شناسهٔ خبر: 71397414 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایندیپندنت فارسی | لینک خبر

گروه هفت: اقدامات بی‌ثبات‌کننده جمهوری اسلامی را محکوم می‌کنیم

در بیانیه وزرای خارجه گروه هفت مواردی از جمله غنی‌سازی اورانیوم، تولید موشک‌های بالستیک و پهپاد و همچنین نقض حقوق بشر در ایران محکوم شد

صاحب‌خبر -

وزرای خارجه گروه هفت (G7) روز پانزدهم فوریه (۲۷ بهمن) در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ نشستی برگزار کردند و پس از آن بیانیه اعضای این گروه منتشر شد.

در این بیانیه، اعضای گروه هفت به صراحت اقدامات بی‌ثبات‌کننده جمهوری اسلامی ایران را محکوم کردند، اقداماتی چون پیشرفت سریع غنی‌سازی اورانیوم بدون توجیه غیرنظامی معتبر، کمک به سازمان‌های تروریستی و گروه‌های مسلح در سراسر خاورمیانه و دریای سرخ، افزایش تولید موشک‌های بالستیک و پهپادها، همچنین سرکوب شهروندان و نقض حقوق اساسی بشر.

کشورهای عضو گروه هفت، شامل کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا (عضو ناظر)، پیش از این نیز بارها با صدور بیانیه‌هایی تاکید کرده بودند که ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد و همچنین خواستار رعایت حقوق بشر در ایران شده بودند.

گروه هفت در ماه مارس ۲۰۲۴ در بیانیه‌ای به جمهوری اسلامی ایران هشدار داد که حق ندارد به روسیه موشک بالستیک ارسال کند و در صورت ادامه کمک‌های نظامی به این کشور، با تحریم‌های گسترده‌تری مانند ممنوعیت پروازهای ایران‌ایر به اروپا مواجه خواهد شد، تهدیدی که در نهایت عملی شد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در فوریه سال گذشته نیز وزرای خارجه گروه هفت، پس از دیدار در کنفرانس امنیتی مونیخ، در بیانیه‌ای اعلام کردند که جمهوری اسلامی ایران باید کمک نظامی به روسیه و ارائه تسلیحات به حوثی‌ها را متوقف کند. آنها در عین حال از تمامی کشورها درخواست کردند تا از تامین قطعات و سایر اقلام برای برنامه‌های پهپادی جمهوری اسلامی پرهیز کنند.

در جلسه روز شنبه، وزرای خارجه گروه هفت به همراه نماینده عالی اتحادیه اروپا درباره جنگ روسیه علیه اوکراین نیز گفت‌وگو و بر تعهد خود به همکاری با یکدیگر برای دستیابی به صلح پایدار تاکید کردند. آنان همچنین اعلام کردند که برای ادامه نیافتن جنگ روسیه علیه اوکراین تضمین‌های امنیتی محکم ضروری است.

اعضای گروه هفت درمورد کمک‌های چین به روسیه و کمک‌های نظامی کره شمالی و جمهوری اسلامی ایران به روسیه نیز گفت‌وگو و این حمایت‌ها را محکوم کردند.

در بخش دیگری از بیانیه گروه هفت نیز اشاره شده است که وزرای خارجه این کشورها درباره مسائل سیاسی، امنیتی و بشردوستانه در خاورمیانه ازجمله اسرائیل، غزه، لبنان و سوریه گفت‌وگو و بر تعهد خود به پیشبرد صلح و ثبات منطقه‌ای تاکید کردند.

 آنها با اشاره به اهمیت دوام صلح میان اسرائیل و فلسطین، بار دیگر بر حمایت از اجرای کامل آتش‌بس، آزادی تمامی گروگان‌ها و افزایش کمک‌های بشردوستانه در غزه تاکید کردند.

این نمایندگان در ادامه تاکید کردند که از تلاش‌های مصر، قطر و ایالات متحده برای آتش‌بس دائمی میان اسرائیل و حماس پشتیبانی می‌کنند. آنها در عین حال حق طبیعی اسرائیل برای دفاع از خود مطابق با قوانین بین‌المللی را به رسمیت شناختند و گفتند باید اطمینان حاصل شود که حماس نه از نظر نظامی بازسازی می‌شود و نه در حکومت‌داری غزه پس از جنگ مشارکت می‌کند.

اعضای گروه هفت از نتایج کنفرانس بین‌المللی سوریه به میزبانی فرانسه در ۱۳ فوریه سال جاری نیز استقبال و بر تعهد مشترکشان برای کمک به مردم سوریه و حمایت از یک فرآیند انتقال سیاسی فراگیر تاکید کردند.

اعضای گروه هفت همچنین از کره شمالی خواستند که تمامی سلاح‌های هسته‌ای، برنامه‌های هسته‌ای موجود و سایر برنامه‌های تسلیحات کشتار جمعی (WMD) و موشک‌های بالستیک را مطابق با قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد کنار بگذارد. آنها تاکید کردند که حمایت مستقیم کره شمالی از جنگ روسیه علیه اوکراین، گسترش درگیری را نشان می‌دهد که پیامدهای جدی برای امنیت اروپا و هند و اقیانوسیه دارد.

این اولین دیدار وزرای خارجه گروه هفت تحت ریاست کانادا در سال ۲۰۲۵ است. آنها قرار است بار دیگر در کبک کانادا در روزهای ۱۲ تا ۱۴ مارس نشستی برگزار کنند.