به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، محمدرضا ظفرقندی؛ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 19 دی ماه امسال در حکمی دکتر شعله شاهغیبی را به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کردستان منصوب کرد، انتصابی که اعضای هیئت علمی به خاطر رعایت 2 بند قانونی از جمله سن بالا و نداشتن یک روز سابقه مدیریت اجرایی فرد منتسب، ایراد و اعتراض کردند.
اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در نامهای خطاب به دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار اجرای قانون و جلوگیری از این انتصاب شدهاند و میگویند "متأسفانه در انتخاب دکتر شعله شاهغیبی به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کردستان مغایر با حداقل دو بند از آئیننامه جامع مدیریت دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی میباشد. در بند "ب - 3" شرایط عمومی رئیس موسسه حداکثر سن 65 سال تمام در زمان انتصاب ذکر شده است در حالیکه خانم دکتر شاهغیبی حداکثر سن را رد نمودهاند. لذا با توجه به این بند انتخاب این فرد دارای اشکال است، هر چند برای این بند امکان استثنا ذکر شده ولی با عنایت به شناخت کامل نسبت به توانایی مدیریتی و شرایط جسمانی ایشان و وضعیت نابسامان دانشگاه که نیاز به تلاشی دوچندان دارد، بنظر نمیرسد اعمال استثنا برای ایشان منطقی باشد و بتواند ذهن اعضای هیئت علمی را اقناع نماید.
در بند 3 شرایط اختصاصی داشتن دو سابقه اجرایی در دانشگاهها الزامی لحاظ شده است حال آنکه خانم دکتر در طول سنوات خدمتی 34 ساله خود فقط مدیرگروه بودهاند و هیچ سابقه اجرایی ندارند با توجه به اینکه این بند به صورت قطعی الزامی بوده و استثنا ندارد، لذا انتصاب ایشان با نص صریح مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مغایرت دارد. جامعه علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان از این شورا انتظار دارد خطای واضح وزارت بهداشت را تصحیح نموده و تمکین از قانون را به این وزارت یادآوری فرمایند و خواسته به حق اعضای هیئت علمی را در رعایت قانون آن هم در انتخاب مهمترین جایگاه دانشگاه برآورده فرمایید.
این اعتراض در حالی صورت گرفته که وزارت بهداشت تاکنون توجهی به آن نکرده و 17 بهمن ماه امسال با حضور جانشین وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ خانم شاهغیبی به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کردستان معرفی شد اما برای تغییر از سرپرستی به ریاست باید رأی اعتماد کمیته تأیید صلاحیت رؤسای دانشگاهها را کسب کند و شورای عالی انقلاب فرهنگی در اینباره تصمیمگیری میکند.
در همین زمینه؛ دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی در گفتگو با خبرنگار تسنیم، از برگزاری جلسه کمیته انتخاب رؤسای دانشگاهها پس از تعطیلات خبر داد و گفت: سرپرستان دانشگاههای مختلفی از سوی وزیر علوم برای بررسی صلاحیت به کمیته مربوطه معرفی شدند.
حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه افزود: درباره تایید صلاحیت روسای دانشگاهها و تبدیل وضعیت سرپرستان دانشگاهها به روسا در جلسه آینده که پس از تعطیلات و به زودی برگزار میشود، وضعیت برخی دیگر از آنها مشخص میشود.
محمدرسول شیخیزاده، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در اینباره در گفتوگو با تسنیم، در پاسخ به این سئوال که آیا در انتصاب سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کردستان با این شرایط که 2 بند قانون رعایت نشده، حکم قطعی است یا خیر؟ اظهار داشت: خیر، تمام دانشگاههای کشور اعم از وزارت بهداشت و علوم؛ در گام نخست سرپرست تعیین میشود و سپس در شورای عالی انقلاب فرهنگی در صورت تثبیت، حکم ریاست آنان صادر میشود.
وی افزود: ظاهراً سن و سال قابل اغماض است! اما برای اینکه سابقه مدیریت اجرایی نداشته باید شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیمگیری کند که آیا خانم شاهغیبی صلاحیت مدیر شدن را دارد یا خیر.
رئیس مجمع نمایندگان کردستان در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سئوال که مجمع نمایندگان در اینباره هیچ موضعی ندارد؟ گفت: مجمع نمایندگان کردستان در مجموع، دغدغههای خود و مطالبات این حوزه را در یک جلسهای قبل از معارفه خانم شاهغیبی(سرپرست دانشگاه) در مجلس مطرح کردند و وی نیز قبول کرد که بسیاری از آنها به حق است و در استان مشکلاتی وجود دارد و اظهار میکردند که من هم برای اصلاح، کاهش و حل این مشکلات آمدهام تا مردم بتوانند نفس راحت بکشند.
شیخیزاده عنوان کرد: در این نشست مفصل که با حضور 6 نماینده در مجلس برگزار شد، خانم شاهغیبی سعی داشت بسیاری از دغدغههای مجمع نمایندگان را با توضیح و پاسخ رفع کند و نظر موافق نمایندگان را بگیرد که در نهایت اینگونه هم شد چراکه وزیر بهداشت گفته بود که حتماً باید به دغدغه نمایندگان توجه شود. علی ایحال تصمیم با شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
به گزارش تسنیم؛ بر اساس قانون انتخاب رؤسای دانشگاهها، پس از معرفی سرپرستان دانشگاهها از سوی وزارت علوم و بهداشت، این افراد برای رسیدن به جایگاه ریاست باید به شورایعالی انقلاب فرهنگی معرفی شوند تا صلاحیت آنها در کمیته مربوطه بررسی شود. سرپرستان دانشگاهها برای 6 ماه اجازه سرپرستی بر دانشگاهها را دارند و پیش از پایان این زمان باید تکلیف صلاحیت ریاست آنها بر دانشگاهها از سوی کمیته تأیید صلاحیت رؤسای دانشگاههای شورایعالی انقلاب فرهنگی مشخص شود.
اعضای کمیته انتخاب رؤسای دانشگاهها را دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها و مخبر دزفولی، عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی تشکیل میدهند. حال باید منتظر ماند و دید که این شورا چه تصمیمی در رابطه با سرپرستی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با 350 عضو هیئت علمی و بیش از 13 هزار نفر پرسنل، اتخاذ میکند، هر گونه تصمیمگیری در این حوزه اطلاعرسانی میشود.
انتهای پیام/481/
∎