به گزارش بازار، سی ان ان در خبری گفت: ریاض نگران است تهران تمایل بیشتری به ساخت سلاح هستهای داشته باشد. عربستان امیدوار است با بهرهبرداری از روابط نزدیک با دونالد ترامپ بتواند ارتباط تهران با کاخ سفید را فراهم کند.معلوم نیست که عربستان یک پیشنهاد رسمی در این مورد ارائه کرده باشد، با این حال چنین حرکتی نشان میدهد که ریاض مایل است با اتکا بر روابط بهبود یافته با ایران، در مذاکرات احتمالی میان تهران و واشنگتن حضور داشته باشد.
وزارت امور خارجه آمریکا، وزارت امور خارجه عربستان سعودی و نمایندگی ایران در سازمان ملل هنوز اظهارنظری در مورد این گزارش سی ان ان نکردهاند.
به نوشته سی ان ان، مقامهای سعودی شرایط سیاسی کنونی منطقه را فرصتی تاریخی برای کاهش تنشها با ایران و بهبود روابط دانسته و تاکید میکنند که مایل به ایفای هیچ نقشی در هرگونه رویارویی احتمالی آمریکا یا اسرائیل با ایران نیستند.
عربستان همچنین نگران است که تهران ممکن است تمایل بیشتری به ساخت بمب هستهای داشته باشد و توافق هستهای جدید را راهی برای جلوگیری از این امر میداند. اکنون که ریاض سیاست خارجی خود را براساس اولویت منافع اقتصادی تنظیم کرده، هرگونه بیثباتی در منطقه را مانعی در راه پیشرفت دانسته و باور ندارد که ایران به شدت تضعیف شده به سود منافع عربستان سعودی باشد.
در همین حال فراس مقصد، کارشناس ارشد مؤسسه آمریکایی خاورمیانه به سی ان ان گفت: در حالی که سیاست خارجی عربستان مبتنی بر شراکت راهبردی با آمریکاست، سیاست خارجی ریاض به دنبال تنوع بخشیدن به گزینههای خود، در سطح منطقهای و در سطح بینالمللی بوده تا بتواند در زمان لازم انعطافپذیر و عمل گرا باشد.
مقصد به سیانان گفت: نشان دادن تمایل به میانجیگری میان رئیس جمهوری آمریکا و ایران به سعودی اجازه میدهد تا به صورت ضمنی از کارزار فشار حداکثری ترامپ علیه تهران فاصله بگیرد. این کارشناس مسائل بینالمللی افزود، با این وجود و با توجه به نبود اعتماد مداوم میان عربستان سعودی و ایران، بعید است که این امر از سیگنالهای دیپلماتیک فراتر برود.