به گزارش خبرگزاری مهر، حسین دهقان رئیس بنیاد مستضعفان در جریان دیدار با اساتید با تاکید بر شعار «ما میتوانیم و میشود» اظهار کرد: باور ما این است باید فضایی ایجاد شود که در مباحث دانشگاهی صاحبان دانش، توانایی و علاقهمند بتوانند دانش خود را عرضه کنند، به گونهای که این آوردهها با حمایت بنیاد برای آینده در سطح ملی در خدمت توسعه کشور قرار گیرد. از این رو بسترهای بسیاری برای فعالیت در کشور وجود دارد و ما معتقد و علاقهمندیم که این موضوع را عینیت بخشیده و الگوهای توسعه را عملی کنیم و با الگوسازی و پیشتازی در این حوزه به کمک مؤسسه دانشمند به عنوان محرک و هادی، ثمرات آن به جامعه منتقل شود.
رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به اینکه بنیاد به دنبال ثمره تحقیقات دانشگاهی و نتیجهمحوری است ادامه داد: در نظر نداریم قفسههای مجموعه صنعتی را مملو از پژوهشهای صورت گرفته نمائیم، بلکه خواهان همراهی فعالان دانشگاهی از زمان آغاز فعالیتهای مطالعاتی تا زمان رسیدن به نتایج هستیم. روشن است در وضعیت کنونی روالهای سنتی حل مساله به شیوههای مرسوم دیگر پاسخگو نیست.
دهقان با تاکید بر نوآوری در حوزههای علمی گفت: باید راهحل مسائلمان را فراتر از اکوسیستمهای موجود نگاه کرده و توسعه دهیم که در عمل معطوف به نتیجه بوده تا در شتاب علمی امروز در رقابت با دیگران در سطح استاندارد حضور داشته باشیم. در بنیاد تاکید بر آن است هر فعالیت با رعایت سه مؤلفه سرعت، کیفیت و قیمت انجام شود و در مقیاس یا پیشتازی توسعه فناوری و دانش، در جایگاه اول قرار داشته باشیم.
وی افزود: در بنیاد مستضعفان باید دارای یک شبکه همکار باشیم و آن را توسعه دهیم نه صرفاً یک شبکه طرف قرارداد که کاری صورت گیرد و به اتمام برسد. به عبارتی دیگر، مؤسسه دانشمند شبکه عظیمی از همکار ایجاد کند تا در سطح بنیاد و ملی ضمن نقش آفرینی، آن حوزه را ارتقا و توسعه دهد. همچنین راهبرد بنیاد نیز بر آن است تا به نقطه مولد بودن برسد، بگونهای که به یک نقطه و پایهای از سطح دانش و فناوری دست پیدا کرده و در آن صاحب رأی و نظر باشد.
در پایان این دیدار ضمن تقدیر از اساتید شرکت کننده طرحهای پژوهشی بنیاد مستضعفان از سند جامع و آئین نامه اجرایی طرحهای پژوهشی تحقیق و توسعه بنیاد رونمایی شد.
لازم به ذکر است مرحله اول طرحهای پژوهشی بنیاد مستضعفان توسط مؤسسه دانشمند به عنوان بازوی تحقیق و توسعه صنایع بنیاد با تعریف ۳۰ پروژه و با مشارکت شرکتهای بنیادی و ۱۰ دانشگاه برتر کشور به پایان رسید و مرحله دوم این طرح در سطح وسیعتری بزودی آغاز خواهد شد.