به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، کاهش تولید فولاد میانی کشور در ۱۰ ماهه امسال به علت محدودیتهای تأمین برق و گاز صنایع شدت یافته است. این بحران انرژی منجر به کاهش حدود ۱.۵ میلیون تن فولاد، به ارزش بیش از ۶۵۰ میلیون دلار، شده است. این مسئله از آن جهت اهمیت دارد که صنایع فولادی، همراه با پتروشیمیها، از بزرگترین تأمینکنندگان ارز کشور به شمار میروند.
براساس آمارهای انجمن تولیدکنندگان فولاد، نرخ افت تولید فولاد ایران در ۹ ماهه امسال ۴.۸ درصد بوده که این عدد در پایان دیماه به ۵.۵ درصد افزایش یافته است. تولید فولاد میانی امسال حدود ۲۵ میلیون و ۲۳۰ هزار تن بوده که نسبت به سال گذشته، کاهش یک میلیون و ۲۶۰ هزار تنی را نشان میدهد. این کاهش تولید، نتیجه محدودیتهای انرژی در واحدهای کوچک و متوسط بخش خصوصی در ۱۰ ماه گذشته است.
کاهش ۴.۲ درصدی در تولید مقاطع طویل فولادی مانند تیرآهن، میلگرد، نبشی و ناودانی نیز یکی دیگر از پیامدهای ناترازی انرژی است. تولید میلگرد با کاهش ۵.۶ درصدی به هشت میلیون و ۲۴۵ هزار تن در این مدت رسید.
همچنین تولید گندله سنگ آهن نیز با کاهش ۳.۴ درصدی نسبت به سال گذشته، به ۵۲ میلیون و ۵۴ هزار تن در ۱۰ ماهه امسال رسید.
بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد تومان ارزش تولید در فولاد از دست رفته است
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با بیان اینکه به دلیل ناترازی در بخش انرژی مورد نیاز صنعت فولاد بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد تومان ارزش تولید در فولاد از دست رفته است، اظهار داشت: ناترازی انرژی و قطع گاز و برق منجر به کاهش تولید در ۱۰ ماه امسال شده است که باید برای آن تدابیری اندیشیده شود.
سید رسول خلیفهسلطانی افزود: صنعت فولاد تنها پنج درصد گاز و هفت درصد برق کشور را مصرف می کند این در حالی است که بیش از ۵۰ درصد محدودیت های انرژی بر فولادی ها اعمال میشود.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران ادامه داد: ناترازی انرژی نه تنها منجر به کاهش تولید در فولاد و زنجیره آن می شود، بلکه کاهش صادرات و ارزآوری را به دنبال دارد.
وی با اشاره به اینکه ناترازی انرژی روز به روز در کشور تشدید می شود و نیاز به چاره جویی اساسی دارد، گفت: این امر به سیاست های غلط در گذشته بر می گردد در حالی که باید برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای رفع ناترازی انرژی و سرمایه گذاری در این عرصه صورت بگیرد.
خلیفهسلطانی عنوان کرد: نباید به خاطر ناترازی انرژی، بخش مولد صنعت متوقف شود زیرا این کار بر افت تولید، صادرات و اشتغال اثرگذار است.
ساخت نیروگاه خورشیدی توسط فولادی ها
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با بیان صنعت فولاد مکلف به ساخت نیروگاه شده است، گفت: برای ساخت نیروگاه ۱۰ هزار مگاوات برقی باید حداقل ۶ میلیارد دلار سرمایه گذاری صورت گیرد ضمن اینکه فولادی ها تخصصی در حوزه ساخت نیروگاه ندارند.
وی بیان داشت: فولادی ها می توانند این هزینه را صرف تولید کنند اما به صورت داوطلبانه برای عبور از بحران ناترازی انرژی اقدام به راه اندازی نیروگاه کرده اند.
خلیفهسلطانی با اشاره به اینکه دولت قرار بود بسته حمایت از تولید را تهیه کند گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت در بحث ناترازی انرژی برای صنعتگران بسته ای تهیه کرد که باید این بسته به مرحله اجرا برسد.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران ابراز کرد: همانگونه که دولت انتظار ساخت نیروگاه و تامین انرژی از صنعتگران و تولیدکنندگان دارد بایستی دولت نیز در حوزه تنفس تسهیلات، مالیات، بیمه و سایر موارد از صنعتگران حمایت کند.
وی خاطر نشان کرد: ما نیز از از وزارت نیرو، نفت، اقتصاد و وزارت صمت می خواهیم تا از صنعتگران حمایت کنند و به بحران ناترازی انرژی توجه ویژهای داشته باشند.