهرها انجام می گرفت اما اکنون که دانشگاه پای کار آن آمد، آن را به یک فرهنگ عمومی در جامعه تبدیل کرد، جریان نهضت علمی و توجه به توانمندیهای داخلی به یک گفتمان در فضاهای دانشگاهی تبدیل می شود و باور عمومی جامعه هم نسبت به آن شکل میگیرد.
وی ادامه داد: دانشگاه هم خودش اصالتا یک مجموعه مهم برای پرداخت و توجه به نهج البلاغه است و هم یک شتاب دهنده برای عموم جامعه جهت توجه به این مفاهیم ارزشمند می باشد، از این جهت است که جشنواره ملی رسا (نهج البلاغه) دانشگاهیان از اهمیت خاصی برخوردار است، متاسفانه عوامل مختلفی از جمله کرونا در مقطعی مانع از توجه به این منبع گرانبها و ارزشمند شده بود که الحمدلله در دو سال اخیر با اهتمام عزیزان ما در دانشگاه علوم پزشکی قم به عنوان اولین میزبان دوره جدید نهج البلاغه بعد از دوره ده ساله ما شاهد برگزاری این جشنواره در فضای دانشگاه های کشور بودیم.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها با اشاره به اقدامات صورت گرفته از سوی شرکت کنندگان در این جشنواره، خاطرنشان کرد: شرکت کنندگان در بخش های مختلف و در قالبهای مختلف نهج البلاغه به حوزه های هنری ادبی و معارفی توجه کردند، مخاطب ما علاوه بر دانشگاهیان، عموم جامعه نیز بوده و در ۲۱ گرایش این جشنواره با مشارکت عموم دانشگاهیان برگزار گردید و در سه سطح دانشگاهی، استانی و ملی در این جشنواره به آن اهتمام ورزیده شد و در بخش دانشگاهی نیز دانشگاهها مسئولیت انتشار، گردآوری و برگزاری آن را برعهده داشتند و در بخش استانی هم دبیرخانهها فعال بودند و نهایتا اختتامیه جشنواره ملی نهج البلاغه دوم اسفند ماه در شهر مقدس قم برگزار خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین رستمی گفت: در برگزاری این جشنواره در فضاهای دانشگاه شاهد برکاتی بودیم، اصل فرهنگ سازی توجه به نهج البلاغه در قالبهای مختلف اتفاق افتاد؛ همچنین طرح یکشنبه های علوی از طرح هایی بود که مبلغان حاضر در دانشگاه یکشنبه ها را به موضوع توجه به نهج البلاغه اختصاص دادند و به نوعی کار ترویجی در این فضا انجام شد. شبکه سازی خادمان نهج البلاغه را در این جشنواره داشتیم و در هر استانی گروه های اختصاصی در این زمینه راه اندازی شد و این موارد در نشر معارف نهج البلاغه سهم خیلی خوبی دارند و مسئول انتشار این معارف در محیط های دانشگاهی هستند.
وی ابراز کرد: در این جشنواره نزدیک به ۶۰ هزار شرکت کننده دانشگاهی در آن ثبت نام کردند. بیش از ۴۰ هزار نفر در آزمون های معارفی مشارکت داشتند و ۴ هزار اثر هنری و ادبی به دبیرخانه ارسال شد و بیش از ۱۰ هزار نفر در دوره های آموزشی سامانه مجازی شرکت کردند.
انتهای پیام/