شناسهٔ خبر: 71399081 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

مازندران هنوز با فرونشست زمین مواجه نشده است

ساری - مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران با اشاره به قابل جبران نبودن تبعات فرونشست زمین گفت: هنوز در استان با این پدیده مواجه نیستیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، حیدر داوودیان ظهر یکشنبه در دیدار با سردار حسن مفخمی شهرستانی فرمانده انتظامی مازندران با اشاره به وضعیت منابع آبی مازندران و تغییرات اقلیمی، خواستار افزایش همراهی فراجا برای مقابله با متخلفان در زمینه برداشت آب‌های زیرزمینی و آسیب به منابع آبی استان شد و اظهار کرد: هرچند هنوز در استان ما پدیده غیرقابل جبران فرونشست رخ نداده است، اما افزایش برداشت از سفره‌های زیرزمینی به ویژه در شرق استان، مازندران را به خطر فرونشست نزدیک کرده است.

وی افزود: هرچقدر از سفره‌های آب زیرزمینی برداشت می‌کنیم به مرور زمان لایه‌های خاک با خالی شدن از آب موجود میان آن‌ها نشست می‌کنند و وقتی این لایه‌ها نشست کند دچار فرونشست می‌شویم که قابل جبران نیست.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: هنوز در مازندران شاهد فرونشست نیستیم. اما اگر با روش‌های نامتعارف برداشت از آب‌های زیرزمینی ادامه داشته باشد، ما هم در آینده با این موضوع دست و پنجه نرم می‌کنیم. بنابراین می‌طلبد که نظارت بیشتری در این زمینه داشته باشیم و برای صدور احکام برداشت‌کنندگان غیرمجاز جدیت بیشتری به خرج داده شود که خوشبختانه نیروی انتظامی همواره همراهی مناسبی در این زمینه داشت.

داوودیان افزود: بیشتر در مناطق شرقی مازندران با کمبود آب و کاهش حجم سفره‌های زیرزمینی مواجه هستیم. البته خوشبختانه سد گلورد امسال به طور کامل بهره‌برداری می‌شود. با توجه به تکمیل عملیات ساخت پل زیرقوسی، دریچه‌های سد بسته شد و امیدواریم که امسال با آبگیری کامل این سد بخشی از مشکلات تأمین آب شرق مازندران برطرف شود.

وی با اشاره به وجود بیش از ۱۲۰ رشته رودخانه به طول مجموع هفت هزار کیلومتر در مازندران تصریح کرد: چالش مهم دیگر ما که برای مقابله با آن به همراهی نیروی انتظامی نیاز داریم، در زمینه رودخانه‌های مازندران است. تعداد رودخانه‌های زیاد از یک سو نعمت است و از طرفی هم در زمان حوادث ممکن است آسیب‌رسان باشد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران ادامه داد: یکی از مسائل ما در بخش رودخانه‌ها صیانت از بستر و حریم این شریان‌ها است که جزو انقال محسوب می‌شود. برداشت غیرمجاز مصالح رودخانه‌ای هم از چالش‌های جدی ما در مازندران است که در سراسر استان با آن مواجه هستیم.

داوودیان افزود: از طرفی هم به دلیل قیمت بالای زمین شاهد تصرف حریم و بستر رودخانه هستیم که مشکلات زیادی را برای حفاظت از رودخانه‌ها ایجاد می‌کند. این تصرفات هم دست‌اندازی در بیت‌المال است و هم در زمان حوادث خسارات را افزایش می‌دهد.

وی صدور برخی رای‌های متناقض از سوی دستگاه قضا در زمینه تصرف حریم و بستر رودخانه‌ها را یکی از چالش‌های جدی آب منطقه‌ای مازندران برای حفاظت از رودخانه‌ها برشمرد و گفت: یکی از این موارد در جاده چالوس رقم خورده بود که رأی دستگاه قضائی به نفع متصرف صادر شد و سال گذشته در سیل جاده چالوس منجر به فوت هموطنان شد. متأسفانه در همان نقطه که شاهد وقوع سیل بودیم اکنون مالک آن واحد پذیرایی ساختمان جدید و بزرگ‌تری ساخته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران با اشاره به تعدد موارد تصرف حریم و بستر رودخانه‌ها اظهار کرد: به دستگاه قضائی پیشنهاد کردیم که شعبه اختصاصی مربوط به منابع آبی استان با حضور قاضی متخصص دایر شود تا شاهد صدور رای‌های مناسب و درست باشیم.

داوودیان با اشاره به ضرورت حفاظت و تأمین امنیت کامل سازه‌ها و تأسیسات آبی استان و محیط‌های پیرامونی آن‌ها خواستار افزایش همراهی نیروی انتظامی استان در این زمینه شد و گفت: برای حفاظت از محیط این سازه‌ها به ویژه سدهای بزرگ استان که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند به حضور مأموران نیروی انتظامی نیاز داریم. این موضوع در سد شهید رجایی انجام شد، اما برای سد آیت‌الله صالحی مازندرانی (البرز) و سد میجران رامسر نیز نیازمند همراهی و حضور مأموران فراجا هستیم تا حفاظت به شکل کامل انجام شود.