نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.
در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیمقرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارشهای روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان میشود.
28 بهمن 1354؛ خانههای خالی مشمول 30 درصد مالیات شدند
در اجرای قانون تعدیل و تثبیت اجارهبها، امروز وزارت امور اقتصادی و دارایی دستور اجرای قانون مزبور و آییننامه مصوب را مبنیبر دریافت 30 درصد اجاره از مستغلاتی که بیش از 6 ماه خالی بماند به کلیه ادارات مالیاتی کشور ابلاغ کرد.
ارزش عرصه در آییننامه به این ترتیب تعیین شده که ارزش معاملاتی اراضی تهران و شهرستانها ملاک محاسبه خواهد بود.
28 بهمن 1364؛ بخشی از سهام 4 واحد تولیدی به کارگران آنها واگذار شد
همزمان با هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، در بهمنماه امسال بخشی از سهام 4 واحد تولیدی به کارگران و کارکنان آنها تحویل شد و تعداد دیگری از کارگران و کارکنان واحدهای تولیدی در سرمایه واحدهای تولیدی کشور سهیم شدند.
سازمان مالی گسترش واحدهای تولیدی اعلام کرد، به دنبال تحویل بخشی از سهام 20 واحد تولیدی صنعتی و کشاورزی به کارگران و کشاورزان شاغل در آنها که طی دو سال اخیر به انجام رسید، در بهمنماه سالجاری 5976 سهم از سهام «شرکت دنیای فلز» و «شرکت کاغذسازی کهریزک» به 72 نفر از کارکنان و تعداد 6144 سهم از سهام شرکت «افشار یزد» به 361 نفر از کارکنان این شرکتها تحویل شده است و هماکنون نیز نمایندگان سازمان مالی گسترش مالکیت واحدهای تولیدی مشغول تحویل سهام «شرکت یزدباف» به کارکنان آن هستند.
28 بهمن 1374؛ رئیسجمهور: ننگ فقر در ایران آباد و غنی از بین خواهد رفت
آقای هاشمی رفسنجانی در خطبه دوم نماز جمعه دیروز تهران به نمازگزاران گفت: با شرایطی که در کشور فراهم آمده است، ننگ فقر از ایران آباد و کشور امام زمان از بین خواهد رفت.
امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: در حال حاضر 9 گروه در سازمان برنامه در زمینههای مختلف برنامه امحا فقر از ایران تلاش میکنند و نتایج مطالعات آنان در جمعهای متخصص اقتصادی و اجتماعی مطالعه خواهد شد و با همکاری دولت و مجلس و مطبوعات و نیروی انسانی و مدیریت و تمامی مردم اعم از فقیر و غنی این معضل رفع خواهد شد.
رئیسجمهوری نابودی فقر در ایران را یکی از آرزوهای دیرینه رهبر معظم انقلاب و امام راحل و از سیاستهای اصولی نظام اسلامی دانست و گفت: ابتدا نیازهای اولیه انسان شامل غذا، مسکن، بهداشت و تفریح رسیدگی خواهد شد و سپس با شناسایی طبقه فقیر، نسبت به ترمیم آنها اقدام خواهد شد.
وی گفت: منابع فراوانی در کشور است که ما کم و بیش آنها را شناسایی کردهایم. یکی از این منابع، منابع مالیاتی فراوانی است که تا به حال گرفته نشده است. اگر تجار کشورمان در همین سطح که بگیریم، رقم بسیار عظیمی درآمد میتواند به خزانه مالیاتی بیاید. زیرا اکثر تجارتخانهها اکنون به شیوه دو دفتر از دفتر مالیاتی عمل میکنند که برای آنها فکری کردهایم.
رئیسجمهوری افزود: همچنین سوبسیدهای زیادی به قشرهای مرفه جامعه عرضه میکنیم که میلیاردها دلار است و بسیاری از این کمکها بی جهت به غیرنیازمندان می رسد و ما با آن میتوانیم قسمت زیادی از حفره های نادرست را پر کنیم که بعدها با این ارقام آشنا خواهید شد.
28 بهمن 1394؛ واکنش شورای رقابت به تصمیم بانکها برای کاهش نرخ سود
در حالی که دو نهاد شورای هماهنگی بانکها و کانون بانکهای خصوصی از توافق بانکها برای کاهش نرخ سود بانکی خبر دادند، شورای رقابت از این توافق به عنوان «تبانی» یاد کرد و آن را خلاف ماده 44 قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی دانست.
رئیس شورای رقابت با طرح این پرسش که چرا توافق جمعی دیروز بانکها برای کاهش نرخ سود سپرده برای کاهش نرخ سود تسهیلات صورت نگرفته است، گفت: شورای رقابت در صدد است به این موضوع ورود پیدا کند.