شناسهٔ خبر: 71400049 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

رویترز: رئیس جمهور آرژانتین به دلیل حمایت از ارز دیجیتال با خطر استیضاح مواجه است

صاحب‌خبر -

شفقنا – رویترز در روز یکشنبه گزارش داد که قانونگذاران حزب مخالف آرژانتین تهدید کرده‌اند که در صورت حمایت از یک ارز دیجیتال بحث‌برانگیز توسط رئیس‌جمهور خاویر میلی، اقدام به شروع روند استیضاح وی خواهند کرد.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، میلی روز جمعه ارز دیجیتال LIBRA را در پستی در ایکس توصیه کرد. قیمت این توکن بلافاصله پس از این حمایت به نزدیک ۵ دلار افزایش یافت، اما تنها چند ساعت بعد به زیر ۱ دلار سقوط کرد.

میلی پنج ساعت بعد پست اولیه خود را حذف کرد و پست جدیدی نوشت و گفت که «از جزئیات پروژه اطلاعی نداشته است.»

این جنجال باعث شده است که قانونگذاران مخالف، وی را به سوءرفتار متهم کنند. لئاندرو سانتورو، عضو ائتلاف مخالفان، اقدام میلی را مورد انتقاد قرار داد و گفت که حمایت او از این ارز دیجیتال که به کلاهبرداری‌های احتمالی مرتبط شده است، سوءاستفاده از اعتماد عمومی بوده است.

سانتورو گفت: این رسوایی که ما را در سطح بین‌المللی شرمسار کرده است، ما را ملزم می‌کند که روند استیضاح رئیس‌جمهور را آغاز کنیم.

این خبرگزاری خاطرنشان کرد که اتاق فین‌تک آرژانتین احتمال وقوع یک نوع تقلب را تأیید کرده است؛ توسعه‌دهندگان یک ارز دیجیتال سرمایه‌گذاری‌های قانونی را جذب می‌کنند و ارزش توکن را افزایش می‌دهند، اما بعداً سهام خود را می‌فروشند.

بلومبرگ روز شنبه نوشت که میلی چند ماه پیش با KIP Protocol، شرکتی که پشت این ارز بحث‌برانگیز است، به عنوان بخشی از تلاش‌های گسترده‌تر دولت او برای احیای اقتصاد کشور با جذب سرمایه‌گذاری، ملاقات کرده است. وب‌سایت این شرکت عکسی از بنیان‌گذار خود و رئیس‌جمهور آرژانتین را منتشر کرده که در تاریخ ۳۰ اکتبر ۲۰۲۴، علامت تایید رو به دوربین نشان می‌دهند. این خبرگزاری خاطرنشان کرد که نام این توکن ظاهراً می‌تواند به حزب سیاسی میلی، La Libertad Avanza، یا ریشه‌های لیبرتارین او به عنوان یک اقتصاددان اشاره داشته باشد.

در همین حال، این شرکت نیز از راه‌اندازی توکن LIBRA فاصله گرفت و در پستی در ایکس گفت که «بازارسازی کاملاً توسط KelsierVentures انجام شده است» و تأکید کرد که KIP Protocol «حتی یک سنت هم از فعالیت‌های امروز سود نبرده است.»

میلی اندکی پس از به قدرت رسیدن در سال ۲۰۲۳، شوک درمانی خود را برای تثبیت اقتصاد کشور به کار گرفت. از جمله اقدامات دولت او می‌توان به کاهش ۵۲ درصدی ارزش پول ملی، اخراج بیش از ۳۳ هزار کارمند بخش دولتی و کاهش شدید یارانه‌های حمل‌ونقل، سوخت و انرژی دولتی اشاره کرد. اوایل امسال، رئیس‌جمهور اعلام کرد که به تعهد خود برای رسیدن به کسری بودجه صفر عمل کرده است. این اتفاق پس از آن افتاد که وزارت اقتصاد آرژانتین مازاد بودجه سالانه ۱.۷۶ تریلیون پزو (حدود ۴.۵ میلیارد دلار) را گزارش داد، که در بیش از یک دهه گذشته بی‌سابقه بوده است.

این خبر را در رویترز ببینید.