شناسهٔ خبر: 71400941 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

ثبت ۱۳۶ میلیون هکتار اراضی ملی

شیراز- معاون سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: از ۱۳۶ میلیون هکتار اراضی ملی تقریباً ۹۹ درصد آن ثبت شده و یک درصد باقیمانده در مراجع قضایی در حال بررسی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، صفدر کشاورز ظهر یکشنبه در آئین تودیع و معارفه مدیر کل ثبت اسناد و املاک استان فارس با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص موضوع قانون حد نگاری و ضرورت اجرای این قانون گفت: قانون جامع حد نگار و قانون الزام ثبت رسمی معاملات دو قانون مهمی هستند که در ارتباط با حوزه املاک وضعیت املاک کشور را تعیین می‌کنند.

وی وظیفه قانون حد نگار را تکلیف و مستندسازی و صدور اسناد مالکیت کلیه اراضی و املاک کشور دانست و ادامه داد: تاکنون از مجموع ۱۶۴ میلیون هکتار اراضی سطح کشور ۸۰ درصد آن مستندسازی شده است که این عدد در استان فارس به ۹۲ درصد می‌رسد.

معاون املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در ادامه با بیان اینکه اگر کشور را به چهار پهنه اصلی اراضی ملی، کشاورزی، بافت و محدوده شهری و بافت مسکونی روستایی تقسیم کنیم مستندسازی در هر یک از این پهنه‌ها متفاوت است، افزود: از ۱۳۶ میلیون هکتار اراضی ملی تقریباً ۹۹ درصد آن ثبت شده و یک درصد باقیمانده رونده‌هایی است که در مراجع قضائی در حال بررسی هستند.

کشاورز با اشاره به این موضوع که در حوزه اراضی کشاورزی نیز از ۱۵ میلیون هکتار زمین ۷۶ درصد آن برابر با ۱۲ میلیون هکتار مستندسازی و اسناد مالکیت صادر شده است، گفت: در اراضی روستایی این عدد به ۷۴ درصد و در اراضی شهری نیز تقریباً ۷۴ درصد صدور سند صورت گرفته است.

وی همچنین به قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول نیز اشاره‌ای و ادامه داد: اگر این قانون را به سه بخش تقسیم کنیم بخش اول مربوط به آئین نامه‌ها بخش دوم مربوط به سازمان‌ها و بخش سوم مربوط به تکالیف دستگاه‌های اجرایی است.

معاون املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: از مجموع ۱۴۷ هزار و ۵۰۰ مشاور دارای پروانه کسب معتبر تا به امروز ۱۰۷ هزار مشاور به سامانه ثبت الکترونیک اسناد متصل شده پیش‌نویس مورد توافق بین خریدار و فروشنده را ارسال می‌کنند.

کشاورز تصریح کرد: گزارش‌ها و بررسی‌های انجام شده در سه ماهه اول سال آینده ۶۷ سرویس سامانه تکلیف نهایی خواهند شد.