به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، ناصر کرمیراد امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به سفر اخیر خود به استان خوزستان، اظهار داشت: به منظور بررسی کارشناسی مسائل و مشکلات مراکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان و همچنین مزارع پرورش ماهیان خاویاری خوزستان، از مرکز بازسازی ذخایر آبزیان شهید ملکی اهواز و دشت آزادگان، مزرعه پرورش ماهی خاویاری کشت و صنعت میان بندان شوش، کشت و صنعت ماهی کارون شوشتر و مرکز پرورش ماهیان خاویاری امامی گتوند بازدید کردیم و از نزدیک در جریان روند فعالیت این واحدهای تولیدی قرار گرفتیم.
مدیرکل بازسازی ذخایر آبزیان سازمان شیلات ایران با بیان اینکه تنها نگرانی عمده ما شرایط اقلیمی استان است، بیان کرد: اگر امسال رودخانههای منتهی به منابع تامین آب شرایط خوبی داشته باشند از این مسیر قطعا با موفقیت عبور میکنیم.
کرمیراد با اشاره به وضعیت فعالیت واحدهای پرورش خاویاری در خوزستان گفت: براساس گزارش 9 ماهه، حدود 60 تن گوشت انواع ماهیان خاویاری با رشد 3.5 برابری و 160 کیلوگرم خاویار با رشد 2 برابری در مقایسه با سال گذشته از 6 مزرعه فعال خوزستان تولید و به بازار عرضه شده است.
وی ادامه داد: خوزستان به لحاظ شاخص تولید گوشت و خاویار در رتبه پنجم کشور قرار دارد و با توجه به اینکه ظرفیت تولید مزارع فعال استان بیش از میزان فعلی است، انتظار میرود طی سالهای آینده خوزستان به جایگاه اصلی خود دست یابد.
مدیرکل بازسازی ذخایر آبزیان سازمان شیلات ایران یادآور شد: 3 متقاضی دیگر پرورش ماهیان خاویاری در خوزستان اعلام آمادگی کردند که برای یک نفر پروانه موافقت اصولی و برای 2 نفر پروانه تاسیس صادر شده که به مزارع فعال استان اضافه میشوند.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری، بیش از 508 میلیون قطعه انواع بچه ماهی جهت بازسازی ذخایر آبزیان در حوزه دریای خزر، خلیج فارس، دریای عمان و آبهای داخلی کشور تولید و رهاسازی شد، گفت: از این میزان 56 میلیون و 500 هزار قطعه بچه ماهی سفید در استان گیلان، مازندران و گلستان با مشارکت بخش خصوصی و جامعه صیادی اجرایی شد.
کرمیراد ادامه داد: امسال حدود 15 میلیون قطعه انواع ماهیان بومی و کپور ماهیان توسط مراکز تکثیر و پرورش شهید ملکی اهواز و دشت آزادگان تولید و براساس نیازسنجی مناطق در دریاچه پشت سدها، رودخانهها و تالابهای استان رهاسازی شد، و با توجه به ظرفیت، امکانات و سوابق موجود، تولید 40 میلیون قطعه انواع بچه ماهی برای این 2 مرکز در سال آینده هدفگذاری شده است.
وی ادامه داد: از این میزان 30 میلیون قطعه شامل انواع ماهیان بومی، گونه باربوس ماهیان نظیر گطان، عنزه، بنی، برزم، شیربت و 10 میلیون نیز برای تولید کپور ماهیان و رهاسازی جهت بهرهبرداری جامعه صیادی محلی حاشیهنشین این منابع آبی ارزشمند استان برنامهریزی شده است.
کرمی راد عنوان کرد: براساس گزارش 9 ماهه امسال در 22 استان کشور در بحث فعالیت تولید گوشت و خاویار، 4 هزار و 444 تن گوشت و بیش از 18 تن و 350 کیلوگرم خاویار تولید و به بازارهای داخلی و بین المللی عرضه شده است و استانهای گیلان، مازندران و فارس در رتبههای اول تا سوم قرار دارند.
وی افزود: همچنین براساس آمار 10 ماهه صادرات گمرک، 6 تن و 228 کیلوگرم خاویار ایرانی به ارزش 3 میلیون و 723 هزار دلار به 29 کشور جهان صادر شده است و برآورد میشود در مجموع حدود 10 تن خاویار به صورت مسافری و از مسیر گمرک از کشور خارج شده است.
انتهای پیام